Enimerotiko.gr
Lifestyle

25η Μαρτίου: Οι αναρτήσεις 16 διάσημων Ελλήνων γονιών για την Ελληνική Επανάσταση

Αναρτήσεις διάσημων Ελλήνων

Αναρτήσεις διάσημων Ελλήνων: Από το πρωί, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από αναρτήσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι αναρτήσεις διάσημων Ελλήνων για την Ελληνική Επανάσταση

Υπό άλλες συνθήκες, σήμερα θα γιορτάζαμε πηγαίνοντας στην παρέλαση. Όμως φέτος, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η 25η Μαρτίου μας βρίσκει εν μέσω lockdown.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έστειλαν το δικό τους μήνυμα στα social media για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Ανάμεσα τους, υπήρξαν και αρκετοί διάσημοι Έλληνες γονείς.

1) Σταματίνα Τσιμτσιλή

Η Σταματίνα πόζαρε στον φακό κρατώντας τη γαλανόλευκη.

2) Σίσσυ Χρηστίδου

Η Σίσσυ έγραψε: «Proud Greeks» στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε

Σίσσυ Χρηστίδου

3) Δημήτρης Μακαλιάς: «Έτοιμοι να το γιορτάσουμε!!! #200xronia»

4) Φλορίντα Πετρουτσέλι

5) Ισμήνη Νταφοπούλου: «Χρόνια Πολλά Ελλάδα! »

6) Ευτύχης Μπλέτσας: «Χρόνια πολλά κι από εμάς… και τους 5! Χρόνια πολλά Ελλαδάρα μας!»

Αναρτήσεις διάσημων Ελλήνων: 7) Νόνη Δούνια

«Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή ημέρα. Γιορτάζουμε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», όπως πολύ σωστά έλεγε ο μεγάλος ποιητής μας, Ανδρέας Κάλβος. Και ευτυχώς για εμάς, οι πρόγονοί μας διέθεταν και τα δύο σε περίσσεια. Όπως η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, που καταγόταν από την Ύδρα και έζησε στο νησί μου, τις Σπέτσες. Φέτος, παρά τους πολλούς επίσημους προσκεκλημένους, λόγω της πανδημίας, δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε αυτή την ιστορική επέτειο των 200 ετών με την μεγαλοπρέπεια που θα θέλαμε. Αυτό δεν θα μας εμποδίσει, όμως, να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες που θυσίασαν τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας μας. Ούτε, βέβαια, και να νιώσουμε ευγνώμονες που χάρη σε εκείνους απολαμβάνουμε εμείς την ελευθερία μας, αλλά και να αισθανθούμε βαθιά υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες! Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας

8) Χριστίνα Μπόμπα

9) Μαριέττα Χρουσαλά

«Αυτό για την ημέρα ?#proud#greek#200years#greekrevolution1821 #greece #amazing#loveit#myself#tsoliadaki#kid#memories#kindergarten»

10) Τζένη Μπαλατσινού: «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!»

11)Έλενα Ασημακοπούλου: «Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!!!»

12) Κλέλια Πανταζή

«Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!! Νιώθω περηφάνια και συγκίνηση για όσες φορές φόρεσα το εθνόσημο και σήκωσα την σημαία μας ψηλά.. Θα σε τιμώ πάντα! Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του κόσμου!!! (Φωτό αρχείου από την ορκομωσία της Άννης το 2006)»

13) Σύλβια Δεληκούρα

«Χρόνια πολλά Ελλάδα μας! 200 χρόνια!!! 25η Μαρτίου και Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου ,διπλή εορτή!!! Χρόνια πολλά μπαμπάκα μου!»

14) Γρηγόρης Γκουντάρας

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! Υγεία,πίστη,ψηλά το κεφάλι και προχωράμε τίμια δίχως να φοβόμαστε ΚΑΝΕΝΑ‼️ ΘΕΌΔΩΡΟΣ ΒΡΥΖΆΚΗΣ (1814-1878): Η Έξοδος του Μεσολογγίου, 1853. (1821-2021✔️)»

Αναρτήσεις διάσημων Ελλήνων: 15) Δέσποινα Καμπούρη

«Οι γυναίκες πιάνονται από τα χέρια. Τα βήματά τους κινεί ένας ασυνήθιστος ηρωισμός και η αγωνία του θανάτου τονίζει τον ρυθμό του. Στο τέλος των επωδών, οι γυναίκες βγάζουν μία διαπεραστική και μακρόσυρτη κραυγή, που ο αντίλαλός της σβήνει στο βάθος ενός τρομακτικού γκρεμού, όπου ρίχνονται μαζί με όλα τα παιδιά τους. Οι Σουλιώτισσες αυτοκτόνησαν και σκότωσαν μαζί και τα παιδιά τους για να μη πέσουν στα κτηνώδη χέρια του εχθρού που καραδοκούσε. Ο ορισμός της γενναιότητας, του ηρωισμού, της αυτοθυσίας. «Αι γυναίκες δε κατά την δευτέραν ημέραν βλέπουσαι ταύτην τη κτηνώδη περίστασιν, εσυνάχθησαν έως εξήκοντα, επάνω εις έναν πετρώδη κρημνόν. Εκεί εσυμβουλεύθησαν και απεφάσισαν ότι καλύτερα να ριφθούν κάτω από τον κρημνόν διά να αποθάνουν, πάρεξ να παραδοθούν διά σκλάβες εις χείρας των Τούρκων. Όθεν αρπάξαντες με τας ιδίας των χείρας τα άκακα και τρυφερά βρέφη, τα έρριπτον κάτω εις τον κρημνόν. Έπειτα αι μητέρες πιάνοντας η μία με την άλλη τα χέρια τους άρχισαν και εχόρευαν, χορεύουσαι δε επηδούσαν ευχαρίστως μίαν κατόπιν της άλλης από τον κρημνόν. Μερικαί όμως δεν απέθανον, επειδή έπιπτον επάνω εις τα παιδία των και τους συντρόφους, των οποίων τα σώματα ήταν καρφωμένα πάνω εις τες μυτερές πέτρες του κρημνού». Χρόνια πολλά Ελλάδα»

16) Νίκη Κεραμέως

«200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση! 200 χρόνια Eλευθερίας! Eμπνεόμαστε και αντλούμε δύναμη από το μεγαλειώδες παράδειγμα της Επανάστασης του 1821 που οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου και σύγχρονου ελληνικού κράτους. Μια ιστορία επιτυχίας που συνεχίζεται έως και σήμερα, με οδηγό τις αξίες που πρώτοι οραματίστηκαν και διεκδίκησαν οι τολμηροί μας πρόγονοι: της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πίστης στην ατομική προκοπή και στη συλλογική πρόοδο. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!»

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News