Enimerotiko.gr
Κόσμος

«Μου έκαναν επισκληρίδιο για να μην πονάω τόσο στον τοκετό και κατέληξα παράλυτη»

Παράλυτη από επισκληρίδιο είναι η Irrum Jetha, μία γυναίκα που επέλεξε, όπως εκατομμύρια άλλες σε όλο τον κόσμο, αυτή τη μέθοδο αναισθησίας για να φέρει στον κόσμο την κορούλα της.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμενε όταν μπήκε στην αίθουσα του τοκετού, καθώς η επισκληρίδιος την άφησε παράλυτη.

Ειδικότερα, θα έπρεπε να είναι μια περίοδος μεγάλης χαράς για ένα ζευγάρι η γέννηση του πρώτου παιδιού και το ξεκίνημα του ως οικογένεια.

Κρατώντας το νεογέννητο μωρό της στο στήθος της, αναφέρει η Irrum Jetha στην Daily Mail, αισθάνθηκε να την διαπερνά ένα κύμα αγάπης. Όμως, κάτι δεν πήγαινε καλά και η ευφορία που ένιωθε, θα μετατρέπονταν σύντομα σε τραγωδία.

Παράλυτη από επισκληρίδιο: Πως μία μέθοδος ρουτίνας κατέληξε τόσο άσχημα

Σήμερα, η Irrum είναι παράλυτη από τη λεκάνη και κάτω και βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ ζει με την ελπίδα κάποιας θαυματουργής θεραπείας.
Την 34χρονη γυναίκα βασανίζουν ερωτήματα σχετικά με την θεραπεία της στο Νοσοκομείο Westminster στο Λονδίνο και μαζί με τον 37χρονο σύζυγό της Adam, έχουν ζητήσει από δικηγόρο να διερευνήσει τον τρόπο που η ρουτίνα του επισκληρίδιου κατέληξε τόσο άσχημα.

Το ζευγάρι από το Middlesex, απευθύνει έκκληση ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για μια εντατική θεραπεία, ώστε να μπορέσει να περπατήσει ξανά η νεαρή γυναίκα.

Πιστεύουν πως το πρόβλημα άρχισε όταν της έγινε επισκληρίδιος – μια παυσίπονη ένεση που χορηγείται στον νωτιαίο μυελό – λίγο πριν γεννήσει την κόρη τους Amelie, στις στις 3.30 π.μ., στις 29 Αυγούστου 2014.

Πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χωρίς προβλήματα, την οποία της πρότειναν οι γιατροί της, επειδή η Irrum είχε κάνει αντικατάσταση της πνευμονικής καρδιακής βαλβίδας όταν ήταν 19, ώστε να μειώσει τυχόν προβλήματα για την καρδιά της.

“Η ίδια η γέννηση ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ήμουν σε ευφορία μετά. Και όταν ο Αdam φώναξε “Είναι κορίτσι” ήμασταν και οι δύο με δάκρυα στα μάτια” αναφέρει η γυναίκα.

Στις πέντε το πρωί, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, μόνο ως προφύλαξη λόγω της προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά της.

Παράλυτη από επισκληρίδιο: Πότε άρχισαν ν’ ανησυχούν

Τρεις ώρες αργότερα, δεν είχε ακόμα καμία αίσθηση στα πόδια της και είπε στους γιατρούς ότι ήταν ανήσυχη. «Με διαβεβαίωσαν ότι ήταν φυσιολογικό, αλλά εγώ ήμουν πολύ ανήσυχη» συμπληρώνει η 34χρονη.

Το απόγευμα της επόμενης μέρας, άρχισε να ανησυχεί σοβαρά, καθώς και οι γιατροί.
O Adam, που είναι ερευνητής στο Imperial College του Λονδίνου, υπογράμμισε: «Οι γιατροί έλεγαν τότε ότι η Irrum έπρεπε να είναι σε θέση να σηκωθεί. Άρχισα να ανησυχώ σοβαρά γιατί δεν είχε ακόμα καμία αίσθηση. Ξαφνικά όλοι φάνηκαν να είναι σε κατάσταση πανικού. Όλα ήταν πολύ τρομακτικά».

Παράλυτη από επισκληρίδιο: Είχε ένα σπάνιο αιμάτωμα από την ένεση

Το νοσοκομείο αποφάσισε, στις 6 το απόγευμα, ότι η Irrum χρειαζόταν μαγνητική τομογραφία, αλλά επειδή η δική τους μονάδα είχε κλείσει μία ώρα πριν, αποφάσισαν να την μετακινήσουν σε άλλο νοσοκομείο του Λονδίνου, το Charing Cross, λίγα μίλια μακριά. Η μεταφορά διήρκεσε τέσσερις ώρες και έφτασε εκεί στις 10 το βράδυ.

Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η Irrum είχε ένα σπάνιο αιμάτωμα από την επισκληρίδιο ένεση, η οποία είχε προκαλέσει θρόμβο που συμπίεζε το νωτιαίο μυελό της, κάτι που την άφησε παράλυτη. Ακολούθησε επείγουσα χειρουργική επέμβαση, η οποία κράτησε ώρες και ήταν απειλητική για τη ζωή της.

Στη συνέχεια, η Irrum μεταφέρθηκε στο Stoke Mandeville Hospital στο Buckinghamshire, το οποίο ειδικεύεται σε κακώσεις νωτιαίου μυελού και τελικά πήγε στο σπίτι λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2014.

Παράλυτη από επισκληρίδιο: Ποιο είναι το πλάνο

Περίπου 20 μήνες αργότερα, η Irrum, που είναι επιστήμονας, παραμένει παράλυτη και το πλάνο είναι να πάει σε μια γερμανική κλινική που προσφέρει εξειδικευμένη φυσιοθεραπεία.

“Θα χρειαστεί να περάσω τρεις μήνες στο Κέντρο Αποκατάστασης Geerlofs στο Pforzheim – και θα κοστίσει 40.000 λίρες”, επεσήμανε.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Chelsea και Westminster δήλωσε: «Αυτή ήταν μια πολύ περίπλοκη, σπάνια και τραγική υπόθεση και προσφέρουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην κυρία Jetha και την οικογένειά της. Έχουμε αναθεωρήσει τις διαδικασίες μας για την μετα-αναισθητική παρακολούθηση, για την ταχεία μεταφορά σε εξειδικευμένες μονάδες όπως και για την απεικόνιση και νευροχειρουργική. Δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή καθώς η παρούσα υπόθεση είναι αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News