Enimerotiko.gr

Χαροπαλεύει ο Σπύρος Φωκάς: «Είναι στα χέρια του Θεού», λένε οι γιατροί

Tags:
Χαροπαλεύει ο Σπύρος Φωκάς

Ο Σπύρος Φωκάς περνάει δύσκολες στιγμές, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί δραματικά, το τελευταίο διάστημα.

Για την κατάσταση της υγείας του αγαπημένου ηθοποιού μας ενημέρωσε ο φίλος του Χρήστος Σούπος, μέσω ανάρτησής του στο facebook, ελπίζοντας σε ένα θαύμα για να ζήσει.

Η ανάρτηση του Χρήστου Σούπου για την υγεία του Σπύρου Φωκά

«Τον πιο δραματικό και, δυστυχώς, βουβό ρόλο της ζωής του παίζει τις τελευταίες ώρες ο εμβληματικός Έλληνας ηθοποιός, Σπύρος Φωκάς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του βετεράνου του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, Αντρέα Κουβελογιάννη, βρίσκεται στο σπίτι του δίχως να έχει επαφή με το περιβάλλον, εξαιτίας ραγδαίων επιπλοκών που είχε με τα καρδιακά, αλλά και τα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ ήταν οι ίδιοι οι γιατροί του που θεώρησαν πως δεν είχαν κάτι πια να του προσφέρουν στο νοσοκομείο και γι’ αυτό ζήτησαν από τη σύζυγό του, τη Λίλιαν Φωκά να τον πάρει στο σπίτι τους. Όπως κι έγινε…

Περιμένουν ένα θαύμα…

Ωστόσο, ο ηθοποιός που μας έκανε περήφανους στο Χόλιγουντ και όχι μόνο, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον ανάγκασαν να διαμένει στα 83 του χρόνια μαζί με τη γυναίκα του σε ένα άθλιο, όπως μάθαμε, κοντέινερ στην περιοχή της Κορινθίας.

Μάλιστα, λίγο καιρό πριν, η ΔΕΗ του είχε κόψει το ρεύμα και τότε το υπουργείο Πολιτισμού είχε προθυμοποιηθεί να πληρώσει την οφειλή.

Πέραν τούτου, όμως, ουδέν!

Σήμερα εξακολουθεί να ζει με μια πενιχρή σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ και δεν τον φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες.

Η σύζυγος, η οικογένεια και οι φίλοι του περιμένουν τώρα ένα θαύμα, καθώς ακόμη και οι γιατροί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Θεό..

Τον γνώρισα στο σπίτι του που ήταν στο Παγκράτι. Πρέπει να ήταν κάπου στο 1986…

Ζέτα Δούκα: Το τρυφερό στιγμιότυπο με την οικογένειά της – Βίντεο από το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ήταν φίλος της φίλης της γυναίκας μου, της Έλλης Μπελένη…

Ευγενικός, φιλικός, ανθρώπινος κι αυτός και η γυναίκα του…

Όμορφα χρόνια τότε…

Τώρα… κύριο θέμα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά.

Ευτυχώς, ο Τσοόδρας, μουγκαφόν…

Και η Ελλαδίτσα περιμένει τις επενδύσεις…».

Ο Σπύρος Φωκάς βρίσκεται στο σπίτι του και δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, λόγω ραγδαίων επιπλοκών που είχε με τα καρδιακά, αλλά και τα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Σπύρος Φωκάς είναι στα χέρια του Θεού

Οι γιατροί του θεώρησαν πως δεν είχαν κάτι πια να του προσφέρουν στο νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας ότι είναι στα χέρια του Θεού και γι’ αυτό ζήτησαν από τη σύζυγό του, τη Λίλιαν Φωκά, να τον πάρει στο σπίτι τους.

Για το δύσκολο διάστημα με τα οικονομικά προβλήματα, η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν, είχε επισημάνει “βάζαμε κάποια χρήματα κάθε μήνα στη ΔΕΗ από ένα σύνολο 1.500 ευρώ που χρωστούσαμε, όμως η υπηρεσία της ΔΕΗ θεώρησε σωστό να κόψει το ρεύμα με αποτέλεσμα να μην έχουμε ούτε φως ούτε ψυγείο ούτε έναν ανεμιστήρα για να αισθάνεται ο Σπύρος κάπως καλά. Περάσαμε μια τραγική κατάσταση όλο αυτό το διάστημα. Τα χρήματα από τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών του Σύπρου από την Ιταλία παρακρατήθηκαν γιατί χρωστούσε λεφτά στην εφορία με αποτέλεσμα να μην έχουμε ένα ευρώ να ζήσουμε. Όλα αυτά δημιούργησαν στεναχώρησαν και προκάλεσαν δυσφορία και πόνους στην καρδιά στον Σπύρο μου και για αυτό εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα από τα πνευματικά δικαιώματα από τον ιταλικό κινηματογράφο θεωρούνται πλέον κρατικά έσοδα και δεν μπορεί να τα πάρει ο Σπύρος Φωκάς.

Σπύρος Φωκάς δύσκολες ώρες

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News