Enimerotiko.gr
Lifestyle

Χριστίνα Μπόμπα: «Η κατάσταση άρχισε να γίνεται αρκετά ψυχοφθόρα. Αν δεν έμενα έγκυος θα υιοθετούσαμε»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Χριστίνα Μπόμπα στο περιοδικό Down Town και τον Τάσο Μπιμπισίδη λίγο πριν γίνει μανούλα για πρώτη φορά όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για τις προσπάθειες που έκαναν με τον Σάκη Τανιμανίδη για να αποκτήσουν παιδί.

Μίλησες ανοιχτά για την εξωσωματική που έκανες προκειμένου να γίνετε γονείς. Γιατί θέλησες να το μοιραστείς;

Η απόφαση της εξωσωματικής για εμάς ήρθε μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες επί τρία χρόνια. Ξέρω πως υπάρχουν γυναίκες και ζευγάρια που έχουν πολύ περισσότερες δυσκολίες από εμάς και πως κάθε ζευγάρι έχει το δικό του δύσκολο δρόμο. Θεωρώ πως αυτές οι ιστορίες είναι πολύ σημαντικό να μοιράζονται – και για να ξέρουμε όσοι το περνάμε πως δεν είμαστε μόνοι, αλλά και επειδή ακόμα και στο 2021 αυτά τα θέματα μπορεί να θεωρούνται από κάποιους ταμπού, πράγμα το οποίο δεν καταλαβαίνω καθόλου. Μόλις ανακοινώσαμε την εγκυμοσύνη, και επειδή υπήρχε μια αναφορά στη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε, έλαβα πάρα πολλά μηνύματα από γυναίκες που προσπαθούσαν να κάνουν μωρό και θεωρούσαν ταμπού το να μην μπορούν να τα καταφέρουν. Εγώ, πάντως, θα έλεγα σε όλες τις γυναίκες που το θέλουν πολύ να συνεχίσουν να προσπαθούν και να τολμούν να δοκιμάζουν όλες τις μεθόδους που υπάρχουν. Είτε μιλάμε για υποβοηθούμενη γονιμοποίηση, όπως και η εξωσωματική, είτε μιλάμε για υιοθεσία, που και εκεί βέβαια υπάρχουν τεράστιες διαδικασίες για να τα καταφέρεις.

Σου είχε περάσει, δηλαδή, και η υιοθεσία από το μυαλό;

Επειδή είμαστε μικροί και δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα απέκλειε τις πιθανότητες να κάνουμε παιδί, δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να σκεφτούμε εναλλακτικές. Αλλά, ναι, αν δεν έμενα έγκυος θα υιοθετούσαμε. Ή μπορεί και να υιοθετήσουμε στο μέλλον έτσι κι αλλιώς. Είναι μια μεγάλη και σπουδαία απόφαση, αλλά όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται γονείς και θαυμάζω απεριόριστα όσους προχωρούν σε αυτό το βήμα.

Ήταν δύσκολα αυτά τα τρία χρόνια προσπάθειας;

Ο πρώτος χρόνος όχι, αλλά μετά η κατάσταση άρχισε να γίνεται αρκετά ψυχοφθόρα. Περιμένεις κάθε μήνα τα χαρούμενα νέα, που τελικά δεν έρχονται. Είναι δύσκολη περίοδος για όσους την περνούν, ειδικά όταν το θέλεις πολύ. Είχα αρχίσει να αγχώνομαι, να αναρωτιέμαι τι πάει στραβά και μετά από κάποιο σημείο υπήρχε αυτή η απελπισία, η σκέψη που κάνεις θέλοντας και μη και λες: «Δεν θα γίνει ποτέ.»

Ο Σάκης πώς ήταν εκείνη την περίοδο;

Ήταν πάρα πολύ δυνατός, υπομονετικός και υποστηρικτικός. Δεν τον είχε καταβάλει το άγχος. Εγώ ήμουν σε πιο δύσκολη θέση. Αλλά μετά από πολλές προσπάθειες αποφασίσαμε να δούμε ένα γιατρό γονιμότητας. Προσπαθήσαμε και με κάποιες άλλες μεθόδους, που κι αυτές δεν λειτούργησαν, και τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε την εξωσωματική.

Τι σε έκανε να θέλεις τόσο πολύ να αποκτήσεις ένα παιδί;

Μου το έβγαλε ο Σάκης σίγουρα. Πριν από τον Σάκη δεν το ήθελα, ήμουν τόσο μικρή που δεν το σκεφτόμουν καν. Ο Σάκης ήταν έτοιμος από την αρχή της σχέσης μας, εμένα μου ήρθε λίγο αργότερα. Ήμουν βέβαια σίγουρη από την πρώτη μας συνάντηση ότι με αυτόν τον άντρα θα μείνω, θα τον παντρευτώ, θα κάνω οικογένεια. Σκέψου ότι μετά το πρώτο ραντεβού έστειλα μήνυμα σε μια φίλη μου και της είπα: «Αυτός είναι ο άντρας μου.» Ήταν τόσο δυνατή η χημεία μεταξύ μας και ταιριάξαμε πάρα πολύ. Απλώς ήμουν ακόμα μικρή και δεν ήμουν έτοιμη να γίνω μαμά. Έτσι, αυτό ήρθε αργότερα σαν συναίσθημα και πιστεύω ότι η μητρότητα ταιριάζει στο χαρακτήρα μου. Και ο Σάκης, βέβαια, είναι τρελαμένος και μετράει τις μέρες. Είναι υπερβολικά χαρούμενος και πάρα πολύ υπομονετικός. Μου κάνει τα χατίρια ένα τσακ παραπάνω τώρα… Φαντάσου, καμιά φορά αν θέλω κάτι του λέω πως το ζητούν οι κόρες του: «Οι κόρες σου θέλουν παγωτό.»

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News