Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ

Kόβει την αvάσα: Κορυφαίος καπετάνιος περνάει «ξυστά» κάτω από γέφυρα με πολυτελές σούπερ γιοτ 80 μέτρων

13:50
Newsroom

Το παρθενικό του ταξίδι ξεκίνησε ένα γιοτ 80 μέτρων της εταιρείας Heesen από τα ναυπηγεία της ολλανδικής εταιρείας στην πόλη Ος, όπου ο καπετάνιος κλήθηκε να περάσει έξι γέφυρες.

Όπως αποτυπώνεται και στο παρακάτω βίντεο το γιοτ πέρασε «ξυστά» από μία γέφυρα λίγο έξω από την πόλη Μαχάρεν, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να φθάσει στο λιμάνι Χάρλιγκερ στη Βόρεια Θάλασσα. Ο καπετάνιος έδειξε τις ικανότητές του, καθώς το πολυτελές σκάφος απείχε από τη γέφυρα μόλις 15 εκατοστά.

Advertisement

Καπετάνιος γιοτ: Η προετοιμασία που απαιτείται σε τέτοιες θαλάσσιες διαδρομές

«Αυτή είναι η τυπική διαδικασία με πολυτελή γιοτ αυτού του μεγέθους όταν έχουμε να κάνουμε με ταξίδι στην ενδοχώρα”, λέει ένας εκπρόσωπος της Heesen.

Η ομάδα της ομάδα της Heesen αναφέρει πως για μια τέτοια δύσκολη και κρίσιμη επιχείρηση απαιτούνται τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις μήνες προετοιμασίας. Το ναυπηγείο έχει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στους ελιγμούς των σκαφών του από την Ος προς στη Βόρεια Θάλασσα.

Advertisement

«Είμαστε απίστευτα τυχεροί που έχουμε τους καλύτερους ναυπηγούς, μηχανικούς και τεχνίτες στη χώρα», δήλωσε ο Άρθρουν Μπράουερ CEO της Heesen.

Advertisement

Το Galactica, το οποίο διαθέτει beach club, καθώς και ελικοδρόμιο που μεταμορφώνεται σε κινηματογράφο, έφτασε με ασφάλεια στο Χάρλινγκεν στις 12 Ιανουαρίου και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τις δοκιμές στη θάλασσα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα από τη διαδρομή του γιοτ:

Advertisement
TAGS:
Advertisement