den-echase-mono-kores-kai-syzygo-to-agnosto-drama-tis-vefas-alexiadoy-epese-apo-ton-fotagogo-ki-aytoktonise-1586
19:24

Δεν έχασε μόνο κόρες και σύζυγο: Το άγνωστο δράμα της Βέφας Αλεξιάδου -«Έπεσε από τον φωταγωγό κι αυτοκτόνησε»

19:24
Εύη Κουρίδου

Δεν έχουν τέλος οι απώλειες για τη Βέφα Αλεξιάδου, η οποία μιλά ανοιχτά για τους ανθρώπους που έχει χάσει από τη ζωή της.

Η Βέφα Αλεξιάδου έγινε γνωστή μέσα από την κουζίνα των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών και κατάφερε ο κόσμος να την αποκαλεί με το μικρό της όνομα.

Advertisement

Αν και η ίδια σπούδασε Χημικός, κατάφερε να μπει στα σπίτια όλης της Ελλάδας με τις συνταγές της.

Η σιδηρά κυρία της κουζίνας παραχώρησε μια άκρως εξομολογητική συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για τον σύζυγό της, για τον πρώτο της έρωτα αλλά και για το τραγικό γεγονός που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Advertisement

Εκτός από τον θεό που ήταν πάντα εκεί ποιος άνθρωπος ήταν πάντα εκεί για τη Βέφα;

Advertisement

Ο Κώστας ο Αλεξιάδης, ο άνδρας μου. Εγώ ήμουν ερωτευμένη με άλλον που έμενε Αθήνα και ο Κώστας ήταν στη Θεσσαλονίκη, στο πανεπιστήμιο μαζί μου και είχε γίνει η σκιά μου. Πολλές φορές τον έδιωχνα γιατί ήθελα τον άλλον, του έλεγα να φύγει. Όταν ήταν να μπω στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσω χημεία ήθελε να μου κάνει μαθήματα, ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερος.

Ήταν πάντα κοντά μου μέχρι που με παντρεύτηκε. Με αγάπησε από την πρώτη στιγμή και ήταν ερωτευμένος μαζί μου μέχρι που έκλεισε τα μάτια του.

Μέχρι το τέλος της ζωής του με ζήλευε. Πήγαινα σε παρουσιάσεις θυμάμαι και κάποιοι με έπιαναν από το χέρι και ο Κώστας μου έλεγε γιατί άφησες να σου πιάσουν το χέρι. Τον Κώστα μου τον έστειλε ο θεός, είναι πάντοτε κοντά μου. Με τον πρώτο μου μεγάλο έρωτα μας χώρισαν οι γονείς του γιατί δεν είχα προίκα.

Advertisement

Η αυτοκτονία που στιγμάτισε τη Βέφα Αλεξιάδου

Τι κάνατε όταν χωρίσατε;

Τίποτα, δεν μπορούσα να κάνω, βλέπεις δεν ήταν οι εποχές που μπορούσες να παρακούσεις τους γονείς σου. Οι γονείς αυτοί για να παντρέψουν τον γιο τους θέλανε η νύφη να έχει σπίτια, λεφτά και προίκα.

Η κολλητή μου φίλη αυτοκτόνησε γιατί αναγκάστηκε να παντρευτεί κάποιον που της έδωσε ο πατέρας της, ενώ ήταν ερωτευμένη με άλλον. Η κολλητή μου έπεσε από τον φωταγωγό, δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Advertisement