mystirio-me-vila-exafanismenoy-ellina-kroisoy-ta-paratimena-polyteli-aytokinita-kai-i-xafniki-egkataleipsi-36903
20:07

Μυστήριο με βίλα εξαφανισμένου Έλληνα κροίσου: Τα παρατημένα πολυτελή αυτοκίνητα και η ξαφνική εγκατάλειψη

20:07
Newsroom

Πολυτελή έπαυλη Έλληνα: Στο Κινγκς Λάγκλεϊ βρίσκεται μία εγκαταλελειμμένη έπαυλη. Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία είναι λίγο έξω από το Λονδίνο. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Ταχμιτζής, όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ίδιος και η οικογένειά του δεν έχουν εμφανιστεί εκεί…

Πολυτελή έπαυλη Έλληνα: Μαρτυρίες κατοίκων

«Τον πρώτο καιρό οι πύλες ήταν απλά κλειστές. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ένα λουκέτο και αλυσίδες», αναφέρει Βρετανός που ζει κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται η έπαυλη. Οι ιστορίες για το πολυτελές σπίτι που μοιάζει να εγκαταλείφθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη πολλές. Δημιούργησαν έτσι ένα μυστήριο γύρω από την οικογένεια Ταχμιτζή. Εκείνη άφησε τη ζωή στο Λονδίνο στη μέση και έφυγε προς άγνωστο προορισμό.

Advertisement

«Ιππεύω το άλογό μου στον δρόμο έξω από το ακίνητο κάθε μέρα. Ξαφνικά συνειδητοποίησα πως πριν από περίπου 3 χρόνια οι άνθρωποι είχαν εξαφανιστεί», αναφέρει στην Daily Mail κάτοικος του χωριού. Όμως, δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Advertisement

Πολυτελή έπαυλη Έλληνα: Πότε ξεκίνησε να συζητιέται ξανά το θέμα

Η υπόθεση της έπαυλης των Ελλήνων του Λονδίνου ήρθε ξανά στο φως έπειτα από μια σειρά φωτογραφιών που τράβηξε κάποιος κάτοικος της περιοχής. Ο περίεργος εξερευνητής έσπρωξε την πόρτα. Μπήκε στο σπίτι που έμοιαζε στοιχειωμένο. Απόκοσμα ήσυχο για κάποια χρόνια. Όσα αντίκρισε τον παραξένεψαν πολύ. Πιάτα στο τραπέζι σαν κάποιος να ετοιμάζεται να καθίσει για φαγητό. Μια παρτίδα σκάκι που δεν τελείωσε ποτέ. Ένα παιχνίδι μπιλιάρδου με τις μπάλες διάσπαρτες στο τραπέζι να περιμένουν το επόμενο χτύπημα.

Advertisement

«Στην αρχή νόμιζα πως είχαν φύγει για λίγο και θα επέστρεφαν. Όμως, κανείς τους δεν γύρισε. Είναι πολύ περίεργο», σημειώνει ο ίδιος άνθρωπος που μίλησε στην Daily Mail. Στα δωμάτια του πολυτελούς σπιτιού όλα μοιάζουν να «πάγωσαν» τη στιγμή που οι ένοικοί του αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν. Ένα ρολόι χειρός ακουμπισμένο στο κομοδίνο. Δίσκοι στο πικάπ να περιμένουν τη βελόνα να τους βάλει σε κίνηση.

Advertisement

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η έκταση έξω από την έπαυλη των Ελλήνων με τα αμέτρητα αυτοκίνητα που θάβονται μέσα στο χορτάρι. Ανάμεσά τους και μια πολυτελής Bentley, η οποία σκουριάζει ακίνητη για χρόνια. «Μπορούσες να δεις το γρασίδι να μεγαλώνει γύρω από τα αυτοκίνητα», σημειώνει κάποιος από την περιοχή.

Πολυτελή έπαυλη Έλληνα: Στοιχεία για την εξαφανισμένη οικογένεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, ιδιοκτήτης του ακινήτου και πατέρας μιας μεγάλης οικογένειας είναι ο Αθανάσιος Ταχμιτζής, ένας άνδρας γύρω στα 70, που σύμφωνα με τα αρχεία των βρετανικών Αρχών ασχολούνταν για χρόνια με τα κτηματομεσιτικά.

Ο Αθανάσιος, ή Θάνος όπως τον γνώριζαν όλοι στο χωριό, ήταν παντρεμένος για χρόνια με τη Σάρον, η οποία και πέθανε το 2004, σε ηλικία 52 ετών. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, τον Αλέξη, 43, τον Νικόλα, 41, τον Πολ, 36, και τις Κριστιάνα, 34, και Αλίσια 28 ετών.

Advertisement

«Γνώριζα τον άνδρα σαν Θάνο», αναφέρει στο βρετανικό Μέσο μια γυναίκα που επίσης μένει στην περιοχή. «Κάποτε είχα το άλογό μου σε έναν στάβλο δίπλα και ένα δέντρο έπεσε από τον κήπο του στην έκταση του γείτονα. Το διευθέτησε τελικά και μου έδωσε τον αριθμό του σε περίπτωση που χρειαζόταν να επικοινωνήσω ξανά μαζί του, αλλά το έχασα όταν άλλαξα συσκευή τηλεφώνου», σημειώνει.

Στα αρχεία του βρετανικού χωριού είναι που ανακάλυψε το βρετανικό δημοσίευμα την εθνικότητα του Θάνου, που δεν θα μπορούσε παρά να είναι ελληνικής καταγωγής. Αν και για πολλές δεκαετίες ασχολείτο με την αγορά ακινήτων, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Έλληνα καλύπτει ένα παχύ πέπλο μυστηρίου. Μεταξύ 1991 και 1995 εμφανίζεται ως σύμβουλος ακινήτων και διευθυντής κτηματομεσιτικής.

Πολυτελή έπαυλη Έλληνα: Επιφανείς Έλληνες του Λονδίνου

Εν τω μεταξύ, η οικονομική ευρωστία της οικογένειας είναι κάτι που υποθέτουν και όλοι όσοι μένουν στην περιοχή. «Θυμάμαι πως έβλεπα φύλακες στις πύλες του σπιτιού εδώ και 15 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως προφανώς τον απασχολούσε η ασφάλεια», λέει κάτοικος του Κινγκς Λάνγκλεϊ.

«Πιστεύω πως η γυναίκα του είχε καρκίνο και πέθανε πριν από αρκετά χρόνια. Διέθετε επίσης στην υπηρεσία του οικονόμο, όμως και εκείνη έφυγε ξαφνικά. Είναι σίγουρα πολύ περίεργο. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη και έφυγαν από το σπίτι, χωρίς όπως φαίνεται να επιστρέψουν ποτέ», προσθέτει.

Ακόμη πιο περίεργη είναι η καταχώριση μιας κτηματομεσιτικής εταιρείας με την επωνυμία Imperial Estatews London Ltd, η οποία και εμφανίζεται το 2017 -δηλαδή σε περίοδο που ήδη το σπίτι μοιάζει να έχει εγκαταλειφθεί- και της οποίας μοναδικός μέτοχος είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας.

Πολυτελή έπαυλη Έλληνα: Διαγραφή από τα μητρώα

Η εταιρεία δεν κατέθεσε ποτέ τα απαραίτητα έγγραφα για να εξακολουθήσει τη λειτουργία της και στη συνέχεια διεγράφη από τα μητρώα. Έτσι, φαίνεται πως ο Έλληνας Θάνος Ταχμιτζής δηλώνει ως μόνιμη κατοικία του από το 2016 ένα γεωργιανό σπίτι στην Μπελγκράβια, μια πανάκριβη περιοχή του Λονδίνου.

Το δάνειο του συγκεκριμένου σπιτιού αποπληρώθηκε προς 1.075.000 λίρες τον περασμένο Ιούλιο, περνώντας στα χέρια μιας αρχιτεκτονικής εταιρείας με διεύθυνση κάπου στο βόρειο Λονδίνο, όπου είναι καταχωρημένες και δύο από τις επιχειρήσεις των γιων του Θάνου, Νικόλα και Πολ Ταχμιτζή.

Πολυτελή έπαυλη Έλληνα: Οι γιοι του Αθανάσιου Ταχμιτζή

Όσο για δύο από τους γιους του, η Daily Mail αναφέρει πως ο Νικόλας δηλώνει σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ηθοποιός στο επάγγελμα. Παρότι δεν έχει εξασκήσει ιδιαίτερα το επάγγελμα της υποκριτικής, το οποίο και σπούδασε στα Studio Pinewood το 2014, σημειώνει στην ιστοσελίδα του πως ενδιαφέρεται για ρόλους ως «εξτραδάκια». Η πολυτελής έπαυλη στο Κινγκς Λάνγκλεϊ είναι καταχωρημένη και ως διεύθυνση/έδρα μιας εταιρείας που διαθέτει ο Νικόλας και η οποία είναι ανενεργή, με την επωνυμία Mirai Industek Ltd, το 2018.

Επιπλέον, μια ακόμη εταιρεία στην οποία ο Νικόλας εμφανιζόταν ως διευθυντής διεγράφη τον Απρίλιο του 2019. Οι δραστηριότητές της παραμένουν ασαφείς, ωστόσο περιγράφεται ως επιχείρηση εμπορικών συναλλαγών.

Ο μεγαλύτερος γιος του Θάνου, Αλέξης, έχει ακόμη πιο περίεργη ιστορία. Φαίνεται πως ζούσε σε Hostel, στα πλαίσια προγράμματος προστασίας αστέγων μεταξύ του 2013 και του 2015, ενώ το 2003 η αστυνομία είχε εκδώσει ανακοίνωση για την εξαφάνισή του. Σε εκείνη, οι Αρχές ζητούσαν από όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Πολυτελή έπαυλη Έλληνα: Τι ακριβώς συνέβη

Η πολυτελής έπαυλη, που στις εικόνες μοιάζει να καταρρέει από την εγκατάλειψη, καθώς το ταβάνι σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού έχει υποχωρήσει φαινομενικά εξαιτίας διαρροής νερού, ανήκει στην οικογένεια Ταχμιτζή από το 1999. Για την ακρίβεια, η ιδιοκτησία της εμφανιζόταν σε μια εξωχώρια εταιρεία με την επωνυμία Ainhurst Enterprises Ltd.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί που συνδέονται με το σπίτι από το 2017, για την υπηρεσία ηλεκτρικού και άλλα πρόστιμα αναφορικά με απλήρωτους λογαριασμούς που είναι καταγεγραμμένα στην περιφέρεια Three Rivers όπου ανήκει το κτίσμα.

«Κανείς στην περιοχή δεν έχει ιδέα τι τους συνέβη και γιατί σηκώθηκαν και έφυγαν. Προφανώς είχαν πολλά χρήματα γιατί αυτό είναι ένα μεγάλο σπίτι. Μπαινόβγαιναν συνεχώς διάφοροι άνθρωποι», σημειώνει γείτονας από το Κινγκς Λάνγκλεϊ. «Είναι τόσο κρίμα που το σπίτι αφέθηκε να ρημάξει. Πάντα έβλεπα πολλούς ανθρώπους εκεί. Αν ήταν εργάτες ή οικογένεια δεν το γνωρίζω», τονίζει κάποιος άλλος.