Enimerotiko.gr
Gossip Lifestyle

Ειρήνη Μερκούρη: Η τσιγγάνικη καταγωγή, το πρόβλημα υγείας, η δικαστική διαμάχη, η κατάθλιψη και ο μοναχισμός

Η Ειρήνη Μερκούρη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Μαΐου 1981. Κατάγεται από  Ρομά γονείς και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το τραγούδι. Η ίδια είχε πει σχετικά: Ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι τσιγγάνα, ήρθε η στιγμή να απαντήσω.

Της: Έπη Τρίμη

Είμαι αυθεντική τσιγγάνα και από τους δύο γονείς. Όλοι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου ήταν τσιγγάνοι και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Μου αρέσει, το ζω, είμαι μέσα σε αυτό, αλλά και από έξω. Το θαυμάζω, ανέκαθεν το θαύμαζα. Έχει πολύ ενδιαφέρον κι αυτό το καταλάβαινα όσο μεγάλωνα», αναφέρει η Μερκούρη.

Το συμβόλαιο και η καριέρα στη μουσική

Έπειτα από επιτυχή συμμετοχή της σε διαγωνισμό ταλέντων, η Ειρήνη Μερκούρη υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Sony Music. To 2001 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ, με τίτλο “Να φυσάει η Άνοιξη”, στo οποίο περιλαμβάνεται και το ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο, “Δυο μας”. Το 2003 κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τίτλο “Μείνε μαζί μου απόψε”, ενώ το 2004 ακολούθησε ο δίσκος “Παλίρροια” και στη συνέχεια, το 2005, το άλμπουμ “Άνετα”. Τον Ιανουάριο του 2008, η Ειρήνη Μερκούρη κυκλοφόρησε το cd single με τίτλο “Ναι”.

Το love story

«Πήγα την αδελφή μου να εξεταστεί για κάτι σ’ ένα ια­τρείο νοσοκομεί­ου κι εκεί ανταλ­λάξαμε τηλέφω­να για να μου δώσει κάποιες πληροφορίες για τις εξετάσεις της. Έπειτα από κάποιες μέρες δέχτηκα μία πρόταση να βγούμε για φα­γητό. Μου άρεσε το ότι δεν έστειλε ένα μήνυμα που να μην είχε αξιοπρέπεια,  την επόμενη ή την ίδια μέρα. Πέρασαν  αρκετές μέρες ώσπου με πήρε πρώτα για τις εξετάσειw και μετά πέρασαν ξανά μέρες και μου έστειλε μήνυμα.

Ο γάμος

Το  2016 παντρεύτηκε και αποφάσισε ν’ αφοσιωθεί στον σύζυγό της. Οι δημόσιες εμφανίσεις της ήταν μέχρι το 2019 πολύ λίγες και σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ειρήνη Μερκούρη προσπαθεί και πάλι να βρει τον εαυτό της, καθώς αντιμετώπισε ένα μεγάλο πρόβλημα με την υγεία της, αλλά και μια δικαστική διαμάχη, καθώς, όπως υποστήριξε η ίδια σε συνέντευξή της κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το όνομά της και έβγαλαν πολλά λεφτά.

Η ίδια είχε πει σχετικά: «Πιστεύω πως ζω από θαύμα. Τελείωνε η ζωή μου. Πέθαινα. Μόνο ένας άνθρωπος που το έχει βιώσει μπορεί να το καταλάβει. Επί ένα μήνα είχα μια κύστη που, ευτυχώς, δεν ήταν καρκίνος, αλλιώς θα είχα πεθάνει δυο μέρες μετά την εγχείρηση. Τελείωνα.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας κάποια στιγμή είπε “Ουράνιες δυνάμεις…”. Ένιωσα εκείνη τη στιγμή ότι παρέλυσα ολόκληρη έξω από την Αγία Τράπεζα, έξω από την Ωραία Πύλη! Εκείνη την ώρα μου ήρθε η εικόνα των ουράνιων δυνάμεων στο μυαλό – δηλαδή τι γίνεται πάνω στον Παράδεισο και η υπόκλιση του Αρχαγγέλου στον Χριστό! Κάποιος που δεν καταλαβαίνει και δεν το ζει μπορεί να σκεφτεί ότι αυτή παίρνει ναρκωτικά ή είναι ψυχοπαθής. Το λέω ξεκάθαρα: ναρκωτικά δεν έχω πάρει ποτέ και δόξα τω Θεώ, δεν έχω πάει στον ψυχίατρο» είχε πει σε συνέντευξή της σχετικά με το πρόβλημα της υγείας της.

Σε άλλη της συνέντευξη είχε δηλώσει: «Εξαφανίστηκα», δεν σημαίνει ότι είχα κρυφτεί ή ότι είχα απομακρυνθεί από τα εγκόσμια. Κάποια στιγμή είχα ανάγκη να βγω από την κούραση της νύχτας. Ήρθε τα δύο τελευταία χρόνια ο γάμος μου, οπότε ήθελα και να το απολαύσω. Απέχω συνειδητά από το τραγούδι τα τελευταία τρία χρόνια. Πριν, που είχα κάνει πάλι ένα διάλειμμα, δεν ήταν δική μου επιλογή, αλλά συνέβη γιατί υπήρχε η αντιπαράθεση με τη δισκογραφική μου εταιρεία. Όταν η εταιρεία σου, σου χρωστάει και δεν σου δίνει αυτά που έχεις συμφωνήσει και υπογράψει μαζί της, μπαίνει σε μια δικαστική διαδικασία. Βάση του συμβολαίου αποδεικνύω ότι μου τα χρωστάνε.

Η εκμετάλλευση και η φημολογούμενη κατάθλιψη

Τα προβλήματα για την Ειρήνη Μερκούρη  δεν σταματούν εδώ, καθώς ανακάλυψε πως μάνατζερ έκλεινε δουλειές για εκείνη, παίρνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, έκανε μηνύσεις και αγωγές προκειμένου να καθαρίσει το όνομά της.

Σύμφωνα με τον αδελφό της, η μεγάλη επαγγελματική και οικονομική καταστροφή ήρθε για την Ειρήνη Μερκούρη, όταν εκπομπή είχε κάνει ένα θέμα για την εμφάνισή της και υποστήριζε πως έχει κάνει πλαστικές επεμβάσεις και έχει κατάθλιψη. Αυτό, σύμφωνα με εκείνον, είχε ως αποτέλεσμα να μην χτυπάει το τηλέφωνό της για καμία δουλειά. Αυτό, ήταν κάτι που της κόστισε, καθώς είχε πάρει ένα δάνειο 750.000 ευρώ και εξαιτίας αυτού μπήκε στον νόμο Κατσέλη.

Από μικρή ήθελα να γίνω μοναχή

“Εγώ τον Χριστό τον “ερωτεύτηκα” από πέντε χρονών, από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου” δήλωσε, η Ειρήνη Μερκούρη ενώ με αφορμή την ηθοποιό Ναταλία Λιονάκη, η οποία επέλεξε να γίνει μοναχή τόνισε ότι “ένιωθα συντριβή, συγκίνηση, γιατί εγώ να μην έχω αυτό το θάρρος να το κάνω, πως είμαι ένα μηδενικό μπροστά της… Έβλεπα το Άγιο Πνεύμα πάνω της, το ένιωθα. Είπα ότι δεν έχω εγώ τα κότσια να κάνω αυτό που έκανε εκείνη. Μου έχει περάσει από το μυαλό και από μικρή, αλλά το να κάνεις το βήμα είναι κλίση Θεού και εγώ δεν έχω αυτή την κλίση, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον”.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News