Enimerotiko.gr
Κόσμος

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 11 άγνωστα πράγματα που κανείς δεν ήξερε έως σήμερα και σπάνιες φωτογραφίες απ’τη ζωή της

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Πρόκειται για την πριγκίπισσα που γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1961. Η ίδια αποτέλεσε το 4ο παιδί του Τζον Σπένσερ. Η πριγκίπισσα είχε έντονη φιλανθρωπική δράση, ενώ αγνοούσε τις παραδώσεις. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα παιδιά της, Ουίλιαμ και Χάρι, εκείνα τιμούν συνεχώς τη μνήμη της.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ακολουθούν ένδεκα πράγματα, τα οποία δεν γνώριζε κανείς για εκείνη

– Είχε παραδεχθεί πως ήταν κακή μαθήτρια: Η πριγκίπισσα απέτυχε στις εξετάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να ελεγχθεί αν διαθέτει τις προϋποθέσεις να τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ήταν επίσης η πρώτη που έκανε αστεία για τις κακές ακαδημαϊκές της επιδώσεις.

– Ήταν η πρώτη βασιλική που είχε ένα κοινό δαχτυλίδι αρραβώνων: Κάθε άλλη σύζυγος της βασιλικής οικογένειας, είχε δαχτυλίδι που σχεδιάστηκε επιμελώς για την ίδια. Ωστόσο η Νταϊάνα, επέλεξε το δικό της από έναν κατάλογο του οίκου Garrand. Φυσικά, το ζαφειρένιο δαχτυλίδι 12 καρατίων που περιβάλλεται από διαμάντια και σήμερα κοσμεί το δάχτυλο της Κέιτ Μίντλετον, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό.

– Το νυφικό της είναι το μακρύτερο που υπήρξε στη βασιλική ιστορία: Πριν γιορτάσει τον γάμο της με τον Κάρολο, η Νταϊάνα πέρασε 5 μήνες δοκιμάζοντας το πλούσιο νυφικό της. Διέθετε μια ουρά 7,62 μέτρων και απαιτούνταν να γίνουν πολλές πρόβες πριν το φορέσει στον γάμο.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Κι άλλα πράγματα, τα οποία δεν γνώριζε κανείς για εκείνη

– Η γιαγιά της Νταϊάνα, ήταν προσωπική βοηθός της γιαγιάς του Καρόλου: Η γιαγιά της πριγκίπισσας από την πλευρά της μητέρας της, η Ρουθ Ρότσε, γνωστή και ως Λαίδη Φερμοϋ, ήταν στενή φίλη και έμπιστη της βασιλομήτωρ της βασίλισσας Ελισάβετ Α΄ κατά τη διάρκεια της βασιλείας της. Υπήρξαν αρκετές φήμες πως ο γάμος σχεδιάστηκε από αυτές. Ωστόσο διαψεύστηκαν, καθώς η γιαγιά της Νταϊάνα την συμβούλευε να μην τον παντρευτεί.

– Προσκάλεσε ένα σούπερ μοντέλο στο παλάτι: Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, είχε πολλούς διάσημους φίλους στη ζωή της. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη πως κάποτε υποδέχτηκε την Σίντι Κρόφορντ στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Ωστόσο, δεν το έκανε για την ίδια. Ήταν έκπληξη για τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν «τσιμπημένος» μαζί της.

– Ξεπέρασε το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα: Αν και είχε δεχτεί εκπαίδευση γι’ αυτό όταν ήταν μικρή, κυριολεκτικά ξεπέρασε το μπαλέτο όταν το ύψος της αυξήθηκε κατά πολύ πάνω από τα παραδοσιακά πρότυπα. Αυτό δυσκόλεψε την ίδια να ασχοληθεί με το πάθος της. Ωστόσο, έγινε ένθερμη υποστηρικτής του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Επιπλέον, πράγματα, τα οποία δεν γνώριζε κανείς για εκείνη

– Ο Κάρολος φλέρταρε πρώτα με την αδερφή της: Η Νταϊάνα ήταν μόλις 16 ετών όταν συνάντησε πρώτη φορά τον πρίγκιπα σε μια οικογενειακή συγκέντρωση. Ο Κάρολος βρέθηκε εκεί με την μεγαλύτερη αδερφή της Νταϊάνα, την Σάρα. Ωστόσο η ίδια, δεν κράτησε κακία στην αδερφή της και αργότερα ισχυρίστηκε πως έκανε το «προξενιό» στο βασιλικό ζεύγος.

– Δεν πήρε όρκο να «υπακούει» τον Κάρολο: Η φράση πως η σύζυγος θα πρέπει να υπακούει τον άνδρα της, έχει χρησιμοποιηθεί σε όλους τους βασιλικούς γάμους. Ωστόσο, παραλήφθηκε αισθητά από τους όρκους της Νταϊάνα και του Καρόλου. Το ίδιο παράδειγμα ακολούθησαν η Κέιτ και ο Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου τους.

– Είχε κάνει αρκετές δουλειές πριν γίνει πριγκίπισσα: Αφού η Νταϊάνα επέστρεψε από ένα σχολείο της Σουηδίας όπου την έστειλε ο πατέρας της, έκανε διάφορες δουλειές. Ασχολήθηκε με τα οικιακά και την φύλαξη παιδιών ως νταντά. Αργότερα εργάστηκε ως νηπιαγωγός σε παιδικό σταθμό και στα 19 της, δέχτηκε πρόταση γάμου από τον Κάρολο.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τα υπόλοιπα πράγματα, τα οποία δεν γνώριζε κανείς για εκείνη

– Ο πρωτότοκος γιος της, Ουίλιαμ, ενέπνευσε τις φιλανθρωπίες της: Λίγο πριν από το θάνατό της το 1997, η «Λαϊκή Πριγκίπισσα», πούλησε αρκετά από τα διάσημα φορέματά της. Στόχος ήταν να βρει χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις για το AIDS. Ο Ουίλιαμ που τότε ήταν 15 ετών, της έδωσε την ιδέα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι συνέχισαν τις φιλανθρωπικές δράσεις της μητέρας τους. Συγκεντρώνουν κεφάλαια και ευαισθητοποιούν τον κόσμο για τις φιλανθρωπίες.

– Ο χώρος ταφής της είναι ένα νησί: Ο χώρος ταφής της πριγκίπισσας, είναι στα εδάφη της οικογένειάς της, στο Άλθορπ του Νορθχαμπτονσάιρ της Αγγλίας. Η αδερφή της, ήθελε να είναι σίγουρη πως η Νταϊάνα θα είναι κάπου οπού οι γιοι της δεν θα ανησυχούσαν για τα αδιάκριτα βλέμματα ενώ υποβάλλουν τα σέβη τους όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθούν σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή της

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News