dimitris-koyroympalis-to-deka-lepta-kirygma-oi-taseis-aytokatastrofis-o-gamos-kai-i-monakrivi-kori-toy-10988
17:00

Δημήτρης Κουρούμπαλης: Το «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα», οι τάσεις αυτοκαταστροφής, ο γάμος και η μονάκριβη κόρη του

17:00
Newsroom

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης γεννήθηκε στην Κόρινθο, στις 16 Σεπτεμβρίου 1979. Έγινε ευρύτερα γνωστός για τη συμμετοχή του στις σειρές «10 Λεπτά Κήρυγμα» και «Η Πολυκατοικία».

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Τελείωσε το λύκειο στο Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ φοίτησε και στη δραματική σχολή «Ίασμος».

Η υποκριτική

Στον κινηματογράφο ο Δημήτρης Κουρούμπαλης έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Τεστοστερόνη» και «Alter ego», μαζί με το Σάκη Ρουβά. Στο θέατρο έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Δάφνις και Χλόη», «Μόλις χώρισα», «Εσείς πώς ζήτε; καλά ή καλύτερα;» Επίσης, έχει ιδρύσει τη δική του θεατρική ομάδα με την ονομασία So7.

Advertisement

Advertisement

Προσωπική ζωή

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης είναι παντρεμένος με τη σκηνοθέτρια Φρόσω Κορρού, και έχουν μια κορούλα.

Ο ηθοποιός και η Φρόσω Κορρού πέρα από την προσωπική τους σχέση, συνεργάζονται και επαγγελματικά, καθώς έχουν ιδρύσει μαζί τη θεατρική ομάδα So Seven.Ο ηθοποιός έχει πει σχετικά: «Έχουμε κάνει πολλές παραστάσεις μαζί με τη Φρόσω. Ουσιαστικά, έχουμε επιμερίσει τις αρμοδιότητες στη συνεργασία μας. Συμπληρωνόμαστε και δεν κοντραριζόμαστε. Σίγουρα πάνω στη δουλειά θα υπάρξουν τσακωμοί και έντονες απόψεις. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε βρει μια μέθοδο στον τρόπο που δουλεύουμε και φαίνεται πως λειτουργεί. Έχω καταλάβει πως είναι σημαντικό να μοιράζεσαι το συναίσθημα και όχι το λογικό. Να λες αυτό που αισθάνεσαι και όχι αυτό που σκέφτεσαι», είπε ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.

Advertisement

Το αίσθημα του φόβου δεν το είχα ποτέ

«Ήθελα πάντα να κάνω ένα παιδί. Δεν έχω βιώσει δραματικές αλλαγές στη ζωή μου, πέρα από το ότι έχω γνωρίσει άλλον έναν άνθρωπο που αγαπάω πάρα πολύ. Όσον αφορά στην καθημερινότητα, συνειδητοποίησα πως ο χρόνος δεν φτάνει και η κούραση πολλαπλασιάζεται, ενώ παράλληλα υπάρχει μια χαρά και ένα δόσιμο που δεν μπορώ να εστιάσω από πού έρχεται. Απλά είναι κάτι που βγαίνει αυθόρμητα. Τον πρώτο καιρό που έγινα πατέρας δεν είχα χρόνο ούτε να ανασάνω. Με απασχολούσε επειδή δεν γνώριζα, αλλά και γιατί προσπαθούσα να ελέγχω τις καταστάσεις. Φαντάζομαι ότι στο δεύτερο και τρίτο παιδί τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα».

Οι τάσεις αυτοκαταστροφής

«Το αίσθημα του φόβου δεν το είχα ποτέ. Όπως δεν είχα και τάσεις αυτοκαταστροφής. Υπήρξα, όμως, ριψοκίνδυνος και έκανα ακρότητες, αλλά πάντα με την αίσθηση πως πρέπει να επιστρέψω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, το 2013 είχαμε πάει με τον θίασο στο Μεξικό. Κάποια στιγμή αποφάσισα να πάω σε μια περιοχή κοντά σε έναν καταρράκτη που δεν ήταν ιδιαίτερα ασφαλής. Χωρίς να έχω ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου, έφυγα και πήγα στη συγκεκριμένη περιοχή. Περπάτησα αρκετά και έμεινα εκεί για τέσσερις με πέντε ώρες. Το κινητό μου δεν έπιανε. Στη διαδρομή είδα κάτι περίεργες φάτσες, αλλά το ρίσκαρα. Όταν επέστρεψα και είπα σε έναν συνάδελφο από τη μεξικανική ομάδα για το πού πήγα, μου είπε πως ήμουν πολύ τυχερός που δεν συνέβη κάτι. Όντως, ήμουν τυχερός, αλλά στο προσεχές μέλλον δεν θα ήθελα να παίξω ξανά με την τύχη μου», είχε εξομολογηθεί ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.

Advertisement

Τα «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα»

Για τέσσερις σεζόν και 111 επεισόδια, ο Λεωνίδας έκανε σκανταλιές, άκουγε το κήρυγμα των διαζευγμένων γονιών του και της γιαγιάς του, τα έβρισκε μπαστούνια με το σχολείο και τριγυρνούσε με τους φίλους του και την κοπέλα του. Βγάζοντας κάθε φορά γέλιο, ακόμα και σήμερα περνάει αρκετά μηνύματα για την σύγκρουση των κόσμων των ενηλίκων με των εφήβων, τη δομή και τη λειτουργία της σύγχρονης οικογένειας και βέβαια τις νεανικές ανησυχίες.

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης είχε πει σχετικά : “Είναι ωραία η παιδικότητα. Είναι ανάλαφρη, έχει άλλοθι. Δεν κάθεται, δεν εμβαθύνει ίσως στα πράγματα που μετά από κάποιο σημείο εμένα μου αρέσει να εμβαθύνω. Τον θυμάμαι με πολύ γλυκό τρόπο. Και Πέρασα τέλεια. Ήταν μαγικά εκείνα τα χρόνια.

Η αθωότητα δεν είναι κυμαινόμενο μέγεθος. Ούτε η σχέση με τους γονείς και την οικογένεια. Υπήρχε ενδιαφέρον. Γιατί ίσως Η αγάπη είναι μία λέξη ασαφής. Υπήρχε ενδιαφέρον από τους ήρωες μεταξύ τους. Για τους πρώην συζύγους, για το παιδί από όλους, από το παιδί προς όλους. Υπήρχε μία προσοχή. Έδινε προσοχή ο ένας τον άλλον κι αυτό δεν είναι θέμα εποχής”.