Ένας 46χρονος άνδρας στη Βραζιλία έχασε τη ζωή του, 35 ημέρες μετά την κατανάλωση σούπας που περιείχε τοξικό ψάρι τύπου puffer. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν επισκέφτηκε τον φίλο του και οι δυο τους αποφάσισαν να μαγειρέψουν το συγκεκριμένο ψάρι, αγνοώντας πλήρως τη δηλητηριώδη φύση του.
Ο άτυχος άνδρας και ο φίλος του καθάρισαν και έβρασαν το ψάρι με λεμόνι, φτιάχνοντας μια σούπα. Σύμφωνα με την αδελφή του 46χρονου, εκείνος δεν είχε ποτέ καθαρίσει ψάρι στη ζωή του. Όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα: «Ο αδερφός μου ούτε ψάρι ούτε καλαμάρι δεν είχε καθαρίσει ποτέ. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς τους ήρθε αυτή η ιδέα».
Περίπου μία ώρα αφότου έφαγε τη σούπα, ο Magno ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μούδιασμα στο στόμα. Πήγε μόνος του στο νοσοκομείο, όμως μέσα σε οκτώ λεπτά υπέστη καρδιακή ανακοπή. Παρά τη διασωλήνωση και την υποστήριξή του με μηχανήματα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε γρήγορα.
Οι γιατροί διαπίστωσαν σοβαρή δηλητηρίαση, που προσέβαλε άμεσα τον εγκέφαλό του. Τρεις μέρες μετά την εισαγωγή του, εμφάνισε αλλεπάλληλες επιληπτικές κρίσεις, αφήνοντάς του ελάχιστες πιθανότητες ανάνηψης. Τελικά, κατέληξε έπειτα από 35 ημέρες νοσηλείας.
Ο φίλος του, που επίσης έφαγε από τη σούπα, κατάφερε να επιζήσει, αν και υπέστη σοβαρές νευρολογικές βλάβες. Το δηλητήριο επηρέασε τους νευρώνες στα πόδια του και βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης.