eygenia-samara-to-xekinima-stoys-radio-arvyla-ta-5-chronia-schesis-me-ithopoio-kai-i-mitrotita-113060
18:30

Ευγενία Σαμαρά: Το ξεκίνημα στους Ράδιο Αρβύλα, τα 5 χρόνια σχέσης με ηθοποιό και η μητρότητα

18:30
Newsroom

Η Ευγενία Σαμαρά γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Το 2005 τελειώνοντας το σχολείο και πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Στη συνέχεια, η Ευγενία Σαμαρά αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική ξεκινώντας παράλληλα σπουδές στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Βασίλη.Ακόμη έχει πτυχίο από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς. Το 2008 ψάχνοντας δουλειά στη Θεσσαλονίκη πέρασε από δοκιμαστικό για την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα που θα συνεχιζόταν για δεύτερη σεζόν (2008-2009) και έψαχνε δύο γυναίκες συμπαρουσιάστριες.

Advertisement

Αποχώρησε από την εκπομπή το 2013 όταν ύστερα από casting πήρε ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά θρίλερ του ANT1 Η Εκδρομή. Τη σεζόν 2019-2020 πρωταγωνίστησε στην δραματική σειρά Έρωτας Μετά μαζί με τους Μάριο Αθανασίου, Αντώνη Καρυστινό, Μιχάλη Λεβεντογιάννη και Βάσω Λασκαράκη.

Advertisement

Το κεφάλαιο υποκριτική

«Από τα έξι μου χρόνια ήμουν σίγουρη ότι θα γίνω ηθοποιός. Κάπου στο λύκειο υπήρξε η τρομολαγνεία του «πέρνα στο πανεπιστήμιο για να βρεις δουλειά, γιατί θα πεθάνεις στην ψάθα». Φοβήθηκα λίγο, ήμουν και καλή μαθήτρια οπότε δεν ήταν δύσκολο για μένα να καθίσω να διαβάσω. Πέρασα στη Γεωπονική γιατί ήθελα να ασχοληθώ με την αρχιτεκτονική τοπίου. Μπήκα στη σχολή και παράλληλα κατάλαβα ότι δεν θέλω να κάνω αυτό το πράγμα οπότε πήγα έδωσα εξετάσεις και πέρασα με υποτροφία σε μια σχολή θεάτρου. Έκανα παράλληλα και τα δύο, μαθήματα στο πανεπιστήμιο και στο θέατρο. Αργότερα έπιασα δουλειά στο ραδιόφωνο και μετά στο «Ράδιο Αρβύλα». Από τη στιγμή που μπήκα στο θέατρο, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα ασχοληθώ με κάτι άλλο», λέει η Ευγενία Σαμαρά.

Advertisement

«∆ε µε νοιάζει ειλικρινά να είμαι στην Επίδαυρο»

«Τα πράγματα ήρθαν στη ζωή µου σιγά – σιγά, σκαλί – σκαλί κι αυτό µε γειώνει πολύ. Καθετί που έκανα το αφομοίωνα και μετά έκανα το επόμενο βήμα. ∆ε βρέθηκα, δηλαδή, ξαφνικά από το ένα στο δέκα. Όλο αυτό µου φαίνεται πολύ δύσκολο να καταρριφθεί. Το µόνο που µε νοιάζει είναι να δουλέψω και να είμαι καλά. Να είμαι ήρεµη, ισορροπημένη και να περνάω όμορφα. ∆ε µε νοιάζει ειλικρινά να είμαι στην Επίδαυρο.

Περισσότερο µε απασχολεί να γυρίζω στο σπίτι µου και να είμαι ευτυχισμένη,αναφέρει η Ευγενία Σαμαρά. Ενώ κάνω πολλά όνειρα κι έχω πολλές φιλοδοξίες, δεν μπορώ να πω ότι σκέφτομαι τι θα κάνω σε βάθος δεκαετίας. Αισθάνομαι ότι κάθε χρόνος που περνάει τα θέλω µου αλλάζουν κι εξελίσσονται. ∆ε θέλω να τα πολυσκέφτομαι, για να είμαι ειλικρινής, γιατί νιώθω ότι αν στείλω την ενέργειά µου σε κάτι συγκεκριμένο, μπορεί μεγαλώνοντας ν’ αλλάξω «θέλω».

Advertisement

Τα παιδικά χρόνια

«Από τις ιστορίες που μου έχουν πει, ξεκίνησα ως ένα ήσυχο μωρό και αυτό ήταν θαύμα γιατί ο αδελφός μου ήταν πολύ ζωηρός. Με εμένα έζησαν το ακριβώς αντίθετο, αναφέρει η Ευγενία Σαμαρά. Ήμουν ήρεμη, έτρωγα, δεν γκρίνιαζα, κοιμόμουν και ήμουν ένα καλόβολο μωρό. Μεγαλώνοντας, νιώθω ότι ήμουν τυπική με τις υποχρεώσεις μου απέναντι στους γονείς μου, υπό την έννοια ότι αυτό που έλεγα, αυτό έκανα.

Αυτό ίσως βοήθησε στο να απογαλακτιστώ γρήγορα, μπορούσα να υπάρξω αυτόνομα και έκανα από νωρίς κουμάντο στη ζωή μου. Αντίδραση βγήκε λίγο μετά την εφηβεία, όταν τελείωσα το σχολείο και πήγα στη Γεωπονική ήθελα να ασχοληθώ με την αρχιτεκτονική τοπίων. Στο πρώτο έτος πήρα τις αποφάσεις μου και έκανα αυτό που ήθελα, είπα ότι θέλω να ασχοληθώ με την υποκριτική. Βεβαίως, παράλληλα λειτούργησαν όλα τα ενοχικά μαζί και για να μη στενοχωρήσω κανέναν τελείωσα και τη Γεωπονική», έχει πει η Ευγενία Σαμαρά. Οι γονείς της ζουν στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου εκείνη έχει φύγει εδώ και τέσσερα χρόνια. «Αλλά και όταν ήμουν Θεσσαλονίκη, έμενα μόνη μου από τα 19. Η σχέση μου με τους γονείς μου είναι αρκετά φιλική. Η απόσταση έχει πάρει τη ρουτίνα από τη σχέση μας, αλλά όχι την ουσιαστική σχέση μας».

Προσωπική ζωή

Η Ευγενία Σαμαρά, είναι από το 2015  ζευγάρι με τον επίσης ηθοποιό Γιάννη Ποιμενίδη. Το ζευγάρι γνωρίστη­κε στα γυρίσματα της σειράς του ΑΝΤ1 «Η εκδρομή» το 2014. Λί­γο μετά η αρχική συμπάθεια πήρε ερωτική τροπή και έκτοτε είναι αχώριστοι.

Η ίδια είχε πει σχετικά: «Ο γάμος δεν είναι μία διαδικασία που αισθάνομαι ότι μου ταιριάζει. Η ιδέα ενός παιδιού μου είναι πιο οικεία. Αλλά την ίδια στιγμή σκέφτομαι ότι έχω να λύσω ακόμη θέματα δικά μου για να προχωρήσω. Γιατί πρέπει να μεγαλώσεις ένα παιδί που δεν θα φοβάται, που θα το κινεί η αγάπη, που δεν θα του περάσεις τις δικές σου ανασφάλειες. Είναι τεράστια ευθύνη. Αλλά μήπως όταν υπεραναλύεις τα πράγματα δεν προχωράς ποτέ», είχε δηλώσει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Σε άλλη της συνέντευξη είχε πει: «Η σχέση με έναν ηθοποιό έχει και τα κακά του… Η σχέση μου με έχει μάθει να μην είμαι εγωίστρια… Μου έχει μάθει την ουσιαστική αγάπη και τι πραγματικά είναι συντροφικότητα. Ονειρεύομαι να κάνω οικογένεια, να φέρω στον κόσμο ένα παιδί», απαντά η ίδια και εξηγεί: «Υπάρχουν φάσεις στη ζωή μου, υπάρχουν περίοδοι, που η ευθύνη με τρομάζει, γιατί σκέφτομαι πώς γίνεται να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη στο μεγάλωμά του. Άλλες φορές λέω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά και μάλλον μπαίνεις στον χορό και χορεύεις…

Για την προοπτική της μητρότητας είχε δηλώσει

Σε προσωπικό επίπεδο, µε φαντάζομαι κάποια στιγμή µε οικογένεια. Όχι νυφικά και γάμοι, αλλά θα ήθελα να έχω ένα παιδί. Είμαι πολύ σίγουρη γι’ αυτά που έχω χτίσει στην προσωπική µου ζωή. Νιώθω ότι είναι το φυσικό πράγμα που θα έρθει, αλλά δεν μπορώ να το τοποθετήσω χρονικά. Ενδεχομένως, να µε αγχώνει να το τοποθετήσω χρονικά. Νομίζω πως κάτι τέτοιο μπορεί να έρθει εκεί που δεν το περιμένεις…», είπε κλείνοντας η Ευγενία Σαμαρά.

«Θέλω να γίνω 60 χρονών και να νιώθω γεμάτη»

«Οραματίζομαι για το άμεσο μέλλον και σε βάθος 5ετίας ότι θέλω να δουλέψω µε πολύ διαφορετικό κόσμο. Βρίσκω τρομερά γοητευτικό ότι κάθε χρόνο λόγω επαγγέλματος δημιουργούμε άλλο πυρήνα µε συναδέρφους µας. Είναι σαν ένα μυστικό νεότητας για εμάς τους ηθοποιούς όλο αυτό. Θέλω να δοκιμαστώ σε διαφορετικά είδη υποκριτικής και να δουλέψω µε διαφορετικούς σκηνοθέτες. Θέλω να γίνω 60 χρονών και να νιώθω γεμάτη. Όχι µόνο από τη δουλειά, αλλά απ’ όλα. Η ζωή δεν είναι µόνο δουλειά. Πάντα λέω ότι για κάθε δουλειά που επιλέγω, αναρωτιέμαι γιατί την κάνω. Όλα έχουν κάποιον λόγο. Αυτό µε βοηθάει πολύ μέσα µου κι έτσι έχω επιλέξει να πορεύομαι στη ζωή µου.», είπε η Ευγενία Σαμαρά

Οι αισθητικές επεμβάσεις

«Νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Σίγουρα αυτό έχει να κάνει με την ψυχολογία μου και αλλάζει κατά περιόδους λίγο, όμως είμαι ευχαριστημένη με την εικόνα μου. Μπαίνοντας στα 30, διανύω την πρώτη τόσο ωραία δεκαετία της ζωής μου. Ξέρω τι θέλω, ποια είμαι, τι μου συμβαίνει. Δεν ξέρω αν θα κάνω αισθητικές επεμβάσεις μεγαλώνοντας, αλλά προς το παρόν δε σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι ως ηθοποιός, αν “πειράξω” το πρόσωπό μου, θα χάσω το βασικό μου εργαλείο. Φαντάζεσαι έναν ηθοποιό που δεν μπορεί να καθρεφτίσει τα συναισθήματά του στο πρόσωπό του;», λέει η Ευγενία Σαμαρά.

«Φυσικά, έχω πιάσει τον εαυτό να είναι εθισμένος»

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει για πάντα τις ζωές µας, λέει η Ευγενία Σαμαρά. Θεωρώ ότι όλο το παιχνίδι έχει να κάνει µε το αν κάνεις χρήση ή κατάχρηση. Αν τα χρησιμοποιείς µ’ έναν τρόπο που σε ωφελούν. Προσωπικά, δε θ’ ανεβάσω πολλά για την προσωπική µου ζωή, ούτε το πώς είναι το σπίτι µου, ούτε τι φαγητό θα φάω. Εκτός των άλλων, ακόμη και οι συνεργασίες που κάνω µ’ εταιρίες είναι πράγματα ή ρούχα που τα υποστηρίζω ή θα τα επέλεγα µ’ έναν τρόπο. ∆ε θα διαφημίσω, για παράδειγμα, μία υπηρεσία που είμαι κατά.

Φυσικά, έχω πιάσει τον εαυτό να είναι εθισμένος. Οι συνήθειες και οι εμμονούλες τρυπάνε πολύ εύκολα στη ζωή µας. Έκανα ωστόσο ένα βήμα πίσω και είπα ότι δε θέλω να σπαταλάω παραπάνω ώρες σε αυτό το κομμάτι. Τον τελευταίο χρόνο, έβαλα ένα πρόγραμμα στο κινητό που µου επιτρέπει να είμαι μόλις μισή ώρα την ημέρα στα social. Τώρα νιώθω καλύτερα».