giorgos-chrysostomoy-chortasa-ti-nychta-echo-dechthei-via-apaxiosi-oi-anthropoi-ti-nychta-ginontai-daimones-101334
11:21

Γιώργος Χρυσοστόμου: «Χόρτασα τη νύχτα. Έχω δεχθεί βία, απαξίωση. Οι άνθρωποι τη νύχτα γίνονται δαίμονες»

11:21
Νίκη Μουλά

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται”, αναφέρθηκε στη λεκτική βία και την απαξίωση που έχει δεχτεί στη ζωή του.

Αρχικά, αναφέρθηκε στον Στέφανο, τον ήρωα που υποδύεται στη δημοφιλή σειρά του Alpha «Αγγελική». «Ο Στέφανος παρασύρεται από το συναίσθημά του. Δεν είναι πολύ παρορμητικός με την Αγγελική. Είναι πολύ τρυφερός. Είναι ερωτευμένος. Κι έχει και συστολή γι αυτό. Αυτό μου αρέσει πολύ. Είναι εκνευριστικά γλυκούλης. Ώρες ώρες λέω «μπορώ να το αλλάξω αυτό και να σπάσει όλα;» γιατί είναι άδικο αυτό που του συμβαίνει… Τον νιώθω μακριά μου κι ότι πρέπει να τον φτάσω. Αυτό που με γοήτευσε στον Στέφανο σαν χαρακτήρα είναι ότι λέει πάντα «θες να το συζητήσουμε σε 10΄που θα είσαι πιο ήρεμος». Αυτό εγώ δεν το έχω…. Συνήθως οι γοητευτικοί είναι οι πιο κακοί. Δεν είχα την εικόνα ότι ένας ψύχραιμος άντρας μπορεί να είναι γοητευτικός. Και ο Στέφανος μου το έμαθε αυτό», υπογράμμισε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Advertisement

Η σχέση του Γιώργου Χρυσοστόμου με τα άλογα

Advertisement

Σχετικά με την ιππασία, επεσήμανε «η ιστορία ξεκίνησε 4-5 χρόνια πίσω, όταν πήγα για μία αποτυχημένη φωτογράφηση στο Σύλλογο Θεραπευτικής Ιππασίας στο Γουδί, όπου συνεχίζω να κάνω εθελοντισμό και μαθήματα. Το άλογο με το οποίο φωτογραφήθηκα μου δάγκωσε το δάχτυλο. Δεν πανικοβλήθηκα απλά ρώτησα με το δάχτυλο ανάμεσα στα δόντια του, εάν θα έπρεπε να το τραβήξω και το τράβηξα απαλά… Νιώθω τρομερά τυχερός κάθε φορά που ανεβαίνω σε ένα άλογο. Όταν σου λέει ο δάσκαλος τα μάτια του αλόγου είναι τα μάτια σου, όταν κοιτάς μπροστά κοιτάει κι αυτό μπροστά, όταν κοιτάς κάτω κοιτάει κι αυτό κάτω, οπότε κοίτα ευθεία προς τη ζωή, για να πας. Όλα αυτά άρχισαν να μου κουμπώνουν και με μια πιο φιλοσοφική σχέση με τα πράγματα».

Advertisement

Όσον αφορά το θέατρο, ο Γιώργος Χρυσοστόμου σημείωσε «κατάλαβα ότι το θέατρο μου δίνει χαρά, αφού πήρα απόσταση από αυτό….Είπα «κοίτα πόσα πράγματα έχω κάνει». Μου ήλθαν όλες οι παραστάσεις, η μία μετά την άλλη. Γιατί τόσο καιρό δεν τις είχα σκεφτεί. Καμία ανάμνηση. Είχε υπερφορτωθεί η μνήμη», ενώ για την καραντίνα τόνισε «τις πρώτες 22 ημέρες της πρώτης καραντίνας δε βγήκα ούτε για βόλτα. Πέταξα ο,τιδήποτε σε οθόνη υπήρχε μπροστά μου. Έκανα πρακτικά και χειροπιαστά πράγματα. Σκάλιζα έναν κήπο».

Advertisement

Παράλληλα, μίλησε και για τα social media, λέγοντας «δεν έχω ιδιαίτερη επαφή. Με τα πολλά έφτιαξα Instagram, το οποίο δεν διαχειρίζομαι εγώ. Δεν μπορώ να μπω στον κόσμο του Instagram. Θα χαωθώ. Θα πάρω πολύ πληροφορία που δεν με ενδιαφέρει. Προτιμώ να γνωριστώ δια ζώσης», ενώ για τη διδασκαλία είπε «δοκίμασα να διδάξω κι είπα δεν το θέλω. Είχα εκνευρισμό που δεν καταλάβαινε (ο μαθητής) και ίσως να τον πλήγωσα. Γι αυτό σταμάτησα να διδάσκω».

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου έχει δεχθεί λεκτική βία και απαξίωση

Στο μεταξύ, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στη βία, τονίζοντας «έχω δεχθεί λεκτική βία, απαξίωση. Δεν μίλησα τότε. Όταν είσαι μόνος σου κι αντιδράς σε κάτι…. Η μονάδα και δίκιο να έχει είναι η προβληματική», ενώ για τη νύχτα, πρόσθεσε «τη χόρτασα τη νύχτα. Είδα τα άπαντα. Δε μου λείπει. Πριν από την πανδημία είχα ξεκόψει από τη νύχτα. Και να δουλεύω και να βγαίνω. Έμαθα ότι οι άνθρωποι τη νύχτα γίνονται δαίμονες».

Advertisement

Τέλος, για το συναίσθημα είπε «αφήνομαι στο συναίσθημά μου περισσότερο από όσο αντέχει ο άλλος. Πιο παλιά, πιο πολύ», ενώ ερωτηθείς αν του έμαθε κάποιος ν’ αγαπάει, κατέληξε «οι γονείς μου, τα αδέλφια μου και οι φίλοι μου με τον καιρό. Εκφράζω την αγάπη μου μόνο με πράξεις. Πολύ δύσκολα θα πω σ΄αγαπώ και δεν μου αρέσει να το ακούω πολύ εύκολα. Δεν ψήνομαι. Το σ΄αγαπώ και το χωρίζω το λες μία φορά. Μου αρέσει πολύ να είμαι ιππότης. Είμαι ιππότης Ναι. Είναι ωραίος ο ιπποτισμός αλλά θέλει μέτρο. Εγώ μαζί μου δεν νιώθω τόσο ασφαλής όσο νιώθει κάποιος άλλος δίπλα μου».