Enimerotiko.gr

Μαθητής διαγνώστηκε με καρκίνο, οι γιατροί του δίνουν 5 μήνες ζωής και παντρεύτηκε την αγαπημένη του

Tags:

Μαθητής λυκείου με καρκίνο: Πρόκειται για τον Τσέις Σμιθ, ο οποίος παντρεύτηκε στις 29 Απριλίου, τη Σάντι Μιλς. Ο ίδιος αποτελεί μαθητή της τρίτης λυκείου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Τσέις πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου. Αυτή ονομάζεται σάρκωμα Ewing. Οι γιατροί λίγες μέρες πριν το γάμο του, του έδωσαν μέγιστο περιθώριο ζωής, τους πέντε μήνες.

Μαθητής λυκείου με καρκίνο – Αληθινή ιστορία: Η μεγάλη απόφαση

Παρόλα αυτά, το ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί στο γκαράζ του πατρικού της Σάντι. Δηλαδή, στο ίδιο σημείο που λίγους μήνες πριν είχαν δώσει το πρώτο τους φιλί. «Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου», είπε συγκινημένη η 18χρονη νύφη. «Πάντα ήθελα έναν γάμο έξω. Σημαίνει πολλά για μένα που ο Τσέις σκέφτηκε να παντρευτούμε εκεί που δώσαμε το πρώτο μας ραντεβού. Εκεί που φιληθήκαμε για πρώτη φορά».

Ο Σμιθ δίνει μάχη με τον καρκίνο από 12 ετών. Το έφηβο ζευγάρι σκεφτόταν εδώ και καιρό να παντρευτεί στο μέλλον. Ήθελαν να τελειώσουν το σχολείο μαζί. Να πάνε στο ίδιο κολέγιο όπου θα συνέχιζαν να ασχολούνται με τις καταδύσεις και την κολύμβηση. Επίσης, αργότερα να παντρευτούν και να κάνουν μία οικογένεια.

Μαθητής λυκείου με καρκίνο – Αληθινή ιστορία: Η επιστροφή της κακιάς αρρώστιας

Όμως τον Μάρτιο οι γιατροί ανακοίνωσαν στον Σμιθ ότι ο καρκίνος του, που συνήθως εντοπίζεται στα οστά ή στους μαλακούς ιστούς γύρω από τα κόκαλα, είχε επιστρέψει. Υποβλήθηκε σε πολλαπλές εξετάσεις. Οι γιατροί βρήκαν όγκους σε όλο του το σώμα, στον μηρό, στο κρανίο, στους πνεύμονες και στον ώμο. Όπως μεταδίδει το τοπικό The Indy Star, με λύπη τους οι γιατροί του εξήγησαν ότι «με ή χωρίς θεραπεία», δεν είχε πολύ χρόνο μπροστά του.

"Απλά ξεφτίλα": Άγριο κράξιμο στη Χριστίνα Μπόμπα για τις φωτο στο διαδίκτυο με τις δίδυμες και το.. προϊόν

«Σκεφτόμασταν να παντρευτούμε στο μέλλον, το θέλαμε», λέει ο Τσέις. «Πολύς κόσμος νομίζει ότι παντρευτήκαμε επειδή είναι πιθανό να πεθάνω σύντομα, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος. Ήταν περισσότερο ένα ουράνιο σημάδι «έι, ο θεός θέλει εσάς τους δύο να σμίξετε»».

«Όταν ο Τσέις ξεκίνησε την κουβέντα, ήξερα τι θα πει», λέει η Σάντι. «Έτσι τον διέκοψα και του είπα «Ξέρω». Ήταν ξεκάθαρα σημάδι από τον Θεό ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή». Τα παιδιά μίλησαν στους γονείς τους και, μέσα σε τέσσερις ημέρες, οργάνωσαν έναν γάμο στην μπροστινή αυλή του πατρικού της Σάντι, με τη βοήθεια των οικογενειών τους.

Μαθητής λυκείου με καρκίνο – Αληθινή ιστορία: Στήριξη από γονείς, γάμος και θαύμα

«Έχω τους καλύτερους γονείς που υπάρχουν. Το ότι υποστηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τις επιλογές και τις αποφάσεις μου, το ποιον αγαπώ και θέλω να παντρευτώ, σημαίνει τόσα πολλά για μένα», λέει ο 18χρονος. Την ημέρα του γάμου τους, η Σάντι φόρεσε ένα λευκό φόρεμα και βάδισε αργά ως τον γαμπρό, που την περίμενε μπροστά από το υπαίθριο, στολισμένο ιερό. «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος γιατί δεν την είχα δει όλη ημέρα», θυμάται ο Τσέις καθώς δάκρυα κυλούν από τα μάτια του.

Διατρανώνει την πίστη του και δεν σταματά να ελπίζει σε ένα θαύμα: «Με τον Θεό, πάντα ξέρω πως έχω μια ελπίδα. Όσο είναι στο πλευρό μου, έχω την δύναμη να κάνω οτιδήποτε». Εκείνος και η Σάντι περνούν σχεδόν όλο τον χρόνο μαζί. «Κατασιγάζει τους φόβους μου. Όταν πονώ ή αγχώνομαι, είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορώ να τρέξω και να ρίξει τους παλμούς της καρδιάς μου, να με ηρεμίσει, να με κάνει να σκεφτώ κάτι άλλο. Ήταν ο καλύτερος μήνας της ζωής μου.»

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News