Enimerotiko.gr
Κόσμος

Τους είπαν πως θα ζήσουν μόνο μια μέρα – Σήμερα είναι 10 ετών και δείχνουν πιο χαμογελαστές από ποτέ

Σιαμαία κορίτσια – Αληθινή ιστορία: Περίπου για μία δεκαετία δύο σιαμαία δίδυμα μοιράζονται τα πάντα. Πρόκειται για τις Τατιάνα και Κρίστα. Είναι δύο παιδιά, που έφερε στον κόσμο η Φελίσια και τα οποία απέκτησε με τον Μπρένταν. Μάλιστα, οι γιατροί δεν περίμεναν πως θα επιβίωναν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σιαμαία κορίτσια – Αληθινή ιστορία: Πως ζουν σήμερα τα δίδυμα

Αλλά σήμερα, τα δίδυμα, που ζουν με την οικογένειά τους στο Vernon της Βρετανικής Κολομβίας, συνεχίζουν να αψηφούν τις προσδοκίες. Απολαμβάνουν τη ζωή τους με τους συμμαθητές τους. Στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο Inseparable, η Tatiana και η Krista δείχνουν στον κόσμο πώς είναι να μοιράζεσαι την κάθε στιγμή της ζωής σου.

Τα δίδυμα εκτός από το να επικοινωνούν με τα μάτια, μοιράζονται επίσης τα ίδια συναισθήματα. Δηλαδή, πονάνε και οι δύο όταν χτυπάει η μια. Η καθεμία ελέγχει τα δικά της άκρα, ωστόσο, μπορεί να ελέγξει και τα άκρα της άλλης. Σύμφωνα με τη μητέρα τους Felicia, τα κορίτσια λατρεύουν να πηγαίνουν στο σχολείο, να βλέπουν Power Rangers και να τρώνε κέικ.

Επιπλέον, η μητέρα τους λέει ότι είναι πάντα χαμογελαστές και φέρνουν σ’ εκείνη και στον πατέρα τους, Brendan, μεγάλη χαρά μαζί με τα άλλα παιδιά τους, τη 13χρονη Rosa, τον 11χρονο Christopher, και την 7χρονη Shayleigh. “Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τίποτα απ’ όσα μπορούν να κάνουν τώρα. Ο δεσμός τους είναι απίστευτος και η επικοινωνία τους μοναδική,” λέει η Felicia στο ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στο CBC.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Felicia, οι Hogans είχαν μάθει ​​ότι τα μωρά τους ήταν ενωμένα στο κεφάλι και ότι το μέλλον τους θα ήταν αβέβαιο. Αλλά η μητέρα τους δήλωσε ότι η έκτρωση «δεν ήταν επιλογή» για ‘κείνη. Αντ’ αυτού, τα δίδυμα παρακολουθούνταν συνεχώς από τη γέννησή τους – και οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι από το πώς λειτουργεί ο κοινός εγκέφαλός τους.

Σιαμαία κορίτσια – Αληθινή ιστορία: Η υγεία και η προσωπικότητα των διδύμων

Σε κλιπ από το ντοκιμαντέρ, τα δίδυμα κάνουν σκι και βόλτες με το ποδήλατό τους. Τα κορίτσια κάνουν επίσης μαθήματα κολύμβησης ως μέρος της φυσικοθεραπείας τους. Τα δίδυμα πάσχουν από επιληψία και είναι διαβητικά. Παίρνουν χάπια, κάνουν συχνά εξετάσεις αίματος και χρειάζονται καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης, σύμφωνα με το CBC.

Αλλά ενώ αισθάνονται τα ίδια πράγματα, έχουν διαφορετικές προσωπικότητες. “Με την πάροδο των χρόνων, η Tatiana έγινε ένα δυναμικό κορίτσι,” λέει η μητέρα τους. “Η Krista είναι πιο ήσυχη και κλείνεται συχνά στο καβούκι της.” Ο Δρ. Douglas Cochrane, ένας νευροχειρουργός που παρακολουθεί τα κορίτσια είπε το 2015:

“Με εκπλήσσει το πώς είναι τόσο ίδιες αλλά ταυτόχρονα τελείως διαφορετικές και το πώς αντιμετωπίζουν ένα λάθος της φύσης για να ζήσουν μια υγιή ζωή.” Η γιαγιά τους, Louise McKay, δήλωσε ότι συνεχίζουν να αψηφούν τις πιθανότητες με την εκπληκτική ζωή που ζουν.

Τα κορίτσια έχουν μάθει πώς να τρέχουν και να παίζουν μαζί, αλλά δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί κατά πόσο μοιράζονται ή όχι τις σκέψεις τους. Ωστόσο, τα δίδυμα λένε ότι καταλαβαίνει η μία την άλλη χωρίς να χρειάζεται να μιλήσουν.

Σιαμαία κορίτσια – Αληθινή ιστορία: Τι λένε οι γονείς τους για τα δίδυμά τους

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, τα δίδυμα πηγαίνουν σε ένα κανονικό σχολείο όπου ξεκίνησαν την έκτη τάξη. Ενώ τα κορίτσια αγαπούν η μία την άλλη, τσακώνονται όπως όλα τα αδέρφια και η Felicia είπε ότι πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις για να τα πάνε καλά – αφού θα είναι μαζί για πάντα.

“Υπάρχουν στιγμές που τσακώνονται και υπάρχουν στιγμές που είναι πολύ ήσυχες κι αγαπημένες.” Τα κορίτσια δεν θα μπορέσουν ποτέ να χωριστούν και να ζήσουν ανεξάρτητα λόγω του τρόπου με τον οποίο συνδέονται οι εγκέφαλοί τους.

“Οι άνθρωποι πάντα ρωτούν πότε θα χωριστούν αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ,” είπε η McKay. Η Felicia Hogan δήλωσε ότι ο καλύτερος τρόπος να περιγραφεί η σύνδεση των εγκεφάλων τους είναι σαν ένα φερμουάρ – υπάρχουν δύο ξεχωριστοί εγκέφαλοι, αλλά ο τρόπος με τον οποίο συγχωνεύονται καθιστά αδύνατη την αποσύνδεσή τους.

Γι’ αυτό, τα κορίτσια έχουν μάθει πώς να ζουν μαζί και οι γονείς τους δεν αφήνουν το γεγονός ότι είναι σιαμαίες να τους κρατήσει πίσω στη ζωή τους. “Δεν τους λέμε ποτέ ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι,” δήλωσε η Felicia το 2015. “Τους λέμε να προσπαθούν και πως μπορούν να κάνουν τα πάντα.”

Σιαμαία κορίτσια – Αληθινή ιστορία: Ακολουθεί βίντεο, με τα δίδυμα κορίτσια

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News