Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ

Τζιμ Μόρισον: Ο μυστηριώδης θάνατός του και η επιγραφή με τα αρχαία Ελληνικά στον τάφο του

18:06
Newsroom

Τζιμ Μόρισον: Ο γνωστός τραγουδιστής των Doors πέθανε σε ηλικία 27 ετών κι ενώ βρισκόταν στο Παρίσι. Έφυγε, λόγω καρδιακής προσβολής από υπερβολική χρήση ηρωίνης. Η κατρακύλα ξεκίνησε το 1969, δεχόμενος κατηγορίες για επίδειξη γεννητικών οργάνων στις συναυλίες του.

Τότε, σταμάτησαν διάφοροι επαγγελματίες της μουσικής να συνεργάζονται μαζί του. Εκείνη την περίοδο το συγκρότημα «Doors» κυκλοφορούσε το πέμπτο άλμπουμ, ενώ ο Μόσιον ηχογραφούσε και το τραγούδι «LA Woman». Τότε, ήταν που μετακόμισε και στο Παρίσι, με τη σύντροφό του Πάμελα Σούζαν Κούρσον.

Advertisement

Έπειτα, πήρε πολλά κιλά, ενώ μετά το θάνατό του υπήρξαν διάφορες φήμες για το θάνατό του. Ειδικότερα, μετά τον μυστικό ενταφιασμό του. Επίσης, ο γιατρός δεν έκανε αυτοψία στο σημείο που βρέθηκε μεκρός. Πολλοί θεωρούν υπεύθυνη για το θάνατό του, την Πάμελα Σούζαν Κούρσον.

Advertisement

Advertisement

Κάποια άλλη θεωρία τον θέλει να πέθανε σε τουαλέτα κλαμπ. Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω εκδοχές δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Ο Τζιμ Μόρισον πέθανε νωρίς, αλλά κατάφερε να αφήσει το στίγμα του ως τραγουδιστής στο χώρο της μουσικής. Θεωρείται σημαντικός τραγουδιστής της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας.

Από εκεί και πέρα, στον τάφο του τραγουδιστή έχει χαραχτεί η επιγραφή των συγγενών του «Κατά τον δαίμονα εαυτού». Δηλαδή, «πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή μου θεωρεί σωστό».

Advertisement

Έξι μέρες πριν από το θάνατό του (28/06/1971) τραβήχτηκαν οι τελευταίες φωτογραφίες του στο Saint-Leu-d’Esserent, μπροστά από το ξενοδοχείο Hôtel de L’Oise. Επίσης, απεικονίζεται και σε τρυφερές πόζες με τη σύντροφό του, Πάμελα Σούζαν Κούρσον.

Advertisement
TAGS:
Advertisement