Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ

Νευροχειρουργός ισχυρίζεται ότι έζησε τη «μετά θάνατον ζωή», ενώ βρισκόταν σε κώμα για επτά ημέρες

22:48
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Ένας νευροχειρουργός ισχυρίζεται ότι είχε μια επιθανάτια εμπειρία καθώς πέθανε όντας επτά μέρες σε κώμα αλλά ένα πνεύμα τον έφερε πίσω στη ζωή μέσω μίας σκουληκότρυπας.

Ο Δρ Eben Alexander, συγγραφέας του Proof of Heaven: A Neurosurgeon’s Journey, αφιέρωσε τη ζωή του στην απόδειξη της ύπαρξης του ουρανού ακολουθώντας τη δική του εμπειρία από την “Gateway Valley” μετά από σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα.

Advertisement

Μιλώντας αποκλειστικά στην The U.S. Sun για την παράξενη εμπειρία του, ο Δρ Alexander περιέγραψε ότι είδε έναν όμορφο πνευματικό οδηγό σε ένα φτερό πεταλούδας που τον πέρασε μέσα από μια σκουληκότρυπα.

Το 2008, υπέστη κώμα λόγω μιας οξείας βακτηριακής λοίμωξης που έσπερνε τον όλεθρο στον εγκέφαλό του.

Advertisement

Πρόσφατες ιατρικές αναφορές δείχνουν ότι το μυαλό του «δεν ήταν σε κατάσταση για να δει όνειρα ή παραισθήσεις», είπε ο Alexander στην The U.S Sun, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να δει μια συνάντηση που άλλαξε τη ζωή του.

Advertisement

Ενώ πάλευε για τη ζωή του, ο Αλέξανδρος άρχισε να βλέπει σκοτεινές εικόνες που ακούγονται αρκετά στοιχειωτικές, αλλά θυμάται ότι δεν φοβόταν.

Ερωτηθείς για το πώς έμοιαζε ο παράδεισος, ο δρ Alexander λέει ότι «σε όσους το περιέγραψε, δεν το βρήκαν πολύ ωραίο μέρος».

Ο ίδιος θυμάται ότι ένιωθε περικυκλωμένος από ασχημάτιστο σκοτάδι και δεν θυμόταν τίποτα από τη ζωή του. Ευτυχώς, τον έσωσε ένα «λευκό φως» μαζί με μια «τέλεια μελωδία».

Advertisement

« Όλα αυτά με οδήγησαν μέσα από αυτή τη σκουληκότρυπα, ή την πύλη φωτός, στην κοιλάδα Gateway, όπως την αποκαλώ».

Είδε έναν «τέλειο» κόσμο με κάποια «γήινα χαρακτηριστικά»

Μετά την έξοδο από τη σκουληκότρυπα, ο Αλέξανδρος είδε έναν «τέλειο» κόσμο με κάποια «γήινα χαρακτηριστικά».

Περιέγραψε μια χώρα με «όμορφα πολύ πλούσια δάση και λιβαδιούς καταρράκτες σε κρυστάλλινες γαλάζιες πισίνες, απολύτως θεαματική και όμορφη».

Advertisement

«Ήταν κάπως σαν τον κόσμο των ιδανικών του Πλάτωνα. Ήταν ένας κόσμος τελειότητας»

Η παρουσία της «αγνής αγάπης» είχε «αστραφτερά μπλε μάτια, ψηλά ζυγωματικά, ψηλό μέτωπο και πλατύ χαμόγελο», είπε η Δρ Αλεξάντερ – αλλά δεν μίλησε ούτε λέξη.

Ο οδηγός τον γέμισε με μηνύματα αγνή ανόθευτης αγάπης, ενώ καβάλησε ένα φτερό πεταλούδας στον τελικό προορισμό που περιγράφει ως «The Core».

Στον ιστότοπό του, ο γιατρός περιγράφει το ταξίδι του προς την «ατελείωτη μελανώδη μαυρίλα» του The Core και ακούγοντας τους βροντερούς ύμνους των αγγελικών χορωδιών.

«Υπήρχε μια θεότητα, γνωστή από πολλούς ως Θεός»

Ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης ότι υπήρχε μια θεότητα, γνωστή από πολλούς ως Θεός, αλλά είπε ότι η οντότητα δεν μπορούσε να οριστεί.

«Αλλάχ, Βισνού, Ιεχωβά, Γιαχβέ – τα ονόματα παρεμποδίζουν και οι αντικρουόμενες λεπτομέρειες των ορθόδοξων θρησκειών συσκοτίζουν την πραγματικότητα μιας τέτοιας απείρως στοργικής και δημιουργικής πηγής», έγραψε ο Αλέξανδρος.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας κώμης του, ο Αλέξανδρος είπε στην The U.S Sun ότι πέρασε από πολλά επίπεδα, λαμβάνοντας πάντα το ίδιο μήνυμα: «Είσαι βαθιά αγαπητός και αγαπητός για πάντα.

«Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα»

Μετά από επτά ημέρες μάχης για τη ζωή του σε κώμα, ο Αλέξανδρος ξύπνησε – και η οικογένειά του σοκαρίστηκε με τον νέο άντρα που βρήκαν.

«Νομίζω ότι πραγματικά τρόμαξε την οικογένειά μου πάρα πολύ», μοιράστηκε. «Είναι όλοι ενθουσιασμένοι, αλλά τις πρώτες 36 ώρες ήμουν μέσα και έξω από το μυαλό μου, κάπως τρελός μερικές φορές».

Ενώ ακόμη αναρρώνει, είπε ότι τρόμαξε την αδερφή του συμπεριφερόμενος σαν «μικρός Βούδας» μπροστά στα αγαπημένα του πρόσωπα.

«Καθόμουν στο κρεβάτι σαν αυτός ο μικρός Βούδας που έλεγε «Όλα καλά» κοιτάζοντας τους πάντες βαθιά στα μάτια», είπε. «Τώρα, δεν το θυμάμαι αυτό».

Παρά τη σοβαρότητα της εμπειρίας, η οποία σε ένα σημείο ισχυρίζεται ότι ήταν «μια μη αναστρέψιμη σπείρα θανάτου», ο γιατρός έκανε μια θαυματουργή ανάρρωση που προφανώς αψηφούσε τις πιθανότητες.

Μετά από μια τραγική εμπειρία με την οικογένειά του, τον ώθησε να εγκαταλείψει την πίστη εντελώς
Ο Δρ Alexander υιοθετήθηκε και μεγάλωσε μεθοδιστής, αλλά άρχισε να αμφισβητεί περισσότερο τη θρησκεία όταν άρχισε να σπουδάζει στο Χάρβαρντ.

«Απλώς δεν μπορούσα να καταλάβω πώς η συνειδητή επίγνωση θα μπορούσε να επιβιώσει από τον θάνατο του εγκεφάλου και του σώματος», θυμάται. «Αυτό ήταν ένα μεγάλο μυστήριο για μένα, και γι’ αυτό νομίζω ότι πέρασα από αυτό το εξαιρετικό ταξίδι».

Εγκατέλειψε επίσημα τη θρησκεία αφού ήρθε σε επαφή ως ενήλικας με τους γονείς του.

Αφού άπλωσε το χέρι για να επανασυνδεθεί μαζί τους, απορρίφθηκε, κάτι που όπως είπε τον ώθησε να γίνει αγνωστικιστής.

Η στροφή στη θρησκεία και τον Θεό

Οκτώ χρόνια αργότερα, ακριβώς πριν από το NDE του, προσέγγισε ξανά την οικογένεια και είχαν θετική ανταπόκριση. Τελικά συνάντησε την οικογένειά του και αγκαλιάστηκε για πρώτη φορά από τους γονείς του.

«Δεν μπορώ να σας πω πόσο ισχυρή ήταν μια εμπειρία, αλλά αυτή ήταν πραγματικά η αρχή», είπε ο Alexander.

«Οποιαδήποτε θρησκεία εστιάζει απόλυτα στην άνευ όρων αγάπη, στην πλήρη συμπερίληψη όλων, χωρίς αποκλεισμό, στην καλοσύνη, στο έλεος, στην αποδοχή και στη συγχώρεση».

«Αν αυτές είναι οι βαθιές και βαθιές αρχές της θρησκείας, έχουν κάθε δικαίωμα να συνεχίσουν».

Ο Αλέξανδρος πλέον αντιλαμβάνεται τη θρησκεία ως κάτι που πρέπει να ενώνει όλους τους ανθρώπους και πιστεύει ακράδαντα, αν δεν το κάνει αυτό, θα πρέπει να «απορρίψει».

«Αν είναι μάχιμοι, αν είναι εναντίον άλλων, έχουν ξεφύγει εντελώς από το μονοπάτι των αρχικών προφητών και μυστικιστών», είπε.

«Δεν έχουν καμία σχέση με την αρχική διδασκαλία των προφητών, αλλά νομίζω ότι διαφορετικά αυτό που επιδιώκουμε είναι μια ενοποίηση».

Προετοιμαστείτε για τον θάνατο

Η σύσταση του γιατρού μετά την εμπειρία του παραλίγο θανάτου είναι απλή: μην περιμένετε.

«Δεν πρόκειται μόνο για το τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις, αλλά είναι το πιο σημαντικό για το πώς κάνεις κάθε επιλογή σήμερα όσον αφορά τη μεταχείριση του εαυτού σου και τη μεταχείριση των άλλων», είπε στην U.S. Sun.

«Σπατάλη το να αναθεωρείς τη ζωή όταν φτάνει στο τέλος της»

Συνέστησε στους ανθρώπους να είναι πάντα διαθέσιμοι για να υπηρετήσουν «τους λιγότερους, τους τελευταίους και τους χαμένους».

Συνέχισε λέγοντας ότι : «Έτσι να προετοιμαστείς για όταν είσαι στο κρεββάτι του θανάτου σου, όταν στη συνέχεια θα συνειδητοποιήσεις καθώς ενώνονται με αυτές τις ψυχές που έρχονται από τη μετά θάνατον ζωή για να σε χαιρετήσουν».

Ο γιατρός παραδέχεται περήφανα ότι δεν φοβάται τον θάνατο, αλλά εκμεταλλεύεται κάθε στιγμή που περνά σε αυτό το γήινο βασίλειο.

TAGS:
Advertisement