alexandros-antonopoylos-o-eggonos-tis-paxinoy-i-diafonia-gia-ta-klironomika-kai-o-pappoys-poy-ton-petaxe-apo-to-spiti-34798
20:36

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Ο εγγονός της Παξινού, η διαφωνία για τα κληρονομικά και ο παππούς που τον πέταξε από το σπίτι

20:36
Newsroom

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ήρθε στον κόσμο στις 10 Αυγούστου του 1947 στο Λος Άντζελες. Είναι εγγονός της Ελληνίδας ηθοποιού Κατίνας Παξινού. Είναι Έλληνας ηθοποιός με σημαντική καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Πάντα του άρεσε η αρχιτεκτονική άσχετα αν όπως λέει ο ίδιος δεν μπορεί να τραβήξει μια ίσια γραμμή και έχει τελειώσει τη Νομική.  Διαθέτει σπίτι στην Επίδαυρο ενώ έχει στενούς φιλικούς δεσμούς με το Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Advertisement

Του αρέσει να πηγαίνει στο θέατρο να βλέπει συναδέλφους, λατρεύει τα αστυνομικά, ευχαριστιέται με την ανάγνωση ενός βιβλίου ενώ απολαμβάνει την καλή παρέα και το φαγητό. Δεν κοιμάται ποτέ πριν τη 1τη νύχτα. Είναι αεικίνητος με ζωντάνια και κορμί  εφήβου καθώς νιώθει μέσα του νιάτο γεμάτο ενέργεια. Είναι ζεστός, ευγενής, αεικίνητος ενώ η γοητευτική του αύρα πάντα αφήνει μια γλύκα στον συνομιλητή του. Σιβυλλικός ως προς τα προσωπικά του και τα καθημερινά του περιορίζεται στο να πει δημόσια πως είναι πολύ καλά καθώς δεν του αρέσει να είναι βορά κανενός.

Η επαγγελματική του πορεία

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για 17 χρόνια έλεγε τις ειδήσεις και έπαιζε παράλληλα και στο θέατρο. Δεν ήταν στόχος της ζωής του να λέει ειδήσεις καθώς τον ενδιέφερε η υποκριτική. Όταν τον έδιωξαν από την ΕΡΤ, ήταν σαν να τον έδιωξαν από το σπίτι του. Γι’ αυτό τον λόγο δεν επιθυμεί να ξαναπατήσει ποτέ εκεί.Είχε πρόταση από τον Μίνωα Κυριακού να παρουσιάσει δελτίο ειδήσεων το οποίο και δεν αποδέχτηκε.

Advertisement

Η οντισιόν στο Χορν

Έδωσε οντισιόν στο Χορν με το που βγήκε από τη σχολή κάτι που το το είχε κανονίσει η μαμά του που ήταν συμμαθητές με τον Χορν στο σχολείο. Πήγε στην οντισιόν και πέρασε ενώ άρχισε να κάνει  πρόβες με τον Χορν. Ωστόσο, έπεσε η δικτατορία έγινε ο Χορν διευθυντής της ΕΡΤ και τελικά τον πήρε να λέει  τις ειδήσεις στην ΕΡΤ.

Advertisement

Παίζει στο θέατρο ενώ η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο σήριαλ “Επιστροφή” σε ρόλο ενός παππού που στην αρχή λίγο του κακοφάνηκε.

“Ο παππούς μου Αλέξης Μινωτής με πέταξε από το σπίτι μου -Δεν τον έχω συγχωρήσει”

Αναφερόμενος στη σχέση που είχε με τον παππού του, Αλέξη Μινωτή, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος έχει χαρακτηριστικά πει και σε μένα σε συνέντευξή του: “Όσο ζούσε η Παξινού, ήταν με διακυμάνσεις καλή. Από το θάνατό της και μετά τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά. Αυτά που γίνονται στις οικογένειας έγιναν και στη δική μας και αυτό του το χρεώνω και δεν του το ξεχρέωσα ποτέ. Δεν το έχω συγχωρήσει ακριβώς, το έχω ξεχάσει.  Αισθάνθηκα μεγάλη αδικία από μέρους του. Ήταν σα να με πέταξε από το σπίτι μου ο παππούς μου. Αυτό μου έκανε και ήταν συμπλεγματικός απέναντι στη γυναίκα του. Ήταν πάντα κάτω από την Παξινού”.

Πώς περιγράφει τη μεγάλη μας τραγωδό Κατίνα Παξινού

“‘ Ήταν ένας κυκλώνας, όχι αυτού του κόσμου. Ήταν πολύ γήινη και απογειωμένη, πολύ λαϊκιά και αρχοντική ταυτόχρονα, πολύ γιαγιά και ντίβα”.

“Εγώ την έλεγα Παξινού, δεν την έλεγα γιαγιά. Το ταλέντο της ήταν τόσο μεγάλο που μπορεί ενώ καθάριζε πατάτες, μπορούσε να σου παίξει ό,τι πιο βαρύ”.

Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά έχει πει: “Δεν πέθανε απένταρη αλλά ούτε με τα χρήματα που θα έπρεπε να έχει βάλει στην άκρη. Τα σκόρπαγε τα λεφτά της. Όταν πέθανε στο θέατρο Πάνθεον είχε αφήσει στο μπαρ του θεάτρου ένα αστρονομικό ποσό χρέος, 100.000 δραχμές”.

Η σχέση  με τα “εγγόνια” του

Είναι παππούς καθώς έχει εγγόνια μεγάλα από τα παιδιά του αδερφού του Φαίδωνα.  Η εγγονή του η Καρολίνα είναι στην Αμερική και σπουδάζει.

Advertisement