Advertisement
LIFESTYLE

Ελένη Ρουσσινού: Η ηλικία, η καταγωγή, ο Μπισμπίκης, η σχέση και ο ρόλος της Μαρίνας στο «Αυτή η νύχτα μένει»

14:30
Νίκη Μουλά

Η Ελένη Ρουσσινού, που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά “Αυτή η νύχτα μένει”, είναι μία ηθοποιός με σπουδαία πορεία στον χώρο της υποκριτικής.

 

Advertisement

Ειδικότερα, η ηθοποιός στη σειρά “Αυτή η νύχτα μένει” υποδύεται τη Μαρίνα, η οποία είναι η πρώην γυναίκα του δημάρχου (Γιάννης Στάνκογλου), όμορφη, ευγενής, απόκοσμη και μεθυστική, που άσκησε μία σχεδόν μεταφυσική επιρροή σε όποιον συνάντησε στη ζωή της.

 

Advertisement

Όπως υπογράμμισε η Ελένη Ρουσσινού σε συνέντευξή της στην Κατερίνα Καινούργιου «εγώ εμφανίζομαι ως φλασμπακ στις επιθυμίες των ηθοποιών, αφού είμαι νεκρή στη σειρά. Η Μαρίνα είναι μία καλλιεργημένη κοπέλα, αναγκάστηκε να παντρευτεί τον δήμαρχο. Πάντα όμως ήταν ερωτευμένη με τον Στρατή, πάντα το περίμενε. Η Μαρίνα πέθανε σε τροχαίο ατύχημα, θα το δούμε στα επόμενα επεισόδια. Δεν είχε καμία σχέση με τα μπουζούκια με η Μαρίνα. Συνέχεια θα είμαι στη σειρά σαν φλασμπακ, έχει πολλά μυστικά ο ρόλος μου».

Advertisement

 

Η ηθοποιός είναι 47 ετών και έχει καταγωγή από την Πελοπόννησο. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ (είχε επιτύχει μάλιστα από τις πρώτες), όμως την κέρδισε η υποκριτική, μέσα από μια εσωτερική της ανάγκη, που την οδήγησε στη Σχολή του Εθνικού.

 

Advertisement

Όπως είχε επισημάνει σε παλιότερη συνέντευξή της στο “thema people”, ηθοποιός έγινε γιατί της άρεσε να διαβάζει και να «βουτά» μέσα στα θεατρικά κείμενα.

 

Όπως επεσήμανε η Ελένη Ρουσσινού στη συνέντευξή της στον Alpha «δεν έχω κάνει μεγάλη καριέρα, έχω κάνει λίγα πράγματα και καλά. Αυτό είναι το πιο εύστοχο. Δεν είμαι αυτή η περίπτωση ηθοποιού που κάνει πολλά πράγματα, παίρνω αποστάσεις».

 

Advertisement

Στις σημαντικές συνεργασίες της βλέπουμε ονόματα όπως αυτά της Ρούλας Πατεράκη, του Στάθη Λιβαθινού, του Λευτέρη Βογιατζή και του Παντελή Βούλγαρη, δίπλα στον οποίο έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία “Νύφες”.

 

Σημαντική στιγμή της καριέρας της πορεία της αποτελεί και η συνεργασία με τον Αλέξανδρο Αβρανά, με τον οποίο συνεργάστηκε για δυο χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταινίας “Miss Violence”.

 

H εν λόγω ταινία συμμετείχε στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου κατάφερε να κερδίσει τον Αργυρό Λέοντα και τα βραβεία των κριτικών FEDEORA και το νεανικό βραβείο Arca.

 

Η ταινία περιέγραφε την ωμή ενδοοικογενειακή βία, την αιμομιξία και την παιδοφιλία, ενώ η Ελένη Ρουσσινού με την ερμηνεία της είχε ενθουσιάσει τους πάντες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ της Βενετίας δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν, με τα διεθνή μέσα να τη χαρακτηρίζουν ως “Ελληνίδα Angelina Jolie”.

 

«Αν και πιστεύω ότι κάποια πράγματα προκύπτουν από την ανάγκη για ετικέτες και τίτλους, με τιμά πραγματικά» είχε σημειώσει η ίδια για τον χαρακτηρισμό αυτό.

 

 

Μετά την ταινία “Miss Violence”, η Ελένη Ρουσσινού συμμετείχε στην ταινία “Dark Crimes”, του Αλέξανδρου Αβρανά, με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ.

 

«Γύρισα μια σκηνή μαζί του, η οποία δεν μπήκε στην ταινία και ο λόγος είχε να κάνει καθαρά με μια διαφωνία με τους Αμερικανούς, καθώς ήταν μια ευρωπαϊκή παραγωγή. Ούτε τη συνεργασία μου με τον Τζιμ Κάρεϊ πρόβαλα ποτέ, σε εσένα το λέω για πρώτη φορά» τόνισε πρόσφατα στη δημοσιογράφο Χριστίνα Ζάχου και την ιστοσελίδα bovary.gr και συμπλήρωσε «ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ, κάνει πλάκες όπως στις ταινίες του, από την άλλη είναι θλιμμένος και μοναχικός. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν πως στη κοινή μας σκηνή ήταν ανταγωνιστικός απέναντι μου. Με την πορεία του θα περίμενα πως θα έδινε χώρο σε έναν νέο άνθρωπο, θα ήταν γενναιόδωρος, αλλά τελικά ένας ηθοποιός γεννημένος πρωταγωνιστής, ίσως να μην το κάνει αυτό. Θεωρώ πως όσο καλός άνθρωπος και να είσαι, όταν είσαι πρωταγωνιστής δύσκολα αφήνεις χώρο. Στη λήψη έπαιρνε παύσεις και με κρεμούσε, τέτοια πράγματα. Από την άλλη, ίσως τελικά να μη συνέβαινε αυτό, αλλά να προσπαθούσε να παίξει πιο ευρωπαϊκά σε χαμηλότερους τόνους. Ποτέ δεν το κατάλαβα. Σε κάθε περίπτωση επειδή τον έζησα δεν πιστεύω πως το έκανε από κακία…».

 

Η σχέση που έχει η Ελένη Ρουσσινού με τον Αλέξανδρο Αβρανά

 

Η Ελένη Ρουσσινού και ο Αλέξανδρος Αβρανάς, εκτός από συνεργάτες, έχουν σχέση, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, προσπαθούν να κρατούν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

 

«Όταν σηκώνομαι το πρωί και κοιτάζω τον καθρέφτη, χαμογελάω. Ακόμα και σε πο­λύ δύσκολες εποχές όταν με την Ελένη, τη σύντροφο μου, δεν είχαμε να φάμε, ακόμα και τότε σηκωνόμουν ευδιάθετος γεμάτος αισιοδοξία» είχε εξομολογηθεί ο Αλέξανδρος Αβρανάς για την Ελένη Ρουσσινού, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

 

TAGS:
Advertisement