Μέτρα κατά του Facebook από την επιτροπή ανταγωνισμού της Γερμανίας
18 Φεβρουαρίου 2020
Enimerotiko.gr
Ευρώπη Κόσμος

Μέτρα κατά του Facebook από την επιτροπή ανταγωνισμού της Γερμανίας

Ισως μιλάμε για την αρχή ενός νέου μεγάλου προβλήματος που θα βρει σύντομα μπροστά του το Facebook.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κατά των καρτέλ στην Γερμανία απαγόρευσε στο Facebook να αναρτά στο προφίλ των χρηστών του δεδομένα που έχουν περισυλλέγει σε εξωτερικές εφαρμογές όπως το Whatsapp και το Instagram, για να περιορισθεί η εκμετάλλευση αυτών των προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία

Μέτρα καταστολής των πρακτικών για τη συλλογή δεδομένων από το Facebook ανακοίνωσε η υπηρεσία ανταγωνισμού στη Γερμανία.

Η επιτροπή ανταγωνισμού κάνει λόγο για κατάχρηση από το Facebook, που κατέχει δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια αγορά, με σκοπό των συλλογή πληροφοριών απο τους χρήστες χωρίς να το γνωρίζουν και χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κατά των καρτέλ στην Γερμανία απαγόρευσε στο Facebook να αναρτά στο προφίλ των χρηστών του δεδομένα που έχουν περισυλλέγει σε εξωτερικές εφαρμογές όπως το Whatsapp και το Instagram, για να περιορισθεί η εκμετάλλευση αυτών των προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία.

«Το Facebook δεν μπορεί πλέον να αναγκάζει τους χρήστες του να αποδεχθούν την σχεδόν απεριόριστη συγκέντρωση των προσωπικών τους δεδομένων» μέσω τρίτων εφαρμογών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Bundeskartellamt ,Αντρέας Μουντ,κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η γερμανική υπηρεσία έβαλε συγκεκριμένα στο στόχαστρο τους τρόπους με τους οποίους το Facebook αποκτά δεδομένα χρηστών άλλων εφαρμογών και τον online εντοπισμό ατόμων που δεν είναι καν μέλη. Σε αυτές τις πρακτικές περιλαμβάνεται ο εντοπισμός επισκεπτών σε websites μέσω ενός like, καθώς και σε σελίδες όπου παρακολουθεί ανθρώπους ακόμη και αν δεν υπάρχει προφανής ένδειξη της παρουσίας του κοινωνικού δικτύου.

Η Facebook ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Bundeskartellamt με το επιχείρημα ότι η γερμανική υπηρεσία υποτίμησε τον ανταγωνισμό που η πλατφόρμα αντιμετωπίζει και υπονομεύει την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων η οποία ετέθη σε ισχύ τον περασμένο χρόνο.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα