Advertisement
GOSSIP

Εβελίνα Νικόλιζα: Η μαμά Μπέσσυ Αργυράκη, η συμμετοχή στο The Voice, η μάχη με τα κιλά και ο νέος σύντροφος

18:40
Newsroom

Η Εβελίνα Νικόλιζα είναι κόρη της Μπέσσυς Αργυράκη. Διαθέτει υπέροχη φωνή και ωραίο πρόσωπο αλλά έχει πολλές αυξομοιώσεις στα κιλά της όπως και η μητέρα της.Έχει έναν αδελφό τον Άγγελο με τον οποίο είναι πολύ δεμένη.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Την γνωρίσαμε μέσα από την παρουσία της στο τηλεοπτικό σόου «The Voice», μια παρουσία δυναμική, ιδιαίτερη, μια παρουσία που πρόσφερε όμορφες μουσικές στιγμές στο κοινό.Η Εβελίνα λοιπόν γεννήθηκε αγαπώντας τη μουσική. Από πολύ μικρή ηλικία δούλευε ύπουλα πάνω σε ένα πρότζεκτ που είχε στο κεφάλι της, και αυτό ήταν το πως θα καταφέρει να ζήσει κάνοντας αυτό που αγαπάει. Τα εμπόδια ήταν αρκετά, και συνεχίζουν να είναι, αλλά αν ήταν και όλα εύκολα η ζωή θα ήταν πολύ βαρετή μάλλον.Το “Voice” ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, και μία επιλογή της για την οποία δεν έχει μετανιώσει καθόλου. Η Εβελίνα έχει υπάρξει μέλος σε διαφορά μουσικά σχήματα, από όλα έχει μάθει κάτι και πλέον έχει την τύχη να συνεργάζεται με υπέροχους ανθρώπους και αξιόλογους μουσικούς και αυτό σκοπεύει να συνεχίσει να κάνει.

«Ο μπαμπάς μου»

Τον μπαμπά μου τον λένε Λευτέρη. Είναι ψηλός, με μαύρα μαλλιά και γαλαζοπράσινα μάτια. Όμως έχει κάτι στο πρόσωπό του και θυμίζει τον Βοσκόπουλο. Τότε έμοιαζε με τον Βοσκόπουλο του τότε και τώρα μοιάζει με τον Βοσκόπουλο του τώρα. Τι εννοείς έχει μπαταλέψει ο Βοσκόπουλος; Εγώ τον θεωρώ πιπίνι. Αυτά τα λές εσύ. Κάποιοι άνθρωποι είναι αγέραστοι. Ένας από αυτούς είναι και ο μπαμπάς μου.

Advertisement

Εξωτερικά μοιάζω φρικτά στον μπαμπά μου. Σαν να έφτυσε και να φύτρωσα. Είναι κούκλος και αυτός σαν και εμένα. Δεν έχει μουστάκι ο μπαμπάς μου. Αλλά υποψιάζομαι ότι αυτό ήταν μπηχτή για εμένα! Αν ψάχνεις -ντε και καλά- κάποιον με μουστάκι, έχει ο θείος μου! Ο μπαμπάς τραγουδάει φανταστικά. Νομίζω τελικά ότι σε αυτόν έμοιασα σε όλα!

Advertisement

Είναι βέβαια λίγο αυστηρός. Και όταν λέω λίγο εννοώ αρκετά προς πολύ. Ή για να το θέσω καλύτερα, είναι παλαιών αρχών. Όταν ήμουν μικρότερη με ενοχλούσε. Τώρα πια το βλέπω από την τρυφερή του πλευρά. Θυμάμαι δεν με πολυάφηνε να βγαίνω. Ακόμα και όταν γινόταν, είχα περιορισμό στις ώρες. Για να καταλάβεις – στο δημοτικό ακόμα- αν τύχαιναν δύο πάρτι την ίδια εβδομάδα έπρεπε να επιλέξω σε ποιο από τα δύο θα πάω. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να πάω και στα δύο.

Το πάνελ

Η Εβελίνα Νικόλιζα εργάζεται επί του παρόντος ως πανελίστρια στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού  ενώ διαθέτει και το δικό της κανάλι στο Youtube.

Advertisement

Η youtuber Εβελίνα Νικόλιζα, μαζί με τον σύντροφό της Κλεάνθη Κωνσταντινίδη και τον φανταστικό Λουκουμά, το σκυλάκι τους μας κρατούν συντροφιά μέσα από τα βιντεάκια που ανεβάζουν στην πλατφόρμα του Youtube, τα οποία και κυρίως περιστρέφονται γύρω από την καθημερινότητά τους.

Αυτά άλλοτε έχουν περιεχόμενο τις μαγειρικές απόπειρες της Εβελίνας, τις βόλτες με το Λουκουμά, covers από τραγούδια, εργασίες στο σπίτι, και πολλή αγάπη για τα φυτά. Βέβαια το κοινό όλων των video είναι η θετική αύρα της Εβελίνας που ξεχειλίζει…

Advertisement

Τα 35 κιλά plus

Η Εβελίνα Νικόλιζα αναφέρει: «Είμαστε εδώ σε ένα βίντεο που έχει τίτλο πως ξαναπήρα 35 κιλά. Και η αλήθεια είναι πως δε ξαναπήρα 35 κιλά. Πήρα 45. Να σας πω ότι δεν έχω θυρεοειδή. Δεν έχω κάτι που με κάνει να παχαίνω. Παχαίνω μόνη μου επειδή τρώω πάρα πολύ. Παρόλα αυτά δεν φταίει αυτό που έχω παχύνει.

Φταίει πως είναι μία νοοτροπία καρφωμένη στον εγκέφαλό μου από μικρή ότι κάποιες φορές όταν είμαι πολύ κουρασμένη, όταν έχω κάνει κάτι δύσκολο, ή όταν έχω ανταπεξέλθει σε μια θεόστραβη μέρα, ότι κάπως μου αξίζει να φάω και είναι η επιβράβευσή μου.

Οπότε έχω πάρει πολλά κιλά επιβράβευσης, γιατί για κάποιο λόγο θεώρησα πως το αξίζω να φάω. Και έχω πάρει και πάρα πολλά κιλά, γιατί θεωρούσα πως θα ξεκινήσω δίαιτα. Κάθε φορά που λέω πως Δευτερά θα ξεκινήσω τη διατροφή, την Κυριακή το βράδυ θα ξεκοιλιαστώ. Θα φάω και τα τραπεζομάντηλα. Δηλαδή λέω πως είναι η τελευταία μέρα που τρώω ό,τι θέλω, οπότε ας πάρω μία σκεπαστή και ένα παγωτό. Και μετά πατατάκια…» λέει, μεταξύ άλλων, η Εβελίνα Νικόλιζα.

Υπενθυμίζουμε ότι η κόρη της Μπέσσυς Αργυράκη πριν από αρκετούς μήνες είχε καταφέρει μέσα σε 6 μήνες να χάσει 30 κιλά και μας είχε ενημερώσει μέσα από το προφίλ της στο instagram! Και τώρα όμως είναι αποφασισμένη να τα χάσει και μάλιστα γρήγορα…

Δείτε το βίντεο της Εβελίνας Νικόλιζα

Πώς είχε χάσει βάρος πριν το ανακτήσει ξανά

Η ίδια έχει δικό της κανάλι στο Youtube στο οποίο πολλές φορές διηγείται ιστορίες. Σε μια από αυτές περιέγραψε τη μάχη της με το παραπανίσιο βάρος και το πώς κατάφερε εν τέλει να χάσει 35 κιλά.
«Σκεφτόμουν πολύ καιρό αν έπρεπε να κάνω αυτό το ποστ ή όχι αλλά επειδή πολλά αντίστοιχα ποστ με βοήθησαν πολύ σε όλη τη διαδρομή, επιλέγω να το κάνω, σκεπτόμενη ότι έστω και έναν-από αυτούς που το έχουν ανάγκη-να καταφέρω να κινητοποιήσω με αυτά που έχω να πω θα είναι μεγάλη η χαρά μου. Στη φωτογραφία από κάτω υπάρχουν δύο Εβελίνες. Η μία Εβελίνα είχε τρομερά χαμηλή αυτοεκτίμηση, έτρωγε απίστευτα μεγάλες ποσότητες φαγητού, γινόταν έξαλλη με όποιον της έλεγε κάτι για τα κιλά της και αυτοσαρκαζόταν συνέχεια έχοντας στο μυαλό της ότι αν πει στους άλλους πρώτη εκείνη ότι είναι χοντρή, θα φανεί ακομπλεξάριστη και δε θα τους δώσει το δικαίωμα να το σχολιάσουν πίσω από την πλάτη της. Ανοησίες. Είχε κάνει πολλές προσπάθειες να αδυνατίσει οι οποίες αποτύγχαναν η μία μετά την άλλη και αυτό κάθε φορά είχε ως αποτέλεσμα πολλά νεύρα, προσπάθειες να πείσει τον εαυτό της ότι δε μετράνε τα κιλά, και ότι μετράει μόνο η ψυχή και το μυαλό και ότι ακόμα και για την καριέρα δεν παίζουν κανένα ρόλο τα κιλά γιατί “και η Αντέλ χοντρή είναι αλλά ποιος δίνει σημασία? είναι φωνάρα και μόνο αυτό μετράει” Συνέχισε να επιμένει σε αυτό ακόμα και όταν την απέρριψαν σε διάφορες οντισιόν με τη δικαιολογία “είσαι πολύ αναγεννησιακή” και άλλα τέτοια ωραία, που μεταξύ μας σημαίνουν “είσαι-χοντρή-αλλά-είμαι-ευγενικός”

Σε μία συζήτηση που είχε κάνει με μία φίλη της, άκουσε τη φράση “ο μπαμπάς μου δεν προσλαμβάνει στο γραφείο του κοπέλες που έχουν πολλά κιλά γιατί αν δεν μπορούν να πειθαρχήσουν τον εαυτό τους, πως θα μπορέσει να εμπιστευτεί στα χέρια τους την εταιρία του?” και αυτό της φάνηκε λογικό. Ρατσιστικό και κακό. Αλλά με κάποιο τρόπο λογικό. Αυτό ήταν ένα μικρό αλλά υπολογίσιμο χαστούκι το οποίο άρχισε να κάνει τη δουλειά του. Χρειάστηκαν χρόνια για να πάρει την απόφαση να γίνει η δεξιά Εβελίνα η οποία είναι ο ίδιος άνθρωπος που απλά αποφάσισε να αγαπήσει τον εαυτό της. Κλισέ χαζομάρες. Έγινε ζωντανή απόδειξη μίας κλισέ χαζομάρας αλλά δε την πειράζει. Απορεί ακόμα και σήμερα με την υπομονή και το σθένος που έδειξαν σε όλο αυτό οι δικοί της άνθρωποι, ειδικά τον πρώτο καιρό που είχε γίνει γκρινιάρα, ξινή και και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Έμενε νηστική και πεινούσε συνέχεια, έβλεπε στον ύπνο της σουβλάκια, πίτσες και τσιζκέηκ και κάποιες φορές ακόμα και φακές (περίεργα παιχνίδια του μυαλού), αλλά δεν θα τα ακουμπούσε γιατί έπρεπε να αδυνατίσει.

Μετά από δύο εβδομάδες ανέβηκε στη ζυγαριά για να δει ότι δεν είχε χάσει γραμμάριο, αλλά για πρώτη φορά στη ζωή της δεν είπε “ας φάω, σημασία έχει η ψυχή και το μυαλό και η Αντέλ χοντρή είναι αλλά κάνει καριέρα” Είπε θα πάω σε έναν άνθρωπο που έχει σπουδάσει πως κάνεις έναν άνθρωπο να αδυνατίσει. Όποιον και να ρωτήσεις έχει απίστευτες δίαιτες να σου δώσει, που χάνεις 18 κιλά σε τρεις μέρες τρώγοντας μισό μήλο και 3,5 φιστίκια, αλλά τα είχε δοκιμάσει όλα και κάθε φορά κατέληγε σε δύο σουβλάκια με γύρο χοιρινό, τζατζίκι, πατάτες. Πήγε λοιπόν στη διαιτολόγο και της είπε ότι “έχω κατεστραμμένο μεταβολισμό και δε μπορώ να χάσω και θα κάνω ότι χρειαστεί γιατί κουράστηκα”. Και το εννοούσε στ’ αλήθεια. Και το έκανε. Και πείνασε και για πρώτη φορά την έβαλαν να κάνει γυμναστική. Αίσχος. Και το τήρησε, και τα κιλά άρχισαν να φεύγουν και με κάποιο τρόπο άρχισε να νιώθει ανακούφιση κάθε φορά που έκανε γυμναστική, γιατί ένιωθε ότι ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει για ένα σώμα που είχε αναγκάσει επί σειρά ετών να κουβαλάει όλες της τις ανασφάλειες μεταφρασμένες σε κιλά.

Σήμερα έξι μήνες μετά και τριάντα κιλά κάτω, ξέρει ότι έχει δρόμο ακόμα και ότι τελικά ίσως και να μην έκανε δίαιτα τόσο καιρό. Ίσως απλά να είχε μία δασκάλα που της μάθαινε πως είναι να σέβεται το σώμα της και τον εαυτό της και πόσο σημαντικό είναι να είσαι η καλύτερη βερσιόν του εαυτού σου. Επίσης έγραψε ένα κείμενο για τον εαυτό της, και αναφέρεται σε αυτόν στο τρίτο πρόσωπο. Αυτό είναι λίγο ανησυχητικό (!) αλλά δε θα μπορούσε να τα πει όλα αυτά σε πρώτο πρόσωπο γιατί δεν της ήταν και πολύ εύκολο. Σας ευχαριστώ όλους λοιπόν μέσα από την καρδιά μου, εσάς που ήσασταν δίπλα μου σε όλο αυτό, εσάς που με εμπνεύσατε χωρίς να το ξέρετε, εσάς που αφιερώσατε χρόνο να διαβάσετε αυτό το ατελείωτο κείμενο και τη διαιτολόγο και φίλη μου πια Melina Karipidou γιατί χωρίς εκείνη δε θα είχα καταφέρει τίποτα. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και τύχη».

«Πήγα σε κηδεία και νόμιζαν πως είμαι έγκυος»

Με αφορμή την αποκάλυψη του Γιάννη Καπετάνιου ότι έχει δουλέψει ως νεκροθάφτης πριν γίνει ηθοποιός, η Εβελίνα Νικόλιζα αποκάλυψε ένα περιστατικό που της συνέβη πέρυσι, όταν είχε βρεθεί σε κηδεία στα Μέγαρα.
«Ήταν πολλές γιαγιάς εκεί που καθόντουσαν. Ήμουν όρθια εγώ. Τότε, μου κάνει μια κυρία: “Έγκυος!”… Δεν γυρίζω. “Ε, εσύ έγκυος…”. Γυρίζω και μου λέει “καθίστε να μην σας πιάσει η μέση σας”. Η κόρη της δίπλα της έλεγε “μαμά δεν είναι έγκυος η κυρία”. Εκείνοι κλαίγανε για άλλο λόγο και εγώ για άλλο λόγο…», είπε χαρακτηριστικά.

TAGS:
Advertisement