Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ

Οι 10 ομορφότεροι άνδρες εν ζωή σύμφωνα με τον Χρυσό Αριθμό Φ – Ποιος βρίσκεται στην κορυφή

14:22
Νίκη Μουλά

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον εκτός από αγαπημένος και ταλαντούχος ηθοποιός, είναι ο ομορφότερος άνδρας εν ζωή, σύμφωνα με τον Χρυσό Αριθμό φ, υποστηρίζει πλαστικός χειρουργός.

Μπορεί η ομορφιά να είναι υποκειμενική, ωστόσο, ένας κανόνας που αφορά στην αισθητική τελειότητα φαίνεται να έχει αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου, αφού εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα.

Advertisement

Ρόμπερτ Πάτινσον: Ομορφότερος άνδρας σύμφωνα με τον Χρυσό Αριθμό φ

Ο Χρυσός Αριθμός φ αποδίδεται στον Πυθαγόρα και θεωρήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες ως η θεϊκή αναλογία που εφαρμογή της σε καλλιτεχνικά δημιουργήματα και κατασκευές οδηγούσε σε «άριστα» αποτελέσματα.

Ρόμπερτ Πάτινσον: Άφησε στη δεύτερη θέση τον Χένρι Καβίλ

Με βάση αυτόν τον κανόνα, ειδικός εμπειρογνώμονας «ανακήρυξε» τον ηθοποιό Ρόμπερτ Πάτινσον ως το «πιο όμορφο» αρσενικό πρόσωπο εν ζωή, εκτοπίζοντας στη δεύτερη θέση τον συνάδελφό του Χένρι Καβίλ.

Advertisement

Μετά την ανακάλυψη ότι το πρόσωπο της Μπέλα Χαντίντ είναι το «τελειότερο» στον κόσμο, ο πλαστικός χειρούργος Δρ. Τζούλιαν ντε Σίλβα εφάρμοσε μία τεχνική χαρτογράφησης μέσω υπολογιστή για να μελετήσει τα πορτραίτα διασημοτήτων.

Advertisement

Ρόμπερτ Πάτινσον: Το ποσοστό τελειότητας αγγίζει το 92,15%

Βάσει αποτελεσμάτων, μπορεί να είναι κρίμα το πρόσωπο του Πάτινσον να κρύβεται πίσω από τη μάσκα του Batman καθώς «σκοράρει» ποσοστό που αγγίζει το 92,15% της τελειότητας, ενώ ο Superman Καβίλ φτάνει στο 91,64%.

Ρόμπερτ Πάτινσον: Ποιοι ακολουθούν πίσω του

Πίσω τους, ακολουθούν ο Μπράντλεϊ Κούπερ με 91,08% , ο Μπραντ Πιτ με 90,51% και έπονται ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, ο Χιου Τζάκμαν, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ιντρις Έλμπα, ο Κάινιε Γουέστ και ο Ράιαν Γκόσλιν.

Πολλοί είναι οι σχεδιαστές που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τον συγκεκριμένο κανόνα, ακολουθώντας αυτό που φαίνεται αισθητικά – και όχι μαθηματικά – σωστό. Για παράδειγμα, το μονόγραμμα της Google είναι γεωμετρικά «λάθος» ενώ προσπάθειες αναδημιουργίας του λογότυπου της Apple απέτυχαν γιατί δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται τελικά.

TAGS:
Advertisement