Enimerotiko.gr
Κόσμος

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Ο «ανεπανόρθωτα διαλυμένος» γάμος και το διαζύγιο των 130 δισεκατομμυρίων

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς διαζύγιο

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς αποφάσισαν να δώσουν τέλος στο γάμο τους, μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, με τη σύζυγο του συνιδρυτή της Microsoft να κάνει λόγο για έναν ανεπανόρθωτα διαλυμένο γάμο.

Παράλληλα, η Μελίντα Γκέιτς στην αίτηση διαζυγίου, την οποία κατέθεσε σε δικαστήριο της Ουάσινγκτον, αποκάλυψε ότι η ίδια και ο πάμπλουτος σύζυγός της δεν είχαν υπογράψει ποτέ προγαμιαίο συμβόλαιο.

Μπίλ και Μελίντα Γκέιτς έχουν περιουσία 130 δισ. δολάρια

Όπως αναφέρεται στην Daily Mail, που απέκτησε πρόσβαση στο εν λόγω δικαστικό έγγραφο, η έλλειψη προγαμιαίου συμφώνου σημαίνει ότι Μπίλ και Μελίντα Γκέιτς ουσιαστικά δεν έχει κάποιο «οδικό χαρτη» που θα μπορούσε να τους βοηθήσει στον διαμοιρασμό της πελώριας περιουσίας τους, η οποία αγγίζει τα 130 δισ. δολάρια. Η περιουσία αυτή περιλαμβάνει ακίνητα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, ένα ιδιωτικό τζετ, μια εντυπωσιακή συλλογή τέχνης και έναν «στόλο» από πολυτελή αυτοκίνητα.

Ο 64χρονος επιχειρηματίας, επενδυτής και εφευρέτης και η 56χρονη Μελίντα, που ίδρυσαν μαζί έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς του πλανήτη, ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους, μέσω social media, τη Δευτέρα του Πάσχα.

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς διαζύγιο

«Μετά από πολλή σκέψη και πολλή δουλειά πάνω στη σχέση μας, έχουμε λάβει την απόφαση να τερματίσουμε τον γάμο μας», ανέφεραν στο Twitter Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και προσθέτουν «τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που δρα σε όλον τον κόσμο και βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και να εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα, όμως δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Χρειαζόμαστε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Η 25χρονη Τζένιφερ Γκέιτς, κόρη του ζευγαριού, σχολίασε την απόφαση των γονιών της με μια ανακοίνωση στο Instagram, τη Δευτέρα του Πάσχα και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι δύσκολη για ολόκληρη την οικογένεια και ζήτησε χώρο και σεβασμό της ιδιωτικότητάς της προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί τα δικά της συναισθήματα αλλά και να στηρίξει τα αγαπημένα της πρόσωπα.

«Δεν θα κάνω κάποιο περαιτέρω σχόλιο για τον χωρισμό, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι τα ευγενικά σας λόγια και η στήριξή σας είναι πολύ σημαντικά για εμένα» πρόσθεσε η 25χρονη, απευθυνόμενη στους ακολούθους της, οι οποίοι την έχουν προσεγγίσει τις τελευταίες ώρες δείχνοντας την συμπαράστασή τους.

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς διαζύγιο

Η Τζένιφερ είναι η μεγαλύτερη από τα τρία παιδιά των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Ακολουθούν, ο 21χρονος Ρόρι και η 18χρονη Φίμπι, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ακόμα κάποια δήλωση για τον χωρισμό των γονιών τους.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού έγινε πριν δύο εβδομάδες, σε μια εκδήλωση για τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Covid-19.

Η γνωριμία των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος όταν παντρεύτηκε την Μελίντα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αφού είχε ιδρύσει τη Microsoft το 1975 και έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον πλανήτη το 1987, στα 31 του μόλις χρόνια. Εκείνη ήταν και η χρονιά που γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, η οποία εργαζόταν στην εταιρεία όπου ο ίδιος ήταν CEO.

O γάμος τους έγινε έξι χρόνια αργότερα και σύμφωνα με παλαιότερες συνεντεύξεις που είχε δώσει η Μελίντα, ο Μπιλ Γκέιτς φέρεται να είχε φτιάξει μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά του γάμου σε έναν πίνακα, προκειμένου να ζυγίσει τα οφέλη και τα πιθανά μειονεκτήματα μιας κοινής συμβίωσης.

Μυστήριο παραμένει ο λόγος χωρισμού των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Ωστόσο, η Μελίντα Γκέιτς, σύμφωνα με την Daily Mail, παλιότερα φέρεται να είχε αναφερθεί στη δυσκολία που αντιμετώπιζε το ζευγάρι να ισορροπήσει δουλειά και οικογένεια, δεδομένων των πολλών του υποχρεώσεων.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News