Enimerotiko.gr
Gossip Lifestyle

Φωτεινή Ντεμίρη: Το παιδικό όνειρο, ο ρόλος της Κανέλας που τη σημάδεψε και ο μεγάλος καημός στο γάμο της

Η Φωτεινή Ντεμίρη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1960 ενώ η καταγωγή της είναι από τους Λούσους Καλαβρύτων. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Χάρη Γρηγορόπουλο και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά: την Μαρίνα (γενν. 1996) και τον Τίτο (γενν. 1998).

Της: Έπη Τρίμη

Πρόκειται για ένα ζευγάρι πολύ γλυκό που αγαπά τα ζώα και έχει βρει με τον χρόνο τα πατήματά του παρά τις φαινομενικές διαφορές και τις κατά καιρούς μικρές κρίσεις. Τους διέπει η καλοσύνη, η εντιμότητα και η γενναιοδωρία. Και οι δύο είναι απίστευτα προσηνείς ενώ τρέφουν επί της ουσίας συναισθήματα μεταξύ τους. Επίσης, είναι από τα ζευγάρια που ενώ δεν συνεργάζονται μαζί συχνά σέβονται και στηρίζουν ο ένας τον άλλο κάτι που είναι απίστευτα συγκινητικό και υποστηρικτικό.

Η Φωτεινή Ντεμίρη ( Φωφώ για τον άντρα της) έγινε ευρύτερα γνωστή ως Κανέλα στη σειρά Το καφέ της Χαράς ενώ μετρά αναρίθμητες επιτυχίες στο θέατρο. Για τον εν λόγω ρόλο έχει πει η Φωτεινή Ντεμίρη: “«Δεν μου έλειψε, γιατί ποτέ δεν έφυγε από κοντά μου. Ο κόσμος μέσα από την Κανέλα με γνώρισε και πέρασε καιρός μέχρι να μάθει το όνομα μου. Μάλιστα, κάποιοι ακόμα Κανέλα με φωνάζουν. Μ’ έχει σημαδέψει”.

Το όνειρο της δικηγορίας

Όπως αποκάλυψε η Φωτεινή Ντεμίρη η υποκριτική δεν ήταν στα πρώτα της επαγγελματικά σχέδια, καθώς ήθελε να γίνει δικηγόρος. Ωστόσο κάπου ανάμεσα στα νομικά βιβλία και τους άδικους νόμους, όπως η ίδια αποκάλυψε, συνειδητοποίησε πως η δικηγορία δεν ταιριάζει εν τέλει στην ιδιοσυγκρασία της και τα παράτησε. «Στο πρώτο έτος διάβαζα τους νόμους και έλεγα παιδιά αυτό δεν είναι δίκαιο, είναι αδικία» δήλωσε η Φωτεινή Ντεμίρη μιλώντας για εκείνη την περίοδο της ζωής της. Ωστόσο μετά από χρόνια είπε για την υποκριτική: “Η δουλειά μου με βοήθησε πάρα πολύ να εκφραστώ. Γιατί όσο κι αν φαίνομαι χαμογελαστή και κοινωνική, ως παιδί ήμουν πολύ ντροπαλή και κλειστή. Επίσης, τα χρόνια με βοήθησαν πολύ. Μου αρέσουν τα χρόνια που πέρασαν και περνάνε, όπως κι αν τα ζει ο καθένας μας. Μπορεί να προσθέτουν ρυτίδες, αλλά προσθέτουν κι άλλα όμορφα πράγματα”.

Θυμάμαι πάρα πολύ έντονα τον εαυτό μου να παίζω, να ανακατεύω λάσπες με νερό

Θυμάμαι επίσης όταν είχε λάβει ένα τηλεγράφημα η μητέρα μου κι έγραφε: ”Απεβίωσε πατέρας, κηδεύεται αύριο’’. Και η μητέρα μου έκλαιγε. Και το πήρα κι εγώ στα χέρια μου και τους έλεγα, ”πείτε μου τι σημαίνει απεβίωσε;” Αυτή είναι μια πολύ έντονη εικόνα. Θυμάμαι τα όμορφα καλοκαίρια στο χωριό, με την γιαγιά και τα ξαδέρφια μου στην θάλασσα. Όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις, είχε πει η Φωτεινή Ντεμίρη.

Μεγάλος καημός να μην ταιριάζεις με τον σύντροφό σου

Η Φωτεινή Ντεμίρη και Χάρης Γρηγορόπουλος είναι ένα ζευγάρι ήπιων τόνων, όσον αφορά στην έκθεση, ωστόσο η ηθοποιός έκανε αποκαλύψεις για τον δεσμό τους έχοντας πει:

“Ο Χάρης δεν έκανε σκηνές ζηλοτυπίας, ήταν όλα καλυμμένα, μπορεί να ξέσπαγε αλλιώς. Εκείνος είναι γκρινιάρης, εγώ είμαι φωνακλού. Οι τσακωμοί μας, για μένα, κρατούσαν πά­ντα λίγο, εκείνου ήταν διαφορετικό, αλλά τώρα το βρήκε το κόλ­πο, «εντάξει, τσακωμός είναι, θα κρατήσει λίγο», το έχει εύκολο, αλλά εμένα δεν μου αρέσει αυτό πια. Με τον Χάρη δεν συγχρο­νιζόμαστε ποτέ.

Η καθημε­ρινότητα μας κάνει να τσακωνόμαστε, δεν έχουμε λόγους να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Παρόλο που δεν ταιριάζουμε, έχουμε πολλά κοινά ενδια­φέροντα, εκτός του ότι αυτός ακούει πάρα πολύ δυνατά μουσική κι εγώ δεν αντέχω, με πιάνει τρέλα… Υπάρχει πολύ ενδιαφέρον στη σχέ­ση και στην κουβέντα, πώς είναι οι φίλοι μετά από πολύ καιρό, που έχουν αποφασίσει, γιατί είναι φίλοι, να είναι μαζί με χίλια δύο που τους ενώ­νουν… Η κούραση της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων μπορεί να μας κάνουν να τσακωθούμε. Είμαστε πάρα πολύ αταίριαστο ζευγάρι, πιο αταίριαστο… πεθαίνεις. Μεγάλος καημός να μην ταιριάζεις με το σύντροφο σου… του­λάχιστον δεν πλήττείς.  Είμαστε η νύχτα και η μέρα κυριολεκτικά”.

Βαριέμαι να ζηλεύω επειδή έχω βιώσει αυτό το συναίσθημα. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο

Η Φωτεινή Ντεμίρη αποκάλυψε πως είναι μια πολύ υπερπροστατευτική μαμά και πως θέλει να ανεξαρτητοποιηθούν τα παιδιά της για να μπορέσουν να εξελιχθούν έξω από την μητρική αγκαλιά έχοντας πει: “Θέλω να φύγουν τα παιδιά γιατί είμαι υπερπροστατευτική μαμά και αυτό εμποδίζει την εξέλιξή τους”, εξήγησε. Η φετινή επιτυχία του «Καφέ της Χαράς» ήταν ανέλπιστη για την ίδια, ενώ εκμυστηρεύτηκε και ένα αστείο γεγονός από τα πρώτα γυρίσματα, όταν δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει την μικρή «Βάλια» μετά από τα τόσα χρόνια που είχαν περάσει.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News