Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ

Γιορτή σήμερα: Του Προφήτου Ελισσαίου – Ποιοι γιορτάζουν

08:06
Newsroom

Γιορτή σήμερα: Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και τους πιστούς της. Η σημερινή γιορτή αφιερώνεται στον Προφήτη Ελισσαίο.

Γιορτή σήμερα – Το Απολυτίκιον: Ήχος δ’, Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ

Ὡς ὑποφήτην ἀληθῆ τοῦ Σωτῆρος, καὶ τῶν ἐν νόμῳ παιδευτὴν καὶ φωστῆρα, τοὶς πόρρω σὲ ἐδήλωσεν ὁ τόκος σου σοφὲ σὺ γὰρ κληρωσάμενος, τοῦ Θεσβίτου τὴν χάριν, θαύμασι διέπρεψας, καὶ δυνάμεσι πλείσταις. Καὶ νῦν ἀπαύστως φύλαττε ἠμᾶς, ὢ Ἐλισαῖε, Προφῆτα θεσπέσιε.

Advertisement

Γιορτή σήμερα – Ακολουθεί βίντεο από το Απολυτίκιον: Ήχος δ’, Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ

 

Γιορτή σήμερα – Ποιους τιμά η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία

– Προφήτης Ελισσαίος
– Άγιος Μεθόδιος ο ομολογητής Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
– Άγιος Κύριλλος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Γορτύνης Κρήτης
– Όσιος Νήφων ο Αθωνίτης
– Οσία Ιουλίττα

Advertisement

Advertisement

Γιορτή σήμερα – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

– Ελισσαίος
– Ελισσώ
– Ελισώ
– Νήφων

Γιορτή σήμερα: Αποφθέγματα – Άγιος Παΐσιος: «Θεωρούσαμε πορνεία την έλλειψη εγκράτειας»

Ο Άγιος Παΐσιος θυμάται τα παιδικά του χρόνια. Ο Άγιος μέσα από τις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας, θέλει να περάσει προς τους πιστούς της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κάποιες σημαντικές αρετές. Ο Άγιος Παΐσιος θέλει να τονίσει πως η εγκράτεια είναι πολύ σημαντική για έναν Χριστιανό και κατ’ επέκταση για ένα μέλος μιας οικογένειας. Είναι σημαντικό να είναι κάποιος άνθρωπος εγκρατής, διότι τότε σκέφτεται και τους άλλους και όχι μόνο τον εαυτό του και τις σωματικές του ανάγκες, όπως π.χ. την πείνα του. Αναλυτικά τα όσα εξομολογήθηκε ο Άγιος Παΐσιος:

«Στο τραπέζι καθόμασταν όλοι μαζί. Κάναμε πρώτα προσευχή και υστέρα αρχίζαμε να τρώμε. Αν άρχιζε κανείς να τρώει, πριν ευλογηθεί το τραπέζι, λέγαμε: «αυτός πόρνευσε». Την έλλειψη εγκράτειας την θεωρούσαμε πορνεία. Είναι διάλυση της οικογενείας να έρχεται ο καθένας στο σπίτι, οποία ώρα θέλει, και να τρώει μόνος του χωρίς να υπάρχει λόγος».

Advertisement
TAGS:
Advertisement