Enimerotiko.gr
Lifestyle

Γιάννα Αγγελοπούλου: Το υπέροχο σπίτι της με το τεράστιο κίτρινο σαλόνι και το κλασικό γραφείο

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είναι Ελληνίδα πολιτικός, νομικός και επιχειρηματίας, τιμημένη με τη Λεγεώνα της Τιμής Γαλλικής Δημοκρατίας.
Ο πατέρας της, Φρίξος Δασκαλάκης-Φαζάκης, ήταν απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, συνδικαλιστής και πρόεδρος της ΓΣΕΕ την εποχή της Δικτατορίας.
Η Γιάννα Δασκαλάκη τελείωσε με επιτυχία το Α΄ Λύκειο Θηλέων του Ηρακλείου και σπούδασε στη Νομική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1979. Παντρεύτηκε για πρώτη φορά τον επιχειρηματία Γιώργο Παρθένη και απέκτησε μαζί του μία κόρη, την Καρολίνα.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, άρχισε να ασχολείται με την πολιτική. Το 1986, γνωρίσθηκε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και έτσι τελικά κατήλθε υποψήφια στις δημοτικές εκλογές εκείνου του έτους και εκλέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ.
Τον Νοέμβριο του 1989 και το 1990, εκλέχθηκε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών.
Το 1990, χώρισε από τον πρώτο της σύζυγο και παντρεύτηκε τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, γόνο γνωστής οικογένειας βιομηχάνων, με τον οποίο απέκτησε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη.
Το 1996, ορίσθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Από το 1994 συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και κατέχει τον τίτλο της Αντιπροέδρου του Πρυτανικού Συμβουλίου. Σε αυτό το πλαίσιο – σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κλίντον- έχει αναπτύξει πολλές πρωτοβουλίες όπως το Angelopoulos Global Leaders Program, στο οποίο πρώην επιτυχημένοι ηγέτες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, διδάσκοντας στο Χάρβαρντ. Από το 2013, το Ίδρυμα Γιάννας και Θεόδωρου Αγγελόπουλου έχει ιδρύσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών (με οικονομική στήριξη των πρωτοβουλιών/προτάσεων) για νέες και νέους φοιτητές από όλη την Ελλάδα, στο Clinton Global Initiative University που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Επίσης το 1998, διορίσθηκε «Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων» της Ελλάδας.

Το 2006, η ίδια και ο δεύτερος σύζυγός της εξαγόρασαν την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ενώ ένα χρόνο αργότερα απέκτησαν και τον ραδιοσταθμό Planet, τον οποίο μετονόμασαν σε City 99,5. Στις 22 Ιουνίου 2009, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά μαζί με το σύζυγό της πως αποχωρούν οριστικά από το χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προχωρώντας σε άμεση εκκαθάριση των εταιρειών στις οποίες ανήκαν τα δύο μέσα.

Το 2013 δημοσίευσε το βιβλίο “My Greek Drama: Life, Love, and One Woman’s Olympic Effort to Bring Glory to Her Country”, το οποίο βρέθηκε στις λίστες top Ten των ευπώλητων των New York Times, της Wall Street Journal και του amazon.com. Η ελληνική έκδοση – «Γιάννα» – βρέθηκε στην κορυφή των ευπώλητων στην Ελλάδα.

Τον Ιούλιο του 2019 της ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η προεδρία της επιτροπής “Ελλάδα 2021”, που αφορά τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το εντυπωσιακό σαλόνι του σπιτιού της Γιάννας Αγγελοπούλου

Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν το σαλόνι είναι ιδιαιτέρως ευρύχωρο  σε μοντέρνο ύφος  ενώ κυρίαρχο είναι και το κίτρινο χρώμα που αποτελεί και ένα από τα αγαπημένα της “σιδηράς κυρίας” καθώς σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις της έχουμε δει να επιλέγει κίτρινα σακάκια. Εκεί, έχει τοποθετήσει και το γραφείο της μαζί με πολλές οικογενειακές φωτογραφίες.

Τα posts της Γιάννας Αγγελοπούλου στο twitter

Η επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter φωτογραφίες από τις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιεί με τους συνεργάτες της τόσο από το σαλόνι του σπιτιού της, όσο και από το γραφείο της.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News