kaysonas-ta-nea-metra-tis-kyvernisis-gia-toys-ergazomenoys-amp-8211-dorean-eisodos-se-organomenes-paralies-52595
16:40

Καύσωνας: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τους εργαζομένους – Δωρεάν είσοδος σε οργανωμένες παραλίες

16:40
Newsroom

Καύσωνας: Τα νέα μέτρα από την Ελληνική κυβέρνηση για τους εργαζομένους – Δωρεάν η είσοδος σε οργανωμένες παραλίες.

Ο στόχος

Στόχος είναι η προστασία των πολιτών, μικρών και μεγάλων. Στόχος είναι να βρουν ένα καταφύγιο δροσιάς τις ημέρες του καύσωνα. Έτσι, δωρεάν είσοδος θα προσφερθεί για το κοινό το τριήμερο, Σάββατο (31/7), Κυριακή (1/8) και Δευτέρα (2/8) στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της Ακτής Α’ Βούλας.

Advertisement

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., υλοποιείται με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία της Εταιρείας προς τους πολίτες και σε στενή συνεργασία με τις μισθώτριες εταιρείες της στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής που στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της ΕΤΑΔ.

Καύσωνας: Η Ακτή Βουλιαγμένης

Συγκεκριμένα, οι πύλες εισόδου της Ακτής Βουλιαγμένης, την οποία διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, θα είναι ανοιχτές για το κοινό από τις 08.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Να σημειωθεί ότι θα εφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα του ΕΟΔΥ για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και για το λόγο αυτό κατά την είσοδο του κοινού θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τον επιτρεπόμενο αριθμό επισκεπτών στην Ακτή, που δεν μπορεί να υπερβεί τα 2.000 άτομα.

Advertisement

καύσωνας

Advertisement

Επίσης, στη διάρκεια του τριημέρου ελεύθερη θα είναι η είσοδος για το κοινό και στις οργανωμένες παραλίες του Αστέρα Βουλιαγμένης και της Α’ Ακτής Βούλας, λαμβάνοντας υπόψη τους σχετικούς περιορισμούς ανά ακτή και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι επισκέπτες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσέλευση τους στην κάθε οργανωμένη παραλία ξεχωριστά.

Η ΕΤΑΔ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τις μισθώτριες εταιρείες, Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ και Απολλώνιες Ακτές Α.Ε. για την άμεση και θετική ανταπόκριση τους στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Προτρέπουμε όλους τους πολίτες λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών να ενημερωθούν έγκαιρα και να τηρούν όλες τις ειδικές οδηγίες προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Advertisement

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις αναλυτικές από το υπουργείο Εργασίας. Θα λάβουμε μέριμνα για τους ακρίτες αστυνομικούς και στρατιώτες που είναι οι πρώτοι ανταποκριτές που θα σηκώσουν και το βάρος.

Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες υπηρετούν την ασφάλεια της χώρας. Είναι δύσκολη μάχη που θα δώσουμε, να δείξουμε τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας και συνεργασίας. Να συνδράμουν και οι πολίτες. Να μην κάνουμε οτιδήποτε που θα δυσκολέψει αυτή την αποστολή. Όλοι μαζί θα το πετύχουμε με συνεργασία και αλληλεγγύη».

Καύσωνας: Η ενημέρωση του Θοδωρή Κολυδά

Ο επικεφαλής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε: «Πρόκειται για επικίνδυνο φαινόμενο γιατί θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, είναι για την ερχόμενη παρασκευή και κάθε τόσο θα αναθεωρούμε και τα επίπεδα των θερμοκρασιών. Οι πρώτες εκτιμήσεις έχουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Θα εκδίδουμε ανά τριήμερο τα όρια των θερμοκρασιών.

Με τα σημερινά δεδομένα για τις επόμενες 2- 3 μέρες θα φτάσουν τους 42 βαθμούς. Είναι τέτοια η ροή της ατμόσφαιρας που οι αέριες μάζες μεταφέρουν πολύ θερμές αέριες μάζες. Σ’ ό,τι αφορά στα υπόλοιπα θέματα η κορύφωση του κύματος είναι Δευτέρα προς Τρίτη, από εκεί και μετά υποχωρεί η θερμοκρασία, αλλά τα επίπεδα παραμένουν πολύ υψηλά».

Advertisement

Η τοποθέτηση του Θοδωρή Λιβάνιου

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος, σημείωσε ακόμα: «Δόθηκαν οδηγίες στους Δήμους για φιλοξενία αστέγων λόγω καύσωνα. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία να είμαστε σε πλήρη επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα που θα προκύψουν. Να αποφεύγουν οποιαδήποτε αχρείαστη δραστηριότητα και βέβαια οποίαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».

Καύσωνας: Οι προαναγγελίες του Νίκου Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε εξειδίκευση των μέτρων για τους εργαζόμενους σε νέα συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Εργασίας. Νωρίτερα, φιλοξενούμενος στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε απευθύνει κάλεσμα ενόψει καύσωνα στους εργοδότες «να δίνουν ευκαιρίες ξεκούρασης σε όσους εργαζόμενους δουλεύουν έξω». «Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών. Θα πρέπει οι επιχειρήσεις να δώσουν ευκαιρίες για ξεκούραση, κυρίως στις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι είναι έξω».

Ακολουθεί βίντεο με την ενημέρωση της Γ.Γ. της Πολιτικής Προστασίας:

* Πηγές: dikaiologitika και protothema