Advertisement
ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε το καλάθι του νοικοκυριού: Πως θα ψωνίσετε χωρίς να σας «γδάρουν» στο μάρκετ – Η λίστα των προϊόντων

14:27
Newsroom

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα το «καλάθι του νοικοκυριού» που έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση βασικών αγαθών σε ανταγωνιστικές τιμές στα σούπερ μάρκετ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την αυτοψία του στα σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκε από τις 8.00 το πρωί δήλωσε «όπως βλέπουμε από την πρώτη αυτοψία, επειδη υπήρχε μια ανησυχία ότι θα έχουμε προϊόντα μόνο ιδιωτικής ετικέτας, αποδεικνύεται ότι έχουμε και επώνυμα».

Advertisement

Τι ακριβώς είναι το «Καλάθι του νοικοκυριού»

Πρακτικά το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι μια λίστα από βασικά αγαθά, που θα παραδίδεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε κάθε σούπερ μάρκετ, προκειμένου να συγκρατούνται οι τιμές. Ωστόσο δεν πρόκειται για μείωση τιμών, αλλά το κάθε σούπερ μάρκετ θα έχει την υποχρέωση από τα 10 π.χ γάλατα που έχει να υποδεικνύει για το καλάθι ένα με τη χαμηλότερη τιμή και να το διατηρεί σε αυτή την τιμή για μία εβδομάδα.

Advertisement

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η επιχείρηση έχει την υποχρέωση να γνωστοποιεί τα προϊόντα που ανήκουν στο καλάθι με κάθε δυνατό τρόπο. Π.χ φυλλάδια προσφορών, σήμανση πάνω στα προϊόντα ή στο χώρο που βρίσκονται.

Advertisement

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Ποια είναι τα προϊόντα που ανήκουν στη λίστα ανά σούπερ μάρκετ

Δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχει αναρτηθεί ανά σούπερ μάρκετ στο e-katanalotis.gov.gr/householdBasket από τις 13 αλυσίδες που συμμετέχουν υποχρεωτικά:

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΖΑAR

ΓΑΛΑΞΙΑΣ

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

e-fresh.gr

Discount Market

ΚΡΗΤΙΚΟΣ

LIDL

ΜΑΣΟΥΤΗΣ

MARKET IN

Μy Market

SYNKA

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Advertisement
TAGS:
Advertisement