kerdise-to-tzakpot-4-fores-54chronos-nikaei-synecheia-ti-lotaria-egine-ploysios-amp-038-oloi-psachnoyn-to-mystiko-toy-130069
18:13

Κέρδισε το τζάκποτ 4 φορές: 54χρονος νικάει συνέχεια τη λοταρία, έγινε πλούσιος & όλοι ψάχνουν το μυστικό του

18:13
Νίκη Μουλά

Ένας 54χρονος υπερτυχερός νικητής λοταρίας στις ΗΠΑ έχει κερδίσει 4,6 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα τζάκποτ και δηλώνει εθισμένος στον τζόγο.

Ειδικότερα, από το 1999, ο Mike Luciano έχει κερδίσει τέσσερα ξεχωριστά τζακ ποτ, προκαλώντας ερωτήματα στην κοινή γνώμη για το αν είναι τυχερός ή κρύβει το μυστικό της νίκης.

Advertisement

Πήρε την πρώτη του νίκη το 1999, αφού κέρδισε 100.000 δολάρια, το 2016 κέρδισε ένα τζακποτ 3 εκατομμυρίων δολαρίων, πέρυσι κέρδισε το πολιτειακό λαχείο της Πενσυλβάνια, στο οποίο κέρδισε 500.000 δολάρια και τον Ιανουάριο του 2022 κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια.

Advertisement

Advertisement

Κατά τη γνώμη του, η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να καταλάβεις πώς να ελέγξεις τις καταναλωτικές σου συνήθειες, καθώς όταν έχεις πολλά χρήματα τείνεις να κάνεις αχρείαστες αγορές.

Ο 54χρονος υπερτυχερός ονειρευόταν να εγκαταλείψει την κομητεία Μπλερ, όταν αποφοίτησε από το Λύκειο της περιοχής, πριν αποκτήσει πτυχίο επιχειρήσεων σε κοντινό Πανεπιστήμιο.

Advertisement

Αφού αποφάσισε να μείνει στην Altoona, μία μικρή πόλη κοντά στον τόπο καταγωγής του, για να είναι πιο κοντά στους γονείς του, ο Luciano κατάφερε και αγόρασε ένα μπαρ το 1992.

Λίγα χρόνια αργότερα, χτύπησε διάνα για πρώτη φορά με το “Cash 5” το 1999, κερδίζοντας 100.000 $ σε αριθμούς που θυμάται ακόμα και σήμερα – “1, 10, 19, 22, 37” και όπως υπογράμμισε «δεν ξέρω γιατί διάλεξα αυτούς τους αριθμούς, αλλά το έκανα και όταν τους είδα στον υπολογιστή, ήξερα ότι τους είχα όλους».

Advertisement

Με τα χρήματα, ο Λουτσιάνο και η γυναίκα του εξόφλησαν τις πιστωτικές τους κάρτες, τα φοιτητικά δάνεια και πήγαν τους γονείς του στην παραλία. Βοήθησαν την οικογένεια με μικρά πράγματα και επένδυσαν.

Ο Λουτσιάνο συνέχισε να παίζει λαχεία, κερδίζοντας μικρά ποσά, αλλά τίποτα μεγάλο μέχρι την Ημέρα των Ευχαριστιών το 2016.

«Νομίζω ότι υπάρχουν όλα αυτά τα μικρά πράγματα που πρέπει να συμβούν για να μπορέσεις να κερδίσεις», επεσήμανε.

Για χρόνια, αυτός και ένας φίλος του έπαιζαν μπάσκετ κάθε πρωί της Ημέρας των Ευχαριστιών, αλλά ο φίλος έκανε επέμβαση στο ισχίο λίγο πριν τις διακοπές, χαλώντας την παράδοση.

Αντί να βρεθεί λοιπόν στα γήπεδα, ο Λουτσιάνο κατευθύνθηκε προς το μπαρ για να εξασφαλίσει ότι η επιχείρηση ήταν σε τάξη, όταν θα άνοιγε αργότερα εκείνο το βράδυ. Τηλεφώνησε η γυναίκα του και συμφώνησε να πάει σπίτι νωρίς και να κόψει το ψητό μοσχάρι.

Καθώς επέστρεφε στο σπίτι, σταμάτησε για να παίξει ένα ζευγάρι ξυστά αξίας 30 δολαρίων, τα οποία η γυναίκα του του είχε πει προηγουμένως να αποφύγει. Το πρώτο κέρδισε $50, αλλά το δεύτερο ήταν μηδενικό και έτσι, αγόρασε ένα άλλο.

Με τις αγγαρείες στο μυαλό του, έξυσε γρήγορα το δελτίο και παρέβλεψε τα νούμερα που κέρδιζαν, νομίζοντας ότι ήταν άλλο μηδενικό.

Όταν το πέρασε από τον έλεγχο εισιτηρίων, ωστόσο, μεγάλα γράμματα γέμισαν την οθόνη ενημερώνοντάς τον ότι το εισιτήριο άξιζε 3 εκατομμύρια δολάρια.

«Οδήγησα κατευθείαν στο σπίτι, περνώντας τρεις πινακίδες STOP στο δρόμο. Σκέφτηκα ότι θα πλήρωνα τα πρόστιμα αν με έπιαναν» σημείωσε ο 54χρονος υπερτυχερός.

Όταν ένα άτομο κερδίζει στη λαχειοφόρο αγορά, κρατά μόνο ένα μέρος των χρημάτων λόγω φορολογίας και λοιπών κρατήσεων.

Όταν ο Luciano κέρδισε το Cash 5 το 1999, το κέρδος με το οποίο γύρισε στο σπίτι ήταν περίπου $73.000. Αλλά όταν κέρδισε το Extravaganza των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, η αρχική του πληρωμή ήταν 2,1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ χρωστούσε στην εφορία άλλα 400.000 δολάρια μετά από αυτό, αφήνοντάς του περίπου το μισό ποσό που είχε διαφημιστεί.

«Είναι ακόμα ένα σωρό χρήματα, αλλά δεν είναι τόσο πολλά όσο νομίζεις αρχικά», τόνισε ο Λουτσιάνο.

Εκείνο το βράδυ, αγόρασε σε όλους στο μπαρ ένα λαχείο και πούλησε όλα τα είδη του μενού για μόλις 2 $ το καθένα.

Ο Λουτσιάνο μπορεί να μην καταλαβαίνει την τύχη του, αλλά η γυναίκα του θεωρεί ότι «κερδίζει γιατί είναι τόσο χαρισματικός άνθρωπος. Πάντα βοηθάει τους ανθρώπους και νομίζω ότι έτσι επιστρέφει».

Με τα κέρδη του, ο Λουτσιάνο πλήρωσε όλους τους λογαριασμούς των γονιών του, αγόρασε ένα νέο αυτοκίνητο, επένδυσε, έκανε μερικές διακοπές και έβαλε κάποια χρήματα για να βελτιώσει την επιχείρησή του.

Οι επιστολές κυκλοφόρησαν με αιτήματα και συμβουλές σχετικά με το να ξοδέψει τα χρήματά του, αλλά ως επί το πλείστον, ο Λουτσιάνο είπε ότι όλοι ήταν ψύχραιμοι για αυτό.

Το ποσό, δυστυχώς, δεν ήταν αρκετά χρήματα για να συνταξιοδοτηθεί επίσημα και η δουλειά άρχισε να γίνεται αγχωτική.

«Θα νόμιζες ότι με μια τέτοια πληρωμή, θα μπορούσες να το πεις παραίτηση. Αλλά συνειδητοποίησα ότι έπρεπε ακόμα να δουλεύω με πλήρες ωράριο», πρόσθεσε.

Ο Λουτσιάνο θυμήθηκε το αίσθημα της ήττας, όταν άρχισε να παίζει τα τεράστια ξυστά του Tree-scratch off.

«Ήταν ξυστά $10 και τα περισσότερα που είχα κερδίσει σε αυτά ήταν $100. Ήταν πολύ άσχημα. Είμαι ανταγωνιστής και μερικές φορές, έχω πρόβλημα με κάποιον να με κερδίσει. Και το εισιτήριο με κέρδιζε».

Ο Λουτσιάνο συνέχισε να παίζει το απογοητευτικό παιχνίδι και τη Δευτέρα, απέδωσε, αλλά δεν το κατάλαβε μέχρι την Τρίτη.

Όπως και με το ξυστό που κέρδισε τα 3 εκατομμύρια δολάρια, σκέφτηκε ότι το ξυστό ήταν χαμένο. Το έβαλε στην κονσόλα του αυτοκινήτου του και έκανε τη μέρα του.

Δεκαέξι ώρες αργότερα, αγόραζε ένα άλλο λαχείο – ένα συχνά καθημερινό φαινόμενο καθώς κάνει δουλειές – και αποφάσισε να επαληθεύσει την κάρτα που έχασε με τον ελεγκτή εισιτηρίων. Άξιζε 500.000 δολάρια.

“Να πιάσω δύο βελόνες στα άχυρα και σε αυτή την πόλη; Είναι απίστευτο. Είμαι τόσο ευγνώμων”, συμπλήρωσε ο 54χρονος υπερτυχερός.

Ο Λουτσιάνο είπε ότι θα είναι πιο προσεκτικός στο πώς ξοδεύει αυτά τα κέρδη, θυμούμενος πόσο γρήγορα εξαφανίστηκε η προηγούμενη πληρωμή του.

Ο 54χρονος υπερτυχερός είναι εθισμένος στον τζόγο

«Εξαίρομαι με τον εαυτό μου όταν δεν παίζω τους αριθμούς μου, γιατί είναι εκεί — και αν; Υπάρχει μια πανδημία ανθρώπων που είναι εθισμένοι στον τζόγο σε αυτόν τον κόσμο και είμαι ένας από αυτούς», κατέληξε.

Ο Λουτσιάνο κάποτε κάλεσε μια τηλεφωνική γραμμή για βοήθεια, αλλά το άτομο με το οποίο μίλησε δεν ήταν καλό, οπότε έκλεισε το τηλέφωνο. Είπε ότι σκέφτηκε να ζητήσει συμβουλευτική, αλλά ποτέ δεν ενήργησε.

Από την άλλη πλευρά, τα χρήματα θα συμβάλουν στην αντιστάθμιση των απωλειών του μπαρ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

54χρονος υπερτυχζερός κέρδισε 4 φορές τη λοταρία