Enimerotiko.gr
Κόσμος

Η τράπεζα δεν τους έδινε δάνειο, έχτισαν μόνοι τους σπίτι με 23.000€ και το εσωτερικό του εντυπωσιάζει

Σπίτι σαράντα τετραγωνικών: Ο Ron και η Sue του Millersburg του Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ζουν σε ένα χαριτωμένο σπίτι, το οποίο έφτιαξαν μόνοι τους. Οι δυο τους είναι ονειροπόλοι και ιδεαλιστές. Στόχος τους είναι να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτό θα το κάνουν με το μικρό πολύχρωμο εξοχικό σπίτι τους. Από εκεί και πέρα, το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από περίπου είκοσι εννιά χρόνια. Οι δυο τους ζούσαν σε ένα σπίτι ογδόντα τριών τετραγωνικών μέτρων. Όμως, αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους και να μείνουν σε μικρότερο σπίτι.

Σπίτι σαράντα τετραγωνικών: Η ολοκλήρωση του σπιτιού

Σίγουρα δεν είναι οι μόνοι που κάνουν αυτή την προσπάθεια καθώς τα μικρά αυτά σπίτια κερδίζουν το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ανθρώπων. Αν αγαπάτε τα φωτεινά χρώματα και τα ζεστά, ρετρό έπιπλα που εκπέμπουν γοητεία τότε αυτό το ηλιόλουστο, μικρό σπιτάκι είναι ιδανικό για σας. Τοποθετημένο στην καταπράσινη κορυφή ενός λόφου είναι απόλυτα δημιουργικό και όμορφο. Ο Ron και η Sue, ξεκίνησαν να φτιάχνουν αυτό το μικρό σπίτι το 2001 ιδιοχείρως.

Μετά από 6 χρόνια, το γοητευτικό, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι ολοκληρώθηκε. Το δημιουργικό αυτό ζευγάρι, αποκαλεί τον τρόπο ζωής του ως μια μετάβαση προς την ορθολογική κατοίκιση και ελπίζει να εμπνεύσει τον κόσμο σχετικά με τα μικρά και εναλλακτικά σπίτια. Το σύνθημά τους είναι : «ζήσε σαν πλούσιος με όσα χρειάζεσαι». Τα μικρά σπίτια τράβηξαν την προσοχή όταν δημιουργήθηκαν προβλήματα στέγασης λόγω του τυφώνα Katrina.

Τα καταφύγια αυτά έμοιαζαν με τα παραδοσιακά σπίτια και πολλοί άνθρωποι τα προτίμησαν. Τα σπίτια Katrina, όπως ονομάστηκαν, ήταν η απόλυτη λύση στην οικονομική κρίση, καθώς μπορούσαν να χτιστούν γρήγορα πολύ φθηνά και με πολλές μετατροπές. Η οικονομική κρίση του 2007, έκανε τους ανθρώπους να σκέφτονται πως αυτά τα μικρά οικονομικά και οικολογικά σπίτια είναι ιδανικά.

Σπίτι σαράντα τετραγωνικών: Το σπίτι του μέσου Αμερικανού πολίτη

Ο γενικός μέσος όρος στις Η.Π.Α. για ένα οικογενειακό σπίτι είναι κατά βάση 230 τετραγωνικά μέτρα και οι άνθρωποι αναρωτήθηκαν αν ένας τόσο μεγάλος χώρος είναι απαραίτητος. Μέσα σε ένα τέτοιο σπίτι θα χωρούσαν περίπου 11 μικρά τέτοια σπιτάκια! Τα μικρά σπίτια είναι ιδιαίτερα οικονομικά σε σχέση με τα κανονικά. Μια μεγάλη κλασσική κατοικία θα απαιτούσε περίπου 272,000$ και αν υπολογίσει κανείς τους φόρους, τη συντήρηση και τις ασφάλειες που απαιτεί, το ποσό θα ανέβαινε στα 480,000$.

Αντιθέτως, ένα μικρό σπίτι απαιτεί για την κατασκευή του περίπου 23,000$. Οι ιδιοκτήτες τους εξοικονομούν περίπου 10,000$ στους λογαριασμούς τους. Επιπλέον οι ιδιοκτήτες τους έχουν ελάχιστα ή καθόλου χρέη. Τα μικροσκοπικά αυτά σπίτια είναι απίστευτα εύχρηστα. Οι περισσότεροι γονείς τα χρησιμοποιούν για να στεγάσουν τα παιδιά τους σε περίπτωση που επιστρέψουν ή για τους ίδιους όταν βρεθούν σε προχωρημένη ηλικία. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια για τους άστεγους.

Μικρά σπίτια δεν υπάρχουν μόνο στην Αμερική αλλά και στην Ιαπωνία, τη Βρετανία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Ρωσία. Μπορεί τα μικρά αυτά σπίτια να μην αντικαταστήσουν τα κανονικά αλλά σίγουρα προκαλούν το ενδιαφέρον και εμπνέουν τη δημιουργία νέων προοπτικών για το μέλλον. Εξάλλου είναι ευρέως γνωστό το ρητό πως όπου είναι η καρδιά του ανθρώπου εκεί είναι και το σπίτι του. Μπορεί το σπίτι να μην είναι τεράστιο αλλά σίγουρα βρίσκεται σε ένα όμορφο περιβάλλον που κάνει την οικογένεια ευτυχισμένη και χαρούμενη.

Σπίτι σαράντα τετραγωνικών: Ακολουθούν δεκαπέντε φωτογραφίες από το υπέροχο σπίτι

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News