egklimatiko-to-systima-moysikis-viomichanias-esernan-tin-amy-winehouse-methysmeni-gia-na-kanei-periodeia-81180
20:18

Εγκληματικό το σύστημα μουσικής βιομηχανίας: «Έσερναν την Amy Winehouse μεθυσμένη για να κάνει περιοδεία»

Amy Winehouse: O καλύτερος φίλος της αγαπημένης τραγουδίστριας, Tyler James, καταγγέλει το σύστημα της μουσικής βιομηχανίας.

Amy Winehouse: Όσα καταγγέλει ο κολλητός της

Δέκα χρόνια περίπου μετά το θάνατο της αγαπημένης τραγουδίστριας, ο καλύτερος της φίλος, Tyler James, θέτει σκληρά ερωτήματα στο σύστημα της μουσικής βιομηχανίας και εκθέτει όσους την εκμεταλλεύτηκαν μέχρι το τέλος της ζωής της. Σύμφωνα με τον κολλητό φίλο της τραγουδίστριας: «η Amy ήθελε να γλιτώσει και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή». Και προσθέτει: «μετά από πέντε μέρες ποτού ήταν σχεδόν αναίσθητη όταν την σήκωσαν από τον καναπέ του σπιτιού της και την έσυραν στο αυτοκίνητο για να κάνει περιοδεία».

Advertisement

Στη συνέχεια, ο Tyler περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Amy, εξαιτίας της χρόνιας χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών. Σε δημοσίευμα που φιλοξενεί η «daily mail» ο Tyler αναφέρει για το τέλος της τραγουδίστριας. «Ανέβαινα τα σκαλιά του σπιτιού της στο Camden Square, στο βόρειο Λονδίνο. Έβαλα το κλειδί στην πόρτα και μπήκα μέσα. Ο Άντριου ένας από τους σωματοφυλακές της μιλούσε στο τηλέφωνο και μου έκανε νόημα να σταματήσω εκεί μου ήμουν. Είχα δύο μέρες να τη δω. Η Amy και εγώ ήμασταν κολλητοί. Όταν γνωριστήκαμε εκείνη ήταν 12 και εγώ 13.Το σπίτι στο Camden Square ήταν το τελευταίο από τα αναρίθμητα που είχε αλλάξει. Με την Amy ζούσαμε μαζί από τα 18».

Advertisement

View this post on Instagram
Advertisement

A post shared by Amy Winehouse (@amywinehouse)

Amy Winehouse: Είχε μείνει μόνη της

Έπειτα, ο James αποκαλύπτει πως ήταν ο μόνος που είχε μείνει στο πλευρό της. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως: «Ήμουν ο μόνος φίλος που της είχε απομείνει, το μόνο άτομο που δεν πληρώνονταν για να είναι κοντά της. Όλοι οι άλλοι στη ζωή της την είχαν εγκαταλείψει. Όσο κι αν την αγαπούσαν, δεν μπορούσαν να την διαχειριστούν. 

Advertisement

Προσπαθούσα για χρόνια να τη σώσω αλλά είχα ξεμείνει από ιδέες. Την προηγούμενη μέρα, πριν φύγει είχαμε μιλήσει το μεσημέρι. Μου είχε υποσχεθεί ότι θα σταματούσε να πίνει και την πίστεψα. Μου τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ γύρω στις 11 ήταν τύφλα στο μεθύσει και μου έλεγε ανοησίες».

View this post on Instagram

A post shared by Amy Winehouse (@amywinehouse)

Advertisement

Amy Winehouse: Οι αναλαμπές και το τέλος

Σχετικά με τις τελευταίες της στιγμές, περιγράφει πως είδε τα ασθενοφόρα έξω από το σπίτι και ο νοσηλευτής του είπε χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι, φίλε μου, αλλά έχει φύγει πολύ. Δεν είναι πια ζεστή».

Επιπλέον, αναφέρει πως η τραγουδίστρια είχε αναλαμπές κατά καιρούς και πώς ήταν πολύ χαρούμενη όταν μετακόμισε στο νέο της σπίτι: «Ήταν χαρούμενη, αυτό ήταν μια νέα αρχή για εκείνη».

Καταγγέλει όμως, πως δεν άντεξε όταν την ανάγκασαν να κάνει περιοδεία, ενώ βρισκόταν αναίσθητη στον καναπέ μετά από πέντε μέρες ποτού. Την σήκωσαν και την έβαλαν στο αυτοκίνητο. «Έριξαν ένα άρρωστο κορίτσι στη σκηνή όπου την είδαν να πνίγεται μπροστά στα μάτια τους. Αυτό το βίντεο πέρασε σε όλο τον κόσμο και έκανε την Emy να μοιάζει με χάος. Μισούσα όλους για αυτό. Έξι ημέρες πριν, ήταν απόλυτα φυσιολογική.

Πετάξαμε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έπαιζε η Amy. Ήταν εντελώς συγκεχυμένη. Είπε: “Νόμιζα ότι η συναυλία ήταν στην Πολωνία. Πρέπει να κάνω έναν έλεγχο ήχου;”. Της είπα ξανά: “Έχει κάνει τη συναυλία”. Μετά πετάξαμε για Σερβία.

Ήταν σαν ένα παιδί που είχε εγκαταλειφθεί σε έναν κόσμο που δεν αναγνώριζε. Την πήγα στο κρεβάτι και κλειδώσαμε την πόρτα. Όταν ξύπνησε το επόμενο πρωί, το μυαλό της ήταν καθαρό και όλες οι καλές σκέψεις επέστρεφαν. «Θέλω να πάω σπίτι. Θέλω να είμαι νηφάλια. Θέλω να γίνω υγιής. Ακυρώστε την περιοδεία. Η Amy ακύρωσε την περιοδεία. Και μετά από λίγες μέρες στην Κωνσταντινούπολη, ξαναζωντάνεψε», ήταν όμως πολύ αργά.

Amy Winehouse: Θάνατος από αλκοόλ και ηρωίνη

H Amy πέθανε στις 23 Ιουλίου του 2011 και η νεκροψία έγινε στις 25 Ιουλίου 2011. Τα αποτελέσματά ήταν ατελή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στοιχειοθετήσουν την αιτία του θανάτου της. Στις 26 Οκτωβρίου 2011, η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι η τραγουδίστρια έφυγε από υπερβολική δόση ηρωίνης και αλκοόλ. Ειδικότερα, η περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα της ξεπερνούσε κατά πέντε φορές παραπάνω το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή: «Οι συνέπειες αυτών των δυνητικά θανατηφόρων επιπέδων αποτέλεσαν την αιτία του αιφνίδιου θανάτου της».

Πηγή: protothema.gr