Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: 58 Ελληνίδες που ξεκίνησαν την καριέρα τους από διαγωνισμούς ομορφιάς
Enimerotiko.gr
Lifestyle

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: 58 Ελληνίδες που ξεκίνησαν την καριέρα τους από διαγωνισμούς ομορφιάς

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο έχουν περάσει πολλές Ελληνίδες, οι οποίες χρησιμοποίησαν την ομορφιά τους ως διαβατήριο και στη συνέχεια απέδειξαν το υποκριτικό τους ταλέντο, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: Άλλες σημείωσαν μικρή και άλλες μεγάλη καριέρα στον χώρο

 

Για παράδειγμα, η Μάρω Κοντού, στην αρχή της καριέρας της, είχε δηλώσει συμμετοχή στα καλλιστεία του 1953, αλλά τελικά το μετάνιωσε. Υπήρξαν, όμως, πολλές Ελληνίδες που έλαβαν μέρος στα καλλιστεία και στη συνέχεια σημείωσαν μικρή ή μεγάλη καριέρα στον κινηματογράφο.

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: Συνολικά 58 Ελληνίδες, την 50 ετία 1929-1979

 

Ακολουθούν 58 τέτοιες περιπτώσεις από τα πρώτα καλλιστεία του 1929 μέχρι το 1979. Αξίζει να σημειωθεί πως η μητέρα του μουσικού Tommy Lee, Βασιλική (Βούλα) Παπαδημητρίου, είχε λάβει μέρος στα καλλιστεία του 1957, χωρίς να προκριθεί στη δεκαπεντάδα.

 

ΝΤΙΝΑ ΣΑΡΡΗ

 

Συμμετείχε στα πρώτα ελληνικά καλλιστεία, που έλαβαν χώρα το 1929 και στέφθηκε Μις Ελλάς. Έπαιξε έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Έρως και κύματα» του Δημήτρη Γαζιάδη και πρωταγωνίστησε στην «Ελληνική ραψωδία» του Γιάννη Πρινέα.

 

ΝΤΑΙΖΗ ΜΑΥΡΑΚΗ

 

Έλαβε μέρος στον πρώτο μεταπολεμικό διαγωνισμό ομορφιάς, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 1952 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», και εξελέγη Σταρ Ελλάς και 3η Μις Υφήλιος. Πρωταγωνίστησε στην ταινία «Νυχτερινή περιπέτεια» του σπουδαίου λογοτέχνη Άγγελου Τερζάκη.

 

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΠΕΤΙΜΕΖΑΚΗ (ELENA KLEUS)

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1952 και πήρε τον τίτλο της Μις Ελλάς και αργότερα της 3ης Μις Ευρώπης. Συμμετείχε σε 2 ελληνικές ταινίες: «Όνειρα κοριτσιών» του Κώστα Ανδρίτσου και «Πρέπει να τα παντρέψουμε» του Μαυρίκιου Νόβακ. Στη συνέχεια έκανε καριέρα ως Elena Kleus στην Ιταλία, όπου έπαιξε σε 4 ταινίες: «Frine, cortigiana d’Oriente», Carovana di canzoni», «Un palco all’opera» και «La Gioconda».

 

ΝΙΝΑ ΣΓΟΥΡΙΔΟΥ

 

Βρέθηκε στην τελική δεκάδα των καλλιστείων του 1952. Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στην ταινία της Μαρίας Πλυτά «Εύα» στο πλευρό του Μάνου Κατράκη και του Ντίνου Ηλιόπουλου. Ακολούθησαν 8 ταινίες: «Τζο ο τρομερός», «Άσσοι του γηπέδου», «Το νησί της σιωπής», «Ζάλογγο: Το κάστρο της λευτεριάς», «Ένα κορίτσι σε περιμένει», «Θέλω να ζήσω στον ήλιο», «Σκλάβοι της μοίρας» και «Πιο θερμή και από τον ήλιο».

 

ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1953, που έλαβαν χώρα στο παραλιακό κέντρο «Αρτζεντίνα» στο Καλαμάκι, και ανεδείχθη Μις Ελλάς. Εμφανίστηκε σε 3 ελληνικές ταινίες: «Τα χέρια» του Τζον Κόντες, «Δουλειές του ποδαριού» του Στέλιου Τατασόπουλου και «Διπλοπεννιές» του Γιώργου Σκαλενάκη.

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: Πανέμορφες Ελληνίδες που τις κέρδισε ο χώρος της υποκριτικής

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΑΔΙΚΟΥ

 

Έλαβε τον τίτλο της Αναπληρωματικής Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1953. Τη δεκαετία του ’60 ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο. Έπαιξε σε 24 συνολικά ελληνικές ταινίες, όπως: «Οι υπερήφανοι», «Τα κόκκινα φανάρια», «Το μπλόκο», «Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη», «Παρένθεση», «Όμορφες μέρες» και «Μια αιωνιότητα και μια μέρα».

 

 

ΕΥΑ ΜΠΡΙΚΑ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1953 και στα Μις Ευρώπη 1954, όπου κατετάγη 5η. Την επόμενη χρονιά έπαιξε σε 2 ελληνικές ταινίες: «Μαγική πόλις» του Νίκου Κούνδουρου και «Χαλιμά» των Πέτρου Γιαννακού και Φίλιππου Φυλακτού.

 

 

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο:  Η Ρίκα Διαλυνά έκανε μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

ΡΙΚΑ ΔΙΑΛΥΝΑ

 

Ανεδείχθη Σταρ Ελλάς και 5η Μις Υφήλιος το 1954. Την ίδια χρονιά πραγματοποιεί το ντεμπούτο της και στον κινηματογράφου με την ταινία «Το ποντικάκι» των Γιώργου Ασημακόπουλου και Νίκου Τσιφόρου. Ακολούθησαν 28 ελληνικές ταινίες («Ένας βλάκας και μισός», «Λαός και Κολωνάκι», «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», «Γάμος αλά…ελληνικά», «Διπλοπεννιές», «Ο τρελοπενηντάρης», «Τί 30… Τί 40… Τί 50…» κ.ά.) και 8 ξένες παραγωγές («Black Sabbath» του Mario Bava, «La pupa», «I mostri» του Dino Risi, «Die Todesstrahlen des Dr. Mabuse», «Giulietta degli spiriti» του Federico Fellini, «Io, io, io…. e gli altri», «Amore all’italiana» και «Summer Lovers»).

 

 

ΕΦΗ ΜΕΛΑ

 

Στα καλλιστεία του 1954 πήρε τον τίτλο της Μις Ελλάς και την ίδια χρονιά αναδείχθηκε 3η Μις Κόσμος. Έπαιξε σε 11 ελληνικές ταινίες, μεταξύ των οποίων: «Της τύχης τα γραμμένα», «Χαρούμενοι αλήτες», «Ερωτικές ιστορίες», «Έγκλημα στα παρασκήνια», «Ο Παλληκαράς» και «Οι γαμπροί της Ευτυχίας». Επίσης, εμφανίστηκε και στην αμερικάνικη ταινία «Island of Love» του Morton DaCosta.

 

 

ΙΟΥΛΙΑ (ΤΖΟΥΛΙΑ) ΣΤΑΜΙΡΗ

 

Στα καλλιστεία του 1954 στέφθηκε Αναπληρωματική Μις Ελλάς. Έπαιξε στην ταινία του Ντίμη Δαδήρα «Το τραγούδι του πόνου». Στους τίτλους της ταινίας εμφανίστηκε ως «Τζουλιάνα Σταμίρη».

 

 

ΣΟΝΙΑ ΖΩΙΔΟΥ

 

Πήρε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς 1955. Έπαιξε συνολικά σε 15 ελληνικές ταινίες («Ένας ήρως με παντούφλες», «Η λίμνη των πόθων», «Αμαρυλλίς», «Οι 900 της Μαρίνας», «Αγάπη γραμμένη με αίμα», «Κατάσκοποι στο Σαρωνικό» κ.ά.), καθώς και στην ελληνοαμερικάνικη παραγωγή του Maury Dexter «The Naked Brigade».

 

 

ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1955, όπου αναδείχθηκε Μις Ελλάς, ενώ στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Κόσμος» έλαβε την τρίτη θέση. Έπαιξε σε 2 ελληνικές ταινίες το 1956: «Άσσοι του γηπέδου» του Βασίλη Γεωργιάδη και «Γραφείο συνοικεσίων» του Φρίξου Ηλιάδη.

 

 

ΝΤΕΠΥ ΜΑΡΤΙΝΗ

 

Στα καλλιστεία του 1955 έλαβε τον τίτλο της Αναπληρωματικής Σταρ Ελλάς, ενώ στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό ομορφιάς κατετάγη 4η. Έπαιξε σε 8 ελληνικές ταινίες: «Ψιτ… κορίτσια!», «Καλημέρα Αθήνα», «Νύχτες στο Μιραμάρε», «Το κορίτσι του δρόμου», «Το ποτάμι», «Εφιάλτης», «Φαίδρα» και «Οι κολασμένοι».

 

 

ΛΙΑΝΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1955. Έπαιξε σε 11 ταινίες, όπως: «Προ παντός… ψυχραιμία», «Το στραβόξυλο», «Γκόλφω», «Γαμπρός για κλάματα» και «Η κυρία του κυρίου».

 

 

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: Η Ζωή Λάσκαρη εκτός από απίστευτη ομορφιά, είχε και εξαιρετικό ταλέντο

 

ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ

 

Εξελέγη Σταρ Ελλάς 1959 με το ψευδώνυμο «Αμαρυλλίς». Το 1961 πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Κατήφορος» του Γιάννη Δαλιανίδη. Ακολούθησαν 24 ταινίες (όλες με τη Φίνος Φιλμ, εκτός από τις δύο τελευταίες), όπως: «Νόμος 4000», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Κορίτσια για φίλημα», «Τέντι μπόι αγάπη μου», «Η Στεφανία», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Μαριχουάνα στοπ», «Αστερισμός της Παρθένου» κ.ά.

 

 

ΤΖΕΝΗ ΛΟΥΚΕΑ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1959, όπου πήρε τον τίτλο της Αναπληρωματικής Μις Ελλάς. Έπαιξε στην ταινία του Κώστα Καραγιάννη «Έγκλημα στο Καβούρι» (1974).

 

 

ΜΑΙΡΗ ΦΟΡΜΟΖΗ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1959. Την ίδια χρονιά έπαιξε στις ταινίες «Αστέρω», «Η λίμνη των στεναγμών» και «Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο». Ακολούθησαν οι ταινίες: «Η Νάνσυ την… ψώνισε!», «Τα κίτρινα γάντια», «Το αγόρι π’ αγαπώ», «Κατήφορος» κα «Θρίαμβος».

 

 

ΠΑΡΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

 

Στα καλλιστεία του 1959 αναδείχθηκε «Ελληνίς 1959», ενώ την ίδια χρονιά πήρε τους διεθνείς τίτλους: «Μις Ιδανική Γυναίκα», «Μις Ευρώπη» και «Βασίλισσα Διεθνούς Ομορφιάς». Έπαιξε σε 7 ελληνικές ταινίες: «Η αυγή του θριάμβου», «Η ζωή μου αρχίζει με σένα» , «Βασιλιάς της γκάφας» , «Ζήτω η τρέλλα!», «Τέρμα τα δίφραγκα», «Το καλοκαίρι της οργής» και «Υπερήφανοι αετοί».

 

 

ΠΟΠΗ (ΚΑΛΛΙΟΠΗ) ΓΕΡΑΛΕΞΗ

 

Στέφθηκε Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1960 με το ψευδώνυμο «Κύκνος». Την ίδια χρονιά έπαιξε και στην ταινία του Ορέστη Λάσκου «Νύχτες στο Μιραμάρε».

 

 

ΜΙΤΣΗ ΚΑΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ)

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1960. Υπήρξε ντουμπλίρ της Αλίκης Βουγιουκλάκη στις ταινίες: «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» και «Η νεράιδα και το παλλικάρι».

 

 

ΡΙΑ ΔΕΛΟΥΤΣΗ

 

Το 1961 εξελέγη Σταρ Ελλάς και την ίδια χρονιά πήρε και τον τίτλο «Μις Φιλία» στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος. Έπαιξε σε 26 ελληνικές ταινίες, μεταξύ των οποίων: «Το παιδί του μεθύστακα», «Ο άσωτος», «Φουσκοθαλασσιές», «Δημήτρη μου Δημήτρη μου», «Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000», «Βίβα Ρένα», «Η παριζιάνα», «Η κόμισσα της Κέρκυρας» κ.ά.

 

 

ΕΦΗ (ΕΥΣΤΑΘΙΑ) ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

 

Στα καλλιστεία του 1961 αναδείχθηκε Μις Ελλάς. Έπαιξε σε 4 ελληνικές ταινίες: «Η νύφη το ‘σκασε», «Μερικοί το προτιμούν κρύο…», «Εγωισμός» και «Κορίτσια για φίλημα».

 

 

ΓΚΙΖΕΛΑ ΝΤΑΛΙ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1961 χωρίς να πάρει κάποιον τίτλο, διότι η επιτροπή έκρινε ότι ήταν ήδη φτασμένη ηθοποιός. Έπαιξε σε 35 ελληνικές ταινίες («Ραντεβού στη Βενετία», «Η Μπέτυ παντρεύεται», «Το γέλιο βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», «Τεστοστερόνη» κ.ά.), καθώς και σε 3 ξένες παραγωγές: στην ελληνοτουρκική «Istanbul’da ask baskadir», στην ιταλική «Lesbo» και στην αμερικάνικη «The Executioner».

 

 

ΜΑΙΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1961. Έκανε σημαντική καριέρα ως τραγουδίστρια κι εμφανίστηκε σε 2 ελληνικές ταινίες: «Νυχτοπερπατήματα» και «Φίφης ο ακτύπητος».

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

 

Στέφθηκε Σταρ Ελλάς 1962. Έπαιξε σε 4 ελληνικές ταινίες: «Μην είδατε τον Παναή», «Οι κατεργάρηδες», «Τρίτη και 13» και «Τύφλα νάχει ο Μάρλον Μπράντο». Να σημειωθεί πως στις ταινίες «Γενίτσαρος» και «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» έπαιζε ο Χρήστος Αποστόλου και όχι η Χριστίνα Αποστόλου, όπως λανθασμένα αναγράφεται στο διαδίκτυο.

 

 

ΑΛΕΚΑ ΑΚΤΣΕΛΗ

 

Στα καλλιστεία του 1962 πήρε τον τίτλο της Μις Ελλάς. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στην ταινία του Κώστα Χατζηχρήστου «Ο ταξιτζής» (και όχι η Αλέκα Κατσέλη, όπως λανθασμένα αναγράφεται στο διαδίκτυο). Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν και τη συμμετοχή της στην ταινία «Φαίδρα».

 

 

ΚΙΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

 

Στέφθηκε Αναπληρωματική Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1963. Εμφανίστηκε σε 3 ελληνικές ταινίες: «Τα παλιόπαιδα», «Κάτι να καίει» και «Λόλα».

 

 

ΕΛΛΗ (ΕΜΥ) ΖΑΝΝΟΥ

 

Στέφθηκε «Ελληνική Καλλονή» στα καλλιστεία του 1963. Εμφανίστηκε σε 3 ελληνικές ταινίες: «Ο παλιάτσος», «Η αγάπη μας» και «Ο γίγας της Κυψέλης».

 

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: Η Κορίνα Τσοπέη μας έκανε περήφανους παγκοσμίως με την ομορφιά και το ταλέντο της

 

ΚΟΡΙΝΑ ΤΣΟΠΕΗ

 

Στις 20 Ιουνίου 1964 στέφθηκε Σταρ Ελλάς και στη συνέχεια Μις Υφήλιος. Πρωταγωνίστησε στην ελληνική ταινία «Ψυχή και σάρκα» το 1974, ενώ έπαιξε και σε 6 ξένες παραγωγές: «Caprice» του Frank Tashlin, «A Guide for the Married Man» του Gene Kelly, «The St. Valentine’s Day Massacre» του Roger Corman, «Valley of the Dolls» του Mark Robson, «The Sweet Ride» του Harvey Hart και «A Man Called Horse» του Elliot Silverstein.

 

 

ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΑΚΗ

 

Μις Ελλάς 1964. Έπαιξε σε 4 ελληνικές ταινίες: «Το λάθος», «Περιπέτειες με τους Forminx», «Σκλάβοι της μοίρας» και «Ακόμα μια φορά… πριν ξεψυχήσω».

 

 

ΒΟΥΛΑ ΣΤΕΦΑΤΟΥ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1964, όπου πήρε τον τίτλο «Ελληνίς 1964», ενώ στα Μεσογειακά Καλλιστεία του ίδιου έτους αναδείχθηκε «Μις Ελληνίδα». Εμφανίστηκε στις ελληνικές ταινίες: «Άπονη ζωή» και «Ο πολύτεκνος».

 

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: Εκμεταλλεύτηκαν την ομορφιά τους ως διαβατήριο για να προχωρήσουν

 

ΑΝΝΙΤΑ ΔΑΛΕΖΙΟΥ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1965, όπου στέφθηκε «Ελληνίδα» της χρονιάς. Έπαιξε σε 2 ελληνικές ταινίες: «Είναι ένας… τρελός τρελός Βέγγος» και «Ραντεβού στον αέρα».

 

 

ΒΙΒΗ (ΒΙΡΝΑ) ΝΙΑΒΗ

 

Αδελφή της ηθοποιού Μιμίκας Νιαβή. Στα καλλιστεία του 1965 πήρε τον τίτλο «Ελληνική Καλλονή». Έπαιξε σε 3 ελληνικές ταινίες: «Βοήθεια! Ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000», «Το κορίτσι της οργής» και «Ωραία Αιγιώτισσα».

 

 

ΑΝΝΑ ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ

 

Ήταν υποψήφια Σταρ Ελλάς το 1964. Έπαιξε σε 28 ελληνικές ταινίες, όπως: «Όταν σημάνουν οι καμπάνες», «Του χωρισμού ο πόνος», «Ο μεγάλος όρκος», «Παντρεύουν την αγάπη μου», «Φτωχολογιά», «Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου», «Η έξοδος του Μεσολογγίου», «Ο αδελφός μου ο λόρδος», «Κολωνάκι διαγωγή μηδέν», «Καλάβρυτα 1821» κ.ά.

 

 

ΕΦΗ ΠΛΟΥΜΠΗ

 

Μις Ελλάς το 1966 και 3η Μις Κόσμος την ίδια χρονιά. Έπαιξε σε 6 ελληνικές ταινίες: «Αιχμάλωτοι της ηδονής», «Κολασμένη φύση», «Αμαρτωλές σχέσεις», «Κολασμένα καθάρματα», «Κυνηγημένοι εραστές» και «Κολασμένα νειάτα».

 

 

ΤΟΥΛΑ ΓΑΛΑΝΗ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1966, όπου αναδείχθηκε Αναπληρωματική Μις Ελλάς κι αργότερα 6η Μις Ευρώπη 1967. Μαζί με την αδερφή της Ιωάννα σημείωσε σημαντική καριέρα στο τραγούδι και μάλιστα στο εξωτερικό με το όνομα «Alaska». Συμμετείχε σε 12 ελληνικές ταινίες, όπως: «Η αδελφή μου θέλει ξύλο», «Οι στιγματισμένοι», «Αν μιλούσε το παρελθόν μου», «Αν ήμουν πλούσιος», «Ένα ελεύθερο κορίτσι» κ.ά.

 

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: Τη Νίνα Βλάχου κέρδισε τελικά ο χώρος της δημοσιογραφίας

 

ΝΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

 

Γνωστή δημοσιογράφος, η οποία συμμετείχε στα καλλιστεία του 1966. Εμφανίστηκε και σε 3 ελληνικές ταινίες: «Διπλοπεννιές», «Ντάμα σπαθί» και «Το νησί της Αφροδίτης».

 

 

ΕΛΙΑ ΚΑΛΛΙΓΕΡΑΚΗ

 

Σταρ Ελλάς 1967 και Μις Φωτογένεια στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος της ίδιας χρονιάς. Έπαιξε σε 6 ελληνικές ταινίες: «Πανικός», «Διακοπές στο Βιετνάμ», «Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη», «Τι 30… Τί 40… Τί 50…», «Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής» και «Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς».

 

 

ΧΑΡΙΣ ΝΙΚΗΤΑ (ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑ)

 

Μις Ελλάς 1967. Συμμετείχε σε 5 ελληνικές ταινίες: «Μια γυναίκα κατηγορείται», «Όταν οι γυναίκες αγαπούν», «Θυμήσου αγάπη μου», «Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927» και «Ο έρωτας του Οδυσσέα».

 

 

ΜΙΜΙΚΑ ΝΙΑΒΗ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1967, όπου αναδείχθηκε Αναπληρωματική Μις Ελλάς. Έπαιξε σε 4 ελληνικές ταινίες: «5 γυναίκεs για έναν άνδρα», «Το κορίτσι της οργής», «Μπροστά στην αγχόνη» και «Ο μπούφος».

 

 

ΓΙΑΝΝΑ ΧΑΜΑΡΑΚΗ

 

Στα καλλιστεία του 1967 πήρε τον τίτλο «Ελληνίς του 1967». Συμμετείχε σε 5 ελληνικές ταινίες: «Θυμήσου αγάπη μου…», «Ο Στρατής παραστράτησε», «Όσο υπάρχει έρωτας», «Ανήλικες αμαρτωλές» και «Ερωτικό ξύπνημα».

 

 

ΜΙΡΑΝΤΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Σταρ Ελλάς 1968. Έπαιξε σε 4 ελληνικές ταινίες: «Η λεωφόρος του μίσους», «Ο τυχεράκιας», «Ο αχαΐρευτος» και «Μαριχουάνα στοπ».

 

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: Έγιναν γνωστές σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

ΛΙΑ ΜΑΛΤΑ

 

Στέφθηκε Μις Ελλάς το 1968. Έπαιξε στην ελληνική ταινία «Έρωτας δίχως σύνορα».

 

 

ΕΛΕΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

 

Σταρ Ελλάς 1969. Έπαιξε σε 2 ελληνικές ταινίες: «Ο τρελοπενηντάρης» και «Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι».

 

 

ΚΙΚΗ ΜΠΟΥΡΛΕΣΗ

 

Στα καλλιστεία του 1969 πήρε τον τίτλο «Ελληνίδα 1969». Έπαιξε σε 4 ελληνικές ταινίες: «Μανωλάκης ο τέντι μπόι», «Χαϊδάρι: 3,30 αποδράσατε», «Ο εμποράκος» και «Ο ναύτης του Αιγαίου».

 

 

ΒΙΒΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

 

Αναδείχθηκε Σταρ Ελλάς το 1970 και 5η Μις Ευρώπη το ίδιο έτος. Αδερφή της τραγουδίστριας Μαίρης Αλεξοπούλου. Έπαιξε στην ελληνική ταινία «Κομάντος και μανούλια».

 

 

ΓΩΓΩ ΑΤΖΟΛΕΤΑΚΗ

 

Σταρ Ελλάς 1971. Έπαιξε σε 9 ελληνικές ταινίες, όπως: «Υπέροχες νύφες, κορόιδα γαμπροί», «Συμμορία εραστών», «Πιο τρελοί και απ` τους τρελούς», «Κλειστό παράθυρο», «Θα σε κλέψω μ` ακούς;» κ.ά.

 

 

ΝΑΝΣΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ

 

Πήρε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς το 1972. Εμφανίστηκε σε 2 ελληνικές ταινίες: «Άγουρη σάρκα» και «Οκέυ, φίλε».

 

 

ΑΛΕΚΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1972. Έπαιξε σε 4 ελληνικές ταινίες: «Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ.», «Αλλαγή… και το λουρί της μάνας», «Ο ιππότης της λακούβας» και «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

 

 

ΜΠΕΛΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

 

Στα καλλιστεία του 1975 πήρε τον τίτλο της Μις Ελλάς. Συμμετείχε σε 4 ελληνικές ταινίες: «Διψασμένη γι’ αγάπη», «Ο νικητής», «Πλήγωσες την αγάπη μου» και «Ένα ένα τέσσερα».

 

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: Η Μαρία Τσομπανάκη έκανε μεγάλη καριέρα και στην ελληνική τηλεόραση

 

ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ

 

Στέφθηκε Αναπληρωματική Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1975. Έπαιξε σε 5 ελληνικές ταινίες: «Η ώρα του λύκου», «Ο καπιταλίστας και η τραγουδίστρια», «E-mail», «Κρήτες Ολυμπιονίκες» και «Ψυχραιμία».

 

 

ΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ

 

Αναπληρωματική Μις Γιανγκ 1975. Έπαιξε σε 8 ελληνικές ταινίες, όπως: «Οι φανταρίνες», «Έξοδος κινδύνου», «Χούλιγκανς: Κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα!», «Φυλακές ανηλίκων Νο2» κ.ά.

 

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: Η Ισμήνη Καλέση συμμετείχε σε πολλές βιντεοταινίες

 

ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΛΕΣΗ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1975 χωρίς να πάρει κάποιον τίτλο. Έπαιξε σε 9 ελληνικές ταινίες, όπως: «Με ιδρώτα και δάκρυα», «Οι φανταρίνες», «Γκαρσονιέρα για δέκα», «Άρπα-Colla», «Ρόδα τσάντα & κοπάνα Νο 2» κ.ά.

 

 

Από τα καλλιστεία στον κινηματογράφο: Η Μαίρη Βιδάλη συμμετείχε σε πολλές ελληνικές σειρές

 

ΜΑΙΡΗ ΒΙΔΑΛΗ

 

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1976. Έπαιξε σε 6 ελληνικές ταινίες: «Η βαλίτσα του παπά», «Οι φανταρίνες», «Τζακ ο καβαλλάρης», «Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι», «Δεκαεπτά σφαίρες για έναν άγγελο» και «Εικόνα σου είμαι».

 

 

ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ

 

Σταρ Ελλάς 1977. Έπαιξε στην ταινία «Το τελευταίο στοίχημα».

 

 

ΚΑΙΤΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

 

Στα καλλιστεία του 1978 αναδείχθηκε Μις Γιανγκ. Έπαιξε σε 3 ελληνικές ταινίες: «Γκαρσονιέρα για δέκα», «Και ο πρώτος ματάκιας» και «Καμικάζι τσαντάκιας».

 

 

ΚΑΤΙΑ ΚΟΥΚΙΔΟΥ

 

Σταρ Ελλάς 1979. Εμφανίστηκε σε 4 ελληνικές ταινίες: «Ο καπιταλίστας και η τραγουδίστρια», «Ο Δυναστείας», «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» και «Ρόκυ Νο 0 το νούμερο».

 

 

ΑΘΗΝΑ ΠΟΜΑΚΙΔΟΥ

 

Στα καλλιστεία του 1979 αναδείχθηκε Μις Γιανγκ. Έπαιξε στην ταινία «Η ώρα του λύκου».

 


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα