Advertisement
LIFESTYLE

Δύσκολες ώρες για την Άντζελα Γκερέκου: Δεύτερος θάνατος που την πονάει, ένα χρόνο μετά τον Τόλη Βοσκόπουλο

15:12
Newsroom

Η Άντζελα Γκερέκου μέσα από μακροσκελή ανάρτησή της αποχαιρέτησε την Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, από το 1992 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Advertisement

Η κηδεία της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα θα γίνει την Τρίτη, 21 Ιουνίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Πινακοθήκη.

Άντζελα Γκερέκου: Το αντίο στην Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα

Η Άντζελα Γκερέκου δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα μια σπουδαία Γυναίκα μια Αληθινή Ελληνίδα μια πολύ αγαπημένη φίλη, που με τίμησε με την αγάπη και την φιλία της κοιμήθηκε…  Ξημερώματα του Αγίου Πνεύματος. Μέρα Ευλογημένη, πύλη Αγίου φωτός!

Advertisement

Το έργο της στον Ελληνικό πολιτισμό, η αφοσιωση της στο “δημιούργημα” της στην Εθνική Πινακοθήκη και στα παραρτήματα της σε όλη την Ελλάδα κ ο αγώνας της για την υλοποίηση του νέου εμβληματικού κτηρίου είναι εδώ για να μας τροφοδοτούν αεναα με πίστη αγάπη γνώσεις κ έμπνευση για την Τέχνη και τον Πολιτισμό ,τη μεγαλύτερη ελπίδα για να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, ένα καλύτερο κόσμο όπως πίστευε και εργαζόταν με πάθος και δύναμη και εκείνη. Πολλές φορές με εμπόδια κ δυσκολίες που ποτέ όμως δεν την πτόησαν…

Advertisement

Αγαπημένη μου Μαρίνα ο χαμός σου με συγκλόνισε .Πριν λίγο καιρό μοιράστηκαμε και πάλι όμορφες στιγμές και λόγια που μου έδωσαν δύναμη και στήριξη όπως πάντα όταν βρισκόμαστε. Η μοναδική σου ομιλία στο Συμπόσιο, για την Τέχνη και Γαστρονομία με αναφορά και στην Λαϊκή Αγορά του Τετση μας μάγεψε για ακόμα μια φορά. Τα λόγια όμως είναι περιττά..!! Καλό ταξίδι στην Όμορφη ψυχή σου προς το αιώνιο φως κοντά στον Θεό. Όλα όσα έδωσες απλόχερα θα οδηγούν την ψυχή μου. Σ’ ευχαριστώ. Θα λείψεις πολύ!».

TAGS:
Advertisement