elli-stai-mono-lathi-ekana-stis-scheseis-moy-oi-antres-gkriniazane-giati-efeyga-palepsa-me-tin-katathlipsi-70815
10:43

Έλλη Στάη: «Μόνο λάθη έκανα στις σχέσεις μου, οι άντρες γκρινιάζανε γιατί έφευγα. Πάλεψα με την κατάθλιψη»

10:43
Χριστίνα Προφαντή

Η Έλλη Στάη σε γνωστή εκπομπή και μίλησε για την κατάθλιψη που πέρασε, τη συνέντευξη που δεν θα ξεχάσει ποτέ, την πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα της και την προσωπική της ζωή.

Η Έλλη Στάη έδωσε μάχη με την κατάθλιψη

Advertisement

Όπως υπογράμμισε η σιδηρά κυρία των ειδήσεων «έχω ένα χαρακτηριστικό που είναι κακό, καλό στη δουλειά μου, αλλά πάρα πολύ κακό στην υπόλοιπη ζωή μου. Απομυθοποιώ πολύ εύκολα τα πράγματα. Δεν μπορούσα να έχω ψυχαναλυτή γιατί τους απομυθοποποιούσα. Πήγα μία, δύο φορές και βαρέθηκα. Άλλο η κατάθλιψη. Έχω πάθει κατάθλιψη. Σοβαρή. Έπρεπε να πάρω αντικαταθλιπτικά. Όταν δεν το ξέρεις, τρελαίνεσαι. Καταρχήν νομίζεις ότι έχεις όλες τις άλλες αρρώστιες εκτός από αυτό».

Advertisement

Αναφερόμενη στη συνέντευξη που δεν θα ξεχάσει ποτέ, η Έλλη Στάη επεσήμανε «μία συνέντευξη που θυμάμαι ήταν από την περίοδο Σημίτη, στον ΑΝΤ1, όπου είχε κριθεί η βασιλική περιουσία και είχε χαθεί για την πρώην βασιλική οικογένεια και μου είχαν πει από το κανάλι ότι δέχτηκε να μας μιλήσει ο τέως βασιλιάς που ήταν στο Μεξικό. Ήμουν έτοιμη για όλα γιατί το θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον και είχε και λαϊκό αντίκτυπο. Βγαίνει ο τέως με πολύ καθαρή εικόνα και τον καλησπερίζω και λέω ότι η πρώτη ερώτηση είναι “πώς θα σας προσφωνήσω” και μου απαντάει αυτός “πες τε με κύριο Κώστα”! Το χιούμορ είχε και συνέχεια διότι μου είπε ότι “αν είμαστε κατ’ ιδίαν θα με πείτε μεγαλειότατο”».

Advertisement

Σχετικά με τις παρεμβάσεις στην ενημέρωση, σημείωσε «είναι γνωστά αυτά, τα τηλέφωνα που πέφτουν, όχι μόνο στα δημόσια Μέσα. Εκεί έχει γίνει κατά καιρούς πολύ έντονο το πρόβλημα. Αλλά και στα ιδιωτικά Μέσα υπάρχει ένα πάρε-δώσε. Δεν έχεις ακούσει ότι πληρώσαν τον τάδε για να φτιάξει δικό του κανάλι;», ενώ για την πιο δύσκολη στιγμή της, τόνισε «το περίφημο μαύρο στην ΕΡΤ ήταν κάτι τόσο απροσδόκητο και τόσο τρελό. Δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Εγώ το είχα διασταυρώσει. Είχαμε να διαχειριστούμε τον χρόνο μέχρι τη στιγμή που θα πέσει το μαύρο. Το είχα πει ότι ήταν ηλίθιο πολιτικά και αποδείχτηκε τελικά. Μέσα στην ίδια την ΕΡΤ υπήρχαν συγκρούσεις πολλών ειδών. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Δεν άκουγα το κοντρόλ. Κάποια στιγμή μου είπε ο floor manager ότι δεν έχει κοπεί η μετάδοση αλλά η επικοινωνία. Τι είχε συμβεί; Κάποιοι είχαν μπει στο κοντρόλ και επειδή είχαν αντίρρηση το είχαν ξηλώσει».

Advertisement

Όσον αφορά την εμπλοκή της με την πολιτική, η Έλλη Στάη ανέφερε «ήξερα ότι δεν θα υπάρχει επιστροφή και δεν ήθελα να φύγω από τη δουλειά μου. Αν μου κάνανε τώρα την πρόταση θα το σκεφτόμουν. Μπορεί να το έβλεπα αλλιώς. Τώρα που δεν είμαι στη δουλειά και έχω κλείσει έναν μεγάλο κύκλο προφανώς θα το σκεφτόμουν διαφορετικά».

Advertisement

Η αυτονομία της Έλλης Στάη την έκανε να φεύγει από τις σχέσεις

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπική της ζωή, λέγοντας “τα παιδιά είναι ο άλλος πόλος. Θέλουν πάρα πολλή φροντίδα. Από τον γιο μου μπορεί να στέρησα χρόνο αλλά τελικά το ισοζύγιο βγήκε πολύ καλό. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση πράγμα που σημαίνει ότι τα κουτσοκατάφερα. Οι άντρες γκρινιάζανε αλλά όχι για τη δουλειά μου. Γκρινιάζανε γιατί στο τέλος έφευγα. Σχεδόν πάντα έφευγα. Κουράζονται οι σχέσεις και δη όταν είσαι άνθρωπος πολύ αυτόνομος. Εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις τη σχέση που ανανεώνεται όταν κουράζεται και διαρκεί. Και αν τη βρεις θα τη βρεις σε μεγαλύτερη ηλικία από τους νέους. Περίπου τα πλαίσιά σου τα έχεις περιγράψει, ξέρεις και το παρελθόν σου και το μέλλον. Πολλοί άνθρωποι ζουν σε συμβατικές σχέσεις και έχουν παράλληλες σχέσεις. Είναι πολύ σπάνιες οι σχέσεις που ξεκινάνε από μικρή ηλικία που δεν διαταράσσονται χωρίς να πάνε σε άλλους ανθρώπους”.

Και συμπληρώνει η Έλλη Στάη “μόνο λάθη έκανα στις σχέσεις μου. Από λάθη επιλογών. Η αρχική επιλογή ήταν λάθος. Έπρεπε να μην με πιάσει ο ενθουσιασμός. Έχω κλωτσήσει πιο εύκολα την καρδάρα με το γάλα από ό,τι έπρεπε. Οι χωρισμοί είναι πάρα πολύ οδυνηρά πράγματα, γι’ αυτό και κατατάσσονται στην κατηγορία του πένθους. Στα πολύ νιάτα μου με έχουν απορρίψει. Μετά είπα δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να μην με αποδεχτεί. Πιθανόν δεν πλησίαζα αυτούς που πιθανόν αν με απέρριπταν. Είχα πληγωθεί πολύ στα νιάτα μου. Έφτιαξα έναν μηχανισμό άμυνας. Έκανα ό,τι μπορούσα για να μην πέφτω στα πατώματα”.

Τέλος, για τη φήμη που την ακολουθεί ότι είναι πολύ αυστηρή, είπε «ήμουν πάρα πολύ αυστηρή στη δουλειά. Η τελειομανία φέρνει ένα άγχος και στους γύρω σου. Αν με δεις στην προσωπική μου ζωή έτσι».