Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική αποστολή έφτασε στη Λευκορωσία για τον νέο γύρο συνομιλιών με το Κίεβο

14:30
Newsroom

Η ρωσική αποστολή οδεύει για τη Λευκορωσία όπου θα συναντηθεί με τους Ουκρανούς διαπραγματευτές προκειμένου να επιτευχθεί ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών όπως μετέδωσε το Sputnik Belarus.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο το RT στο κανάλι του στο Telegram καθώς έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη η ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στη Λευκορωσία και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες δύο ώρες (14:00 ώρα Ελλάδας).

Advertisement


 

Να θυμίσουμε πως την  προηγούμενη εβδομάδα οι δύο πλευρές συμφώνησαν, στη διάρκεια συνομιλιών που είχαν, στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων από τις εμπόλεμες Ουκρανικές ζώνες.

Advertisement

Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις της Ουκρανίας δεν έχουν ακόμη τεθεί σε λειτουργία, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρένα Βερετσούκ.

Advertisement

Η Βερεστσούκ είπε ότι υπάρχουν σχεδόν 300.000 άμαχοι που είναι άμεσης ανάγκης να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Εκπρόσωποι του ΟΗΕ συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, είπε.

Προς το παρόν δεν στέφθηκε  με επιτυχία  με τη Μόσχα και το Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός, ενώ ο απλός κόσμος οδεύει προς την Πολωνία προκειμένου να ξεφύγει από τους βομβαρδισμούς.

Advertisement

Τέλος, εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι επεσήμανε ότι οι Ουκρανοί πολίτες θα πρέπει να μπορούν να καταφεύγουν σε ουκρανικό έδαφος, ενώ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι εμπόδισε προηγούμενες απόπειρες εκκένωσης των ουκρανικών πόλεων.

TAGS:
Advertisement