kaiei-tin-psychi-i-profiteia-tis-tis-panagias-me-ta-epta-spathia-amp-8211-amp-8220-o-theos-den-tha-to-epetrepe-ayto-amp-8221-253548
17:27

«Καίει» την ψυχή η Προφητεία της της Παναγιάς με τα Επτά Σπαθιά – “Ο θεός δεν θα το επέτρεπε αυτό”

17:27
Χριστίνα

Λόγια “φωτιά” στην ψυχή

Η συγκεκριμένη εικόνα είναι πιθανότατα η σπανιότερη της Θεοτόκου και έχει συνδεθεί με πολλά θαύματα.

Advertisement

Σε αυτήν η Παναγία αποτυπώνεται έχοντας στην καρδιά της περασμένα 7 σπαθιά. Βλέπουμε σε αυτή τρία σπαθιά στη δεξιά πλευρά και τέσσερα στην αριστερή.

Μέρος του κόσμου θεώρησε ότι η εικόνα έχει καθολική προέλευση, λόγω της «καρδιάς της Θεοτόκου» που λατρεύουν οι καθολικοί. Ωστόσο η εικόνα καμία σχέση δεν έχει με την καθολική λατρεία καθώς συνδέεται με την προφητεία, που έχει γράψει ο  ευαγγελιστής Λουκάς, με την Θεοδόχο του Αγίου Συμεών. “Καί σού δέ αυτής τήν ψυχήν διελεύσεται ρομφαία…”(Λουκ. 2.35).

Advertisement

Το συγκεκριμένο απόσπασμα μιλά για τον πόνο στην καρδιά της Παναγίας όταν χωρίστηκε από τον Υιό της και Τον σταύρωσαν μπροστά της.

Advertisement

Δίπλα στον ποταμό Τόσιν, στο κωδωνοστάσιο μιας εκκλησίας εκεί βρίσκονταν η εικόνα. μη γνωρίζοντας τον λόγο, η εικόνα βρέθηκε να χρησιμοποιείται ως απλή σανίδα. Με το πέρασμα του καιρού,χωρίς να ξέρουμε γιατί,η εικόνα ήταν με το πρόσωπο προς τα κάτω και χρησίμευε σαν μια απλή…σανίδα. Ο Θεός δεν επέτρεψε για πολύ καιρό αυτήν την κατάσταση και ένας κάτοικος της περιοχής. Ο Καντίνωφ, κάτοικος της περιοχής, που ήταν ασθενής είδε στον ύπνο του ότι ψάχνοντας στο συγκεκριμένο σημείο θα έβρισκε την εικόνα και αφού προσευχόταν σε αυτήν θα γινόταν καλά.

Πήγε λοιπόν εκεί, οι υπεύθυνοι αδιαφόρησαν αλλά μετά από 3 προσπάθειες τον άφησαν να ψάξει , βρήκε την εικόνα προσευχήθηκε και γιατρεύτηκε.

Το έτος 1830 ξέσπασε χολέρα στην πόλη Βολόγκτα. Πραγματοποίησαν λιτανεία της εικόνας της  «Παναγίας με τα επτά σπαθιά» και η αρρώστια σταμάτησε.

Advertisement

Στο μέλλον συνέβησαν πολλά θαύματα με την συγκεκριμένη εικόνα και μάλιστα το 2000 τον Αύγουστο η εικόνα δάκρυσε στην τραγωδία με το υποβρύχιο “Κούρσκ”, αλλά και το 2001 με την πτώση των δίδυμων πύργων.

Η εικόνα είναι αλλιώς γνωστή και με τις εξής ονομασίες:«Η προφητεία του Δικαίου Συμεών» και «Το γαλήνεμα των κακών ψυχών».

Advertisement