Enimerotiko.gr
Lifestyle

6 χαρακτηριστικά της Πριγκίπισσας Νταϊάνα που ποτέ δεν αποδέχτηκε και προσπαθούσε πάντα να τα κρύβει

Οι πριγκίπισσες από τα βιβλία και τις παλιές ταινίες της Disney είναι χαριτωμένες, ευγενικές και όμορφες. Αλλά στην πραγματική ζωή, ακόμη και οι πριγκίπισσες έχουν τις ατέλειές της. Το στέμμα και η υψηλή τους θέση δεν τις προστατεύουν από αυτοκαταστροφικές σκέψεις για την εμφάνισή τους (όπως εάν κάποιος τους τους λέει ότι έχουν πολλές καμπύλες ή ότι είναι πολύ λεπτές, πολύ ψηλές ή πολύ κοντές). Παρόμοια συμπλέγματα βασάνιζαν  ακόμη και τη βρετανική πριγκίπισσα Νταϊάνα, μια από τις πιο διάσημες γυναίκες στη Γη που αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο.

Κάναμε μια “βουτιά” στη βιογραφία της Νταϊάνα και τώρα γνωρίζουμε ότι οι πριγκίπισσες είναι ακριβώς όπως όλοι οι υπόλοιποι όταν πρόκειται για ανασφάλειες.

Όταν πέθανε η Νταϊάνα, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πομπής της κηδείας. Πιστεύεται ότι η Νταϊάνα ήταν το πιο δημοφιλές μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στη Μεγάλη Βρετανία.

Αν και η πριγκίπισσα ήταν ένα style icon, ήταν ταυτόχρονα και ένα πρόσωπο γεμάτο κόμπλεξ. Για παράδειγμα, όταν ο Ιστραηλινός καλλιτέχνης Ζοχάρ ζωγράφισε το πορτραίτο της το 1990, η Νταϊάνα του ζητούσε διαρκώς να κάνει διορθώσειςσχετικά με την εμφάνισή της στον πίνακα του, ειδικά όσον αφορά στη μύτη της.

Η μεγάλη μύτη της πριγκίπισσας συζητήθηκε έντονα από τον Τύπο. Η Νταιάνα προσπαθούσε να την κρύψει με τη βοήθεια ενός εντυπωσιακού χτενίσματος, καθώς και να παίρνει μια συγκεκριμένη στάση σε όλες τις φωτογραφίες της. Λύγιζε το κεφάλι της ελαφρώς προς τα κάτω, το γυρίζει λίγο στο πλάι και σήκωνε τα μάτια της. Αυτή έγινε η χαρακτηριστική της πόζα της.

Επιπλέον, ένα ελαφρώς χαμηλωμένο κεφάλι βοήθησε την Diana να αντιμετωπίσει ένα άλλο κόμπλεξ που είχε: ντρεπόταν για το ύψος της (1,68 μ). Η ανασφάλεια της για το ύψος της πήγαζε από το γεγονός ότι το ύψος του συζύγου της ήταν το ίδιο.

Ωστόσο, σε επίσημα πορτραίτα, η πριγκίπισσα φαίνεται να είναι κοντύτερη από τον σύζυγό της, επειδή οι φωτογράφοι  έκαναν σκόπιμα τη Ντιάνα να φαίνεται πιο κοντή -της ζήτηγαν να σταθεί μπροστά από τη σύζυγό της και της έλεγαν να φορέσει φλατ παπούτσια. Αυτό βοήθησε τον Κάρολο να φαίνεται ψηλότερος και πιο εντυπωσιακός από τη σύζυγό του.

Λόγω της αμηχανίας για το ύψος της, η πριγκίπισσα είχε προβλήματα με τη στάση του σώματός της. Η Νταϊάνα έγερνε τους ώμους της προς τα εμπρός. Σύμφωνα με τον γιατρό της, η κατάσταση επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι είχε καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης.

Επίσης, η Νταϊάνα κρατούσε συχνά το κεφάλι της προς τα κάτω όταν μιλούσε με ανθρώπους, έτσι ώστε η επικοινωνία να είναι άνετη για όποιον μιλούσε μαζί της γιατί κατά αυτόν τον τρόπο δεν τους φαινόταν ότι τους κοίταζε.

Υπήρχε ένα άλλο σύμπλεγμα που βασάνιζε την Νταϊάνα .Θωρούσε τον εαυτό της παχύ. Όλα αυτά οφείλονταν σε μια τυχαία φράση που είπε ο πρίγκιπας Κάρολος στη νεαρή νύφη του, έχοντας βάλει το χέρι του στη μέση της, «Ω, είσαι λίγο παχουλή εδώ, έτσι δεν είναι;» Και πήρε τα λόγια του συζυγούς της πολύ βαριά.

Γι ‘αυτό το 19χρονο κορίτσι άρχισε να χάνει βάρος γρήγορα πριν από την ημέρα του γάμου της. Όταν οι ράφτες του παλατιού άρχισαν να ράβουν το νυφικό της Νταϊάνα, η μέση της ήταν 76 εκατοστά. Πριν από την τελετή του γάμου, η μέση της πριγκίπισσας μειώθηκε στα 58 εκατοστά. Ένας από τους σχεδιαστές μόδας θυμάται ότι η Νταϊάνα ήταν τόσο λεπτή, που στην πραγματικότητα θα μπορούσες να δεις τα κόκαλα στο πρόσωπό της.

Μία εβδομάδα μετά το γάμο, η Νταϊάνα άρχισε να πάσχει από βουλιμία, η οποία κράτησε για περίπου 10 χρόνια. Η Νταϊάνα μοιράστηκε ότι υπήρχαν αρκετοί λόγοι για αυτή τη νευρική διαταραχή. Πρώτα απ ‘όλα, είχε προβλήματα με τον άντρα της. Υποτίθεται ότι πρέπει να είναι μαζί και να παρουσιάζουν μια καλή σχέση στο κοινό, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρχε χημεία και αρμονία μεταξύ τους.

Δεύτερον, ένα από τα καθήκοντα της πριγκίπισσας ήταν να επικοινωνεί με σοβαρά άρρωστους ανθρώπους, κάτι που αποδείχθηκε σοβαρό πλήγμα για την ψυχή της. Η Νταϊάνα δεν ζήτησε βοήθεια για τη βουλιμία της, επειδή ντρεπόταν για τη διαταραχή της και δεν της άρεσε να μιλάει για αυτήν.

Η όμορφη Νταϊάνα πίστευε επίσης ότι είχε την σωματική διάπλαση του κολυμβητή. Δεν της άρεσαν οι μεγάλοι ώμοι της. Ευτυχώς, τα ρούχα με ογκώδεις ώμους ήταν μοντέρνα τη δεκαετία του ’80. Η Νταϊάνα χρησιμοποίησε επιδέξια αυτήν την τάση, επιλέγοντας ρούχα με βάτες ώμων και στυλ ένδυσης που ήταν στην μόδα εκείνη την εποχή. Με αυτόν τον τρόπο, οι ώμοι της Νταϊάνα δεν φαίνονταν μεγάλοι και έδιναν την εντύπωση ότι η πριγκίπισσα ακολουθεί τις τάσεις της μόδας.

Σύμφωνα με την Carolan Brown, προσωπική γυμνάστρια της Diana, αφού απέκτησε 2 παιδιά, η κοιλιά της πριγκίπισσας απαιτούσε μεγάλη προσοχή και σωματική άσκηση. Η πριγκίπισσα ασχολήθηκε ενεργά με αθλήματα που την βοήθησαν όχι μόνο να βελτιώσει το σώμα της, αλλά και τη συναισθηματική της κατάσταση.

Επίσης, η Carolan θυμάται ότι η Νταϊάνα ενδιαφερόταν για μαθήματα ορθοφωνίας, επειδή πίστευε ότι η φωνή της δεν ακούγεται αρκετά σίγουρη και ακούγεται σαν κοριτσάκι.

Αυτή η φωτογραφία, όπου φοράει το μαύρο φόρεμα, τραβήχτηκε την ημέρα που ο πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι είχε σχέση με άλλη γυναίκα. Στη συνέχεια, η Νταϊάνα άρχισε να μιλά ανοιχτά στην τηλεόραση για το πόσο δύσκολα ήταν τα τελευταία χρόνια για αυτήν. Πριν από αυτό, η Νταϊάνα δεν είχε ομολογήσει δημόσια ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Η οικογενειακή ζωή με τον Κάρολο δεν ήγαινε καλά, αλλά ήταν απαραίτητο να δείξουν ότι είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο. Για πολλά χρόνια, η Νταϊάνα δεν έλαβε υποστήριξη από τη βασιλική οικογένεια και είχε μια δύσκολη σχέση με τη μητέρα της. Έτσι η νεαρή πριγκίπισσα έπεσε θύμα κατάθλιψης.

Αλλά βρήκε την δύναμη και άρχισε σταδιακά να απαλλάσεται από τις ανασφάλειες και την νευρική ένταση που δηλητηρίαζαν εξακολουθητικά τη ζωή της για πολλά χρόνια. Πάλεψε τη βουλιμία της και άρχισε να ασκείται τακτικά στο γυμναστήριο. Δεν υποχρεώνονταν πλέον να προσποιείται ότι είναι μια στοργική σύζυγος στο κοινό.

Τα συμπλέγματα για την εμφάνιση και η χαμηλή αυτοπεποίθηση μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε, ακόμη και στα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το σημαντικό είναι να βρειτε αρκετή δύναμη για να τα αντιμετωπίσετε.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News