Enimerotiko.gr
Κόσμος

Στιβ Μπούρας: Ο Έλληνας Νονός της Μαφίας και η δολοφονία του μαζί με τη σύζυγό του μέσα στο εστιατόριο

Στιβ Μπούρας: Πρόκειται για την αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου. Αυτός ανέλαβε τους «The Greeks» στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Μάλιστα, ο ίδιος βρήκε φριχτό τέλος. Αυτό, διότι εκτελέστηκε μαζί με τη φίλη του μέσα σε ένα εστιατόριο. Αναλυτικότερα:

Στιβ Μπούρας: Πώς ξεκινά η ιστορία του

Ήταν ένα γλυκό ανοιξιάτικο βράδυ στα τέλη Μάϊου του 1981. Το εστιατόριο Meletis στην Νότια Φιλαδέλφεια ήταν γεμάτο κόσμο. Μια παρέα έχαιρε ιδιαίτερης προσοχής. Κάτι μάλλον αναμενόμενο αφού επρόκειτο για το τραπέζι του Στιβ Μπούρα. Δηλαδή, του αρχηγού από την Ελληνική Μαφία στην συγκεκριμένη πόλη. Αυτός δειπνούσε με την φιλενάδα του Τζάνετ Κούρο και άλλα τέσσερα άτομα.

Ο ένας ήταν ο Ρέϊμοντ Μαρτοράνο «στρατιώτης« της οικογένειας Σκάρφο μαζί με την γυναίκα του. Εκεί, βρίσκονταν επίσης ένας Τζο Ινάντι και ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Τζέρι Μπλάβατ. Το ημερολόγιο έγραφε 27 του μήνα. Η παρέα ήταν σε μεγάλα κέφια. Δύο άνδρες μπήκαν στο εστιατόριο και κατευθύνθηκαν αμέσως προς το τραπέζι του Μπούρα. Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, στάθηκαν σε απόσταση αναπνοής. Έπειτα, έκαναν νόημα στον Μαρτοράνο και την σύζυγό του να μετακινηθούν λίγο πιο πέρα. Εκείνη την στιγμή ο Έλληνας Μαφιόζος κατάλαβε ότι είχε έρθει το τέλος του. Οι εκτελεστές του άδειασαν τα όπλα τους σε αυτόν και την σύντροφό του.

Στιβ Μπούρας: Πώς συνεχίζεται

Κανείς άλλος από την παρέα δεν πληγώθηκε. Ειδικά ο Μαρτοράνο, που είχε σχεδιάσει κατ’ εντολή του αρχηγού του Νίκι Σκάρφο. Εκείνος ήταν έξαλλος με τον Μπούρα. Έχοντας αποκτήσει τα ηνία της πόλης ο Σκάρφο ζήτησε από τον τελευταίο που μαζί με τους άλλους Έλληνες διαφέντευε τον Νοτιανατολικό τομέα της πόλης, να πληρώνει κάποιες εισφορές. Ο Μπούρας είχε στήσει εργαστήριο παραγωγής μεταμφεταμίνης την οποία πούλαγαν δικά του βαποράκια στις γειτονιές, είχε επενδύσει στο real estate και είχε διάφορες δραστηριότητες στο Ατλάντικ Σίτι, περιοχή που ανήκε στην δικαιοδοσία του Λιτλ Νίκι, όπως αποκαλούσαν τον Σκάρφο. Ο Έλληνας μαφιόζος αρνήθηκε από την αρχή να πληρώνει εισφορές και το όχι του έκανε έξαλλο τον Ιταλό που αποφάσισε να τον βγάλει από την μέση.

Σ. Μπούρας: Το τέλος της ιστορίας του

Την δουλειά όπως έγινε γνωστό μετά από χρόνια ανέλαβε ο Μαρτοράνο που συνεργαζόταν χρόνια ο Στιβ Μπούρας. Έτρωγαν συχνά μαζί σε διάφορα μαγαζιά. Για εκτελεστές επέλεξε τον γιο του και έναν εκτελεστή της φαμίλιας Σκάρφο, ξέροντας ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι εν θα κινδύνευε από τα πυρά τους. Η δολοφονία του Μπούρα άλλαξε τις ισορροπίες στον χώρο της Μαφίας στην Φιλαδέλφεια, αφού αυτός ο σκληρός άνδρας έλυνε και έδενε μετά την σύλληψη του Στιβ Παττακού. Ο τελευταίος ήταν το αφεντικό των Ελλήνων μαφιόζων της πόλης, αλλά η καταδίκη του σε ισόβια έχρισε τον Μπούρα διάδοχό του, ο οποίος συνέχισε το «έργο» του.

Η προστασία των μαγαζιών με το αζημίωτο, τα δάνεια, οι εκβιασμοί, ο παράνομος τζόγος και το εμπόριο μεθαμφεταμίνης ήταν οι κύριες ασχολίες του. Διηύθυνε την οργάνωση επιδέξια και ήταν αυτός που επεδίωξε την συνεργασία των Ελλήνων μαφιόζων με την Ιταλική Μαφία της πόλης, που είχε τα ηνία στο οργανωμένο έγκλημα. Αυτό που δεν υπολογισε σωστά, ήταν η άρνησή του να δώσει μερίδιο από τις δικές του δουλειές στον Σκάρφο, ειδικά από την πώληση ναρκωτικών σε περιοχές που έλεγχε η Ιταλική Μαφία, κάτι που πλήρωσε με την ζωή του εκείνο βράδυ του Μάη.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News