ta-6-megala-mystika-poy-mono-2-anthropoi-ston-kosmo-gnorizoyn-71163
15:07

Τα 6 μεγάλα μυστικά που μόνο 2 άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν

15:07
Χριστίνα Προφαντή

Τα μεγάλα μυστικά είναι υπέροχα επειδή μόνο λίγοι άνθρωποι τα γνωρίζουν. Κάποια μυστικά περνούν από γενιά σε γενιά, μερικά προέρχονται από δάσκαλο στον διάδοχο. Λέγεται ότι αν κάτι πρέπει να παραμείνει μυστικό για πάντα, μόνο 2 άτομα πρέπει να το γνωρίζουν. Έτσι ποιος θα πρέπει να το κρατήσει;

Εμείς θα σας αποκαλύψουμε 6 μυστικά που γνωρίζουν μόνο 2 άτομα στον κόσμο.

6. Αυτοκρατορικές διπλωμένες πετσέτες

Advertisement

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά υπάρχει μια μυστική μέθοδος για να διπλώνετε πετσέτες που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν.

Αυτή η τεχνική εφευρέθηκε την εποχή της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Διατηρούμενο αυστηρά κρυφά, μεταβιβάστηκε προφορικά από ορισμένους αυτοκρατορικούς υπηρέτες από γενιά σε γενιά. Οι υπηρέτες έπρεπε πάντα να διπλώνουν τις πετσέτες με αυτόν τον τρόπο σε περίπτωση που ο αυτοκράτορας αποφάσιζε να παρευρεθεί στο δείπνο.

Advertisement

Αυτή η παράδοση είναι ακόμα ζωντανή σήμερα και υπάρχουν μόνο 2 αξιωματικοί που κρατούν αυτή τη μοναδική γνώση. Οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ειδικά διπλωμένες χαρτοπετσέτες μόνο κατά τη διάρκεια επισκέψεων προέδρων ή βασιλικών ατόμων από άλλες χώρες.

Advertisement

5. Το όνομα του νικητή των βραβείων

Η τελετή απονομής των βραβείων των Όσκαρ είναι ένα από τα πιο έγκυρα και σημαντικά ετήσια γεγονότα. Κάθε χρόνο, πέφτουν τεράστια στοιχήματα στους υποψηφίους και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα ονόματα φυλάσσονται μυστικά.

Διάφοροι εμπειρογνώμονες και οργανώσεις επεξεργάζονται όλες τις ψηφοφορίες με μη αυτόματο τρόπο και μόνο 2 άτομα, ο Brad Oltmanns και ο Rick Rosas, γνωρίζουν ποιος θα κερδίσει το βραβείο για τις 24 υποψηφιότητες. Και το γνωρίζουν μόνο 48 ώρες πριν από την τελετή λόγω της χειροκίνητης επεξεργασίας των ψηφοδελτίων.

Advertisement

4. Η γλώσσα του Ayapaneco

Η γλώσσα του Ayapaneco είναι μια αρχαία γλώσσα που ομιλούταν στο Μεξικό πριν γίνει Μεξικό. Μετά τον ισπανικό αποικισμό, η γλώσσα άρχισε να εξαφανίζεται και όλες οι απόπειρες διδασκαλίας της νέας γενιάς απέτυχαν.

Σήμερα, μόνο 2 άτομα έχουν απομείνει στον κόσμο που μιλάνε τη γλώσσα αυτή: ο Manuel Segovia (75 ετών) και ο Isidro Velazquez (69 ετών) που ζουν στο χωριό Ayapa στη νότια πολιτεία Tabasco (Μεξικό).

Οι ειδικοί προσπαθούν να συγκεντρώσουν και να καταγράψουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη γλώσσα αυτή. Ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ιστορία και τον πολιτισμό της, καθώς η γλώσσα του Ayapaneco θα είναι διαθέσιμη μόνο γραπτώς πολύ σύντομα.

Advertisement

3. Το νόημα των συμβόλων του συγκροτήματος Led Zeppelin

Τα μέλη της μπάντας Led Zeppelin επέλεξαν 1 σύμβολο για κάθε μέλος και έβαλαν αυτά τα σύμβολα στο 4ο εξώφυλλο του άλμπουμ που αργότερα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή και θρυλικά άλμπουμ όλων των εποχών.

Οι έννοιες του Robert Plant (ένα φτερό μέσα σε έναν κύκλο), του John Bonham (οι τρεις ενωμένοι δακτύλιοι) και του John Paul Jones (οι τρεις ημιδακτύλιοι μέσα σε ένα κύκλο) των συμβόλων είναι ξεκάθαρες. Αλλά τι σημαίνει το σύμβολο του Jimmy Page; Παραμένει άγνωστο.

Μόνο ο ίδιος ο Page και ο Plant γνωρίζουν την απάντηση. Και εμείς υποθέτουμε ότι ο Robert ίσως έχει ξεχάσει το νόημά του.

2. Το φαινόμενο του Berglas

Το φαινόμενο Berglas είναι το Άγιο Δισκοπότηρο όλων των κόλπων των καρτών. Είναι μια απίστευτη ψευδαίσθηση, όπου ένας μάγος είναι σε θέση να εντοπίσει μια επιλεγμένη κάρτα μέσα σε μια τράπουλα χωρίς καν να την αγγίξει. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι ένας μάγος μπορεί να χρησιμοποιήσει μια νέα ή σφραγισμένη τράπουλα.

Μόνο 2 άτομα μπορούν να εκτελέσουν αυτό το τέχνασμα: ο David Berglas (ο δημιουργός του τεχνάσματος) και ο προστατευόμενος του Mark Paul (ο οποίος δείχνει αυτό το κόλπο στο βίντεο).

1. Η συνταγή λικέρ Chartreuse

Το Chartreuse είναι ένα γαλλικό λικέρ που παράγεται από τους μοναχούς της Καρθούσιας Τάξης στα κελάρια κρασιών Voiron και Isere στα σύνορα των βουνών Chartreuse από τον 17ο αιώνα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του αλκοόλ είναι ότι είναι παρασκευασμένο από 130 είδη βοτάνων και είναι γνωστό ως ελιξίριο της ζωής. Με την ευκαιρία, κάθε βότανο κρατείται μυστικό και μόνο 2 μοναχοί από το μοναστήρι Grande Chartreuse γνωρίζουν τη συνταγή.