Advertisement
ΚΑΙΡΟΣ

Ξεχάστε το 3ήμερο… έρχεται η Genesis: Κόκκινος συναγερμός για ακραία φαινόμενα – «Να είστε προσεκτικοί!»

15:26
Newsroom

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, η οποία αναφέρει πως η κακοκαιρία “Genesis” θα επηρεάσει από σήμερα το βράδυ περιοχές της χώρας και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ενώ αναμένεται μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Ειδικότερα σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ από σήμερα το βράδυ θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς η Θράκη.

Advertisement

Την Παρασκευή θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία), ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στη συνέχεια από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν από τις πρώτες ώρες Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο θα επηρεαστούν: η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Advertisement

Κακοκαιρία «Genesis»: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης

Εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει την ανάγκη να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Πρόκειται για ένα ακραίο φαινόμενο, στο οποίο οι επιστήμονες έχουν αποδώσει χαρακτηριστικά “κόκκινου συναγερμού”.

Advertisement

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κακοκαιρία «Genesis»: Οι οδηγίες προς τους πολίτες

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Advertisement

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

TAGS:
Advertisement