Enimerotiko.gr
Κόσμος

Οι πλούσιοι θα αποδράσουν σε καταφύγια: Το πλάνο των εκατομμυριούχων για έκτακτες ανάγκες όπως ο κορονοϊος

Σούπερ πλούσιοι: Ο κορονοϊός αποτελεί και επίσημα με τον ΠΟΥ, παγκόσμια πανδημία. Μετά λοιπόν και από τη σχετική ανακοίνωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, τα δεδομένα αλλάζουν. Ο πλανήτης οχυρώνεται καλά. Δηλαδή, σαν ένα κάστρο, το οποίο απειλείται. Φυσικά, η απειλή που δέχεται, δεν είναι άλλη από τον κορονοϊό.

Σούπερ πλούσιοι: Τι κάνουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό

Οι κυβερνήσεις 114 χωρών που έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι έχουν καταγεγραμμένα κρούσματα. Πολίτες προσπαθούν να προφυλακτούν με κάθε τρόπο. Όμως, οι πολύ πλούσιοι και ισχυροί αυτού του κόσμου, φαίνεται ότι τρέμουν τον κορονοϊό, εξίσου με όλους τους υπόλοιπους. Δηλαδή, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αποδράσουν σε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες. Επιπλέον, να αποδράσουν σε ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια που έχουν επικοινιάσει για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτή.

Κάποιοι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη ετοιμάζονται ήδη να ταξιδέψουν με ιδιωτικά αεροπλάνα. Αυτό, αναμένεται να το πράξουν, παίρνοντας μαζί τους προσωπικούς γιατρούς και νοσηλευτές για την περίπτωση που νοσήσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.

Την ίδια στιγμή οι πιο προνομιούχοι ζητούν να υποβληθούν σε ιδιωτικές εξετάσεις, παρακάμπτοντας το κρατικό σύστημα υγείας στις χώρες καταγωγής τους. Ως τώρα οι πιο ακριβές, ιδιωτικές κλινικές δηλώνουν και επίσημα ότι αδυνατούν να πραγματοποιήσουν επί πληρωμή τέτοιου είδους εξετάσεις.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ιδιωτικού νοσοκομείου Harvely Clinic στο Λονδίνο, Mark Ali, ξεκαθαρίζει ότι «Αυτές τις μέρες όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στο νοσοκομείο ζητώντας να πληρώσουν για να υποβληθούν σε ιδιωτικές εξετάσεις, αλλά κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανέφικτο καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει στείλει εγκύκλειο σύμφωνα με την οποία όλοι οι πολίτες πρέπει να εξετάζονται κρατικά».

Παρόλα αυτά ένας άλλος υπάλληλος της ίδιας κλινικής, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, υποστήριξε ότι οι πιο πλούσιοι πελάτες τους κάνουν πράγματι ιδιωτικά τεστ, αλλά τα δείγματα στέλνοντας σε χώρες εκτός Μεγάλης Βρετανίας για ανάλυση.

Σούπερ πλούσιοι: Τα ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια

Οι πιο τρομαγμένοι, ισχυροί και προνομιούχοι του Λονδίνου τρέχουν στην ιδιωτική κλινική Harvely. Σκοπός τους είναι να λάβουν μία εξειδικευμένη και πανάκριβη θεραπεία που έχει σαν στόχο να τονώσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα μέσα από την χορήγηση βιταμινών και αμινοξέων.

Όμως, κάποιοι άλλοι το ίδιο πλούσιοι σχεδιάζουν ήδη την διαφυγή τους σε πλήρως εξοπλισμένα καταφύγια που έχουν κατασκευαστεί σε απομονωμένες περιοχές, κάτω από το έδαφος, και τα οποία είναι σε θέση να φιλοξενήσουν ολόκληρες οικογένειες, προσφέροντας τους από φαγητό και φάρμακα, μέχρι ρούχα και συνδρομητική τηλεόραση για έναν ολόκληρο χρόνο.

Τα συγκεκριμένα καταφύγια ξεκίνησαν να δημιουργούνται το 2012. Στόχος ήταν να προφυλάξουν τους ενοίκους τους από οικολογικές καταστροφές. Επιπλέον, να τους προστατέψουν από πυρινικό πόλεμο και άλλου είδος μαζικές καταστροφές. Τα πάντα είναι σε ετοιμότητα για ένα ακραίο ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη Νότια Ντοκότα 574 τέτοια καταφύγια κατασκευασμένα κάτω από ιδιωτικού δρόμους. Κάθε ένα από αυτά έχει χωρητικότητα περίπου 15 με 20 ατόμων ενώ το να κρατήσεις μία θέση εκεί στοιχίζει 35.000 δολάρια προκαταβολή για κάθε ένοικο συν 1.000 δολάρια το χρόνο είτε χρησιμοποιείς ποτέ τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Σούπερ πλούσιοι: Ακολουθεί βίντεο, με το πώς μοιάζουν τα καταφύγια της εταιρίας Vivos

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News