Enimerotiko.gr
Gossip Lifestyle

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο πατέρας είδωλο, το πάθος για ακριβά αυτοκίνητα, το έμφραγμα και ο λόγος που δεν εμβολιάζεται

Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1974. Όντας πολυπράγμων είναι Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ,  κάτοχος του 50% της εταιρείας SUPERFOODS Α.Ε. ενώ έχει και την εταιρία μηντιακών συμφερόντων DPG.

Της: Έπη Τρίμη

Ο αείμνηστος πατέρας του Παύλος Γιαννακόπουλος είχε ιδρύσει την ελληνική βιομηχανία  ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. και ο μοναχογιός του από το 2019 ορίζεται Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας.

Η εταιρία διαθέτει σήμερα 4 εργοστάσια, τζίρους εκατομμυρίων και πολλές σημαντικές διεθνείς συνεργασίες. Η αξία της εταιρίας υπολογίζεται σε 975 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά χωρίζονται σε 2 μερίδια, του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρία.

Ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του Παύλου Γιαννακόπουλου ο οποίος απεβίωσε το 2018, η περιουσία πέρασε στα χέρια του μοναχογιού του, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Έτσι, είναι κάτοχος του ½ της περιουσίας της ΒΙΑΝΕΞ, δηλαδή 487,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός

Το 2012, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε τον έλεγχο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μετά από τον πατέρα του, Παύλο, και τον θείο του, Θανάση, που διοικούσαν την ΚΑΕ πριν από εκείνον. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2014 παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου και μεταβίβασε τις μετοχές της ΚΑΕ στον φίλο του Μάνο Παπαδόπουλο. Ο ίδιος δήλωσε πως εξαναγκάστηκε να κάνει αυτή την κίνηση επειδή η ΚΑΕ τιμωρούνταν συνεχώς με ποινές και πρόστιμα από την πολιτεία λόγω των ενεργειών του ως προέδρου. Επίσης δήλωσε πως η αποχώρησή του δεν είναι ουσιαστική, αλλά απλά τυπική για να μπορεί η ομάδα να αποφεύγει ποινές και πρόστιμα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο επί σειρά παράγοντας του Παναθηναϊκού αποκάλυψε πως βρίσκεται σε επαφές για την πώληση της πράσινης ΚΑΕ.

Ερωτηθείς για τους λόγους που οδηγήθηκε στην αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό είχε πει: «Πάνω από όλα το γεγονός πως ένιωθα μόνος στον Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολο να βάζεις αυτές τις εποχές 8-10-12εκατ. τον χρόνο. Μπορεί και να μην μπορούσα να το κάνω με τέτοια ευκολία. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι αυτόνομος με δικό του γήπεδο. Αλλιώς είχα πει πως θα αποχωρούσα».

Για το αν υπάρχει παράθυρο επιστροφής του: «Στα 45 μου έχω μάθει να μην λέω ποτέ. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν είναι μέσα στη σκέψη μου».

Για τις επενδύσεις στο μπάσκετ: «Δυστυχώς, στο χώρο του μπάσκετ είναι έτσι η Ευρωλίγκα που δεν αξιοποιεί το προϊόν. Τα έσοδα είναι πενιχρά. Κάθε χρόνο πρέπει να βάζεις χρήματα».

Το κοινωνικό προσωπείο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κυρίως μέσω της ΒΙΑΝΕΞ έχει κάνει πολλές δωρεές με διάφορες πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ δεσμεύτηκε να αναδασώσει τις καμένες περιοχές των εκτάσεων που κάηκαν στα βόρεια προάστια πέρσι το καλοκαίρι.

Το έμφραγμα

Το 2020 εισήχθη στο «Υγεία» με έντονους πόνους στο στήθος και διαπιστώθηκε ότι υπέστη ελαφρύ έμφραγμα. Ευτυχώς, για τον ίδιο, τους οικείους και τις επιχειρήσεις του σήμερα χαίρει άκρας υγείας.

«Κουράστηκα, βαρέθηκα, αηδίασα!

Εκνευρισμένος και απηυδισμένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, την ώρα που η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο της πανδημίας.

«Κουράστηκα, βαρέθηκα, αηδίασα! Δύο χρόνια τώρα ακολουθώ με ευλάβεια ό,τι μου προτείνουν να κάνω οι ειδικοί. Και τα χέρια μου έπλενα σχολαστικά, και τηρούσα τις αποστάσεις -ακόμα της τηρώ- και μάσκες φοράω -και μια και δύο και τρεις- και δεν έχω πάει πουθενά ούτε μια φορά σε μέρος που να απαγορεύεται για να μην κολλήσω ή διασπείρω τον ιό επειδή δεν έχω εμβολιαστεί» δηλώνει σε Instagram Story ο ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ.

«Τι δουλειές έχω ακυρώσει, τι στα γήπεδα δεν πηγαίνω… Ό,τι ακριβώς μου λένε! Για να βλέπω τι; Για να βλέπω να συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο» αναφέρει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο ίδιος αποφάσισε να κυκλοφορεί χωρίς περιορισμούς από 1η Φεβρουαρίου, αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στους ανεμβολίαστους.

«Δεν θα κάνω το εμβόλιο γιατί δεν θέλω να αλλοιώσω το DNA μου»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος είναι ιδιαίτερα ενεργός στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισε να εξηγήσει με ένα Instagram Story τον λόγο που ο ίδιος επέλεξε να μην εμβολιαστεί.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όχι επειδή φοβάται τις παρενέργειες που έχουν προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς πολίτες, αλλά επειδή, όπως αναφέρει δεν επιθυμεί να… αλλοιωθεί το DNA του.

«Πολλοί ρωτάτε αν έκανα εμβόλιο και ποιο. Όχι δεν έκανα και δεν θα κάνω. Όχι επειδή φοβάμαι τις παρενέργειες αλλά επειδή δεν θέλω να αλλοιωθεί το DNA μου» έγραψε και προκάλεσε χαμό στα social media.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στους επαναλαμβανόμενους εμβολιασμούς και στα όσα αναφέρουν οι «ειδικοί» περί τρίτης, τέταρτης δόσης κτλ. τονίζοντας πως πλέον δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε εμβόλιο, αλλά σε γενετικό τροποποιητή.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν είναι εμβόλιο, εμβόλιο κάθε τρεις μήνες δεν υπάρχει. Αυτό το οποίο εμφανίζουν ως εμβόλιο είναι ένας γενετικός τροποποιητής και τίποτε περισσότερο. Μπαίνει η τοξική ακίδα μέσα στον οργανισμό και διασπείρεται, και από εκεί και πέρα θα έχουμε όπως γνωρίζουμε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα και σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο». Στη συνέχεια, δήλωσε: «Όταν αποκαλυφθούν (και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνει) όλα τα ψέματα που μας σερβίρετε τόσο καιρό και καταλάβει επιτέλους ο κοσμάκης γιατί έχει περάσει αυτή τη χουντική συμπεριφορά, ούτε τα ελικόπτερα θα σας σώσουν, αλλά ούτε η Σπιναλόγκα θα σας χωράει…»

Παράλληλα, τόνισε: «Οι εμβολιασμένοι κολλάνε το ίδιο με τους ανεμβολίαστους, μην πούμε και περισσότερο. Τους ανεμβολίαστους τους έχεις κλεισμένους στο σπίτι και οι εμβολιασμένοι είναι έξω και διασκεδάζουν».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πληρώνει τα τεστ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ

Η ΒΙΑΝΕΞ έχει αναλάβει το κόστος για τα τεστ που υποχρεούνται να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοί της. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πληρώνει τα τεστ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ.

«Ο πατέρας μου ήταν ο πιο φανατικός αντικαπνιστής -Ήταν ίσως ο μοναδικός λόγος για να τσακωθώ μαζί του»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε και για το πάθος του που είναι το κάπνισμα: «Καπνίζω πολύ. Μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν θεωρώ ότι κάνει κακό. Όλη αυτή η αντικαπνιστική καμπάνια ξεκίνησε από τότε που ο πρεσβύτερος Μπους δεν πήρε αυτά που ήθελε από τη Phillip Morris. Καπνίζω όλες τις ώρες. Ακόμα και όταν τελειώσω τη γυμναστική.

Ο πατέρας μου ήταν ο πιο φανατικός αντικαπνιστής. Κάθε πρωί μου έβαζε ένα αντικαπνιστικό αυτοκόλλητο στην πόρτα του γραφείου μου. Το έβγαζα εγώ και την επόμενη ημέρα το έβρισκα πάλι κολλημένο εκεί. Ήταν ίσως ο μοναδικός λόγος για να τσακωθώ μαζί του».

«Ο πατέρας μου ήταν το είδωλό μου»

Η σχέση με τον πατέρα μου ήταν μία σχέση λατρείας και από τις δύο πλευρές μέχρι την τελευταία μέρα που «έφυγε». Ήταν μια σχέση λατρείας, είναι το είδωλό μου».

Η πατρική συμβουλή

Όσο για τη συμβουλή του Παύλου που ακολουθεί είναι: «Να ακούς τον κόσμο, να λες πάντα την αλήθεια» γιατί μπορεί λέει να στεναχωρήσεις έναν άνθρωπο στην αρχή, αλλά θα ξέρεις ότι μετά που θα το σκεφτεί θα πει ότι αυτός ο άνθρωπος πάντα θα μου πει την αλήθεια και αυτό το έχω κρατήσει μέχρι σήμερα. Μπορεί να λέω πράγματα στα οποία δεν είμαι αρεστός, αλλά πάντα λέω την αλήθεια».

«Ήμουν 100% αντιμνημονιακός, ψήφισα Καμμένο αλλά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων»

«Έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό μου η πολιτική αλλά οι απόψεις μου είναι ακραίες και θα με είχαν φάει γρήγορα, είχε πει στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Tik Talk» στον Alpha. Ο Τσίπρας ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης που ήταν εντελώς μόνος του και δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που ήθελε. Από την άλλη ο Μητσοτάκης έχει δίπλα του πολλούς και ικανούς ανθρώπους και το μοντέλο της διακυβέρνησης που έχει επιλέξει. Ήμουν 100% αντιμνημονιακός, ψήφισα Καμμένο αλλά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων».

Το πάθος για τα ακριβά αυτοκίνητα  και η πινακίδα DPG7000

Όπως αποκάλυψε η αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα είναι αρκετά μεγάλη. «Θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι το πάθος μου. Μου αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα. Τρέχω στα επιτρεπτά όρια», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το εάν τρέχει.

Όσον το τι αφορά το περίφημο DPG7000 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι είναι τα αρχικά του ονόματός του “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ” και το 7000: «Δεν σημαίνει κάτι. Σας λέω είναι πάλι στα πλαίσια της λατρείας για τον πατέρα μου. Κάποια στιγμή έτυχε να έχει ένα-δύο αυτοκίνητα με πινακίδες 7000 και θέλοντας πάντα να του μοιάσω, έτυχε και εγώ σε όλα μου τα αυτοκίνητα να έχω επιλέξει να βάλω αυτή τη πινακίδα».

«Είμαι «ειδησάκιας»

«Μου αρέσουν αν και θα πω πως ούτε σχολή δημοσιογραφίας έχω τελειώσει, ούτε δημοσιογράφος είμαι, το αντικείμενο δεν το ξέρω καλά. Είναι περισσότερο επιτελική η θέση μου εκεί πέρα. Δεν ασχολούμαι πολύ, τα νούμερα κοιτάω. Κάποια στιγμή είχα δει ότι υπάρχει ένα κενό στο χώρο του διαδικτύου και έτσι έκανα την προσπάθεια μου εκεί» θα πει για την ενασχόλησή του με τα media ενώ θα επισημάνει ότι αυτό που του αρέσει είναι: «Ότι μαθαίνεις ειδήσεις πρώτος, είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι καμιά φορά μπορείς και μαθαίνεις τα πράγματα πώς είναι, παρά με το πώς τα παρουσιάζουν. Γιατί πολλές φορές δεν παρουσιάζονται τα πράγματα όπως θα έπρεπε ή όπως είναι η πραγματικότητα. Θα κάνω μία γύρα από όλα τα μεγάλα και σοβαρά sites το πρωί, θα δω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και θα προσπαθήσω και εγώ να καταλάβω το τι γίνεται στο γίγνεσθαι της χώρας».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε επίσης ότι δεν ασχολείται με το περιεχόμενο των Μέσων Ενημέρωσης που κατέχει και παρόλο που έχει δεχθεί τηλεφωνήματα για ειδήσεις που γράφτηκαν στα Μέσα του, όταν του ζήτησαν να κατέβει είδηση εκείνος απάντησε ότι δεν ασχολείται. «Δεν ανακατεύομαι και προκαλώ πραγματικά οποιονδήποτε έχει συνεργαστεί μαζί μου, να βγει να πει ότι έχω ασχοληθεί έστω και μια φορά στο να σηκώσω ένα τηλέφωνο. Δεν το έχω κάνει ποτέ μου» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News