giorgos-kapoytzidis-amp-8220-fovomoyn-otan-egrafa-tin-ethniki-ellados-amp-8221-amp-8211-ta-omofyla-zeygaria-kai-i-patrotita-88023
07:28

Γιώργος Καπουτζίδης: “Φοβόμουν όταν έγραφα την Εθνική Ελλάδος” – Τα ομόφυλα ζευγάρια και η πατρότητα

07:28
Νίκη Μουλά

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν καλεσμένος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο “The 2Night Show” και μίλησε για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, το ενδεχόμενο να γίνει πατέρας και τη νέα σειρά που ετοιμάζει.

Αρχικά μίλησε για το ενδεχόμενο να γίνει πατέρας, υπογραμμίζοντας «δεν σκέφτομαι τόσο πολύ να γίνω μπαμπάς να πω την αλήθεια. Τώρα δεν ξέρεις πως θα τα φέρει η ζωή, αλλά για φέτος το φουσκωτό στο Αγκίστρι σκέφτομαι. Να μην κάνω μεγάλα σχέδια αλλά θα ήθελα αυτοί που το σκέφτονται, το αγαπούν κι έχουν τους συντρόφους τους και θέλουν να το κάνουν, να έχουν το δικαίωμα και στην Ελλάδα. Αν ήμουν με έναν σύντροφο που ήθελε πολύ ένα παιδί, θα μπορούσα να σταθώ στο πλευρό του αλλά από μόνος μου να αναλάβω αυτήν την ευθύνη με δυσκολεύει πάρα πολύ».

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν θα συνεχίσει για πολύ την παρουσίαση

Σχετικά με την απόφασή του να ασχοληθεί με την παρουσίαση, ο Γιώργος Καπουτζίδης επεσήμανε “είμαι από αυτούς που πίστευαν ότι η παρουσίαση είναι εύκολη αλλά τελικά δεν είναι. Πρέπει να έχεις το επικοινωνιακό χάρισμα που ή το έχεις ή δεν το έχεις. Η παρουσίαση δεν είναι κάτι που νιώθω ότι θα το συνεχίσω για πολύ. Αυτό που κάνω τώρα στην ΕΡΤ είναι κάτι παραπάνω από παρουσίαση για εμένα, είναι η εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου, γιατί ήθελα πολύ να είμαι αθλητής αλλά δεν έγινα ποτέ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα είναι κάτι τεράστιο”.

Advertisement

Αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αθλητές, σημείωσε “ταλαιπωρούνται πολύ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν χώρες που οι αθλητές τους έχουν φυσικοθεραπευτές μετά την προπόνηση για τη αποκατάσταση. Έχουν τεράστιες ομάδες από πίσω τους και τους αντιμετωπίζουν σαν ένα κινητό θησαυρό. Οι δικοί μας δεν το έχουν αυτό. Ακόμα και αυτοί που έχουν φτάσει ψηλά. Δεν έχουμε επενδύσει όσο θα έπρεπε. Πρέπει να τους φροντίσουμε και να τους ενισχύσουμε. Πρέπει να βοηθήσουμε και τα παιδιά. Θέλει βοήθεια και δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά θέλει να υπάρχει και η βούληση. Ο Έλληνας έχει ξεπεράσει πολλές δυσκολίες για να βρεθεί δίπλα σε έναν Ελβετό αθλητή”.

Τον Γιώργο Καπουτζίδη σόκαρε η αντίδραση που δεν είχαμε στα κοινωνικά θέματα

Όσον αφορά την απόφαση να μιλάει δημόσια για σοβαρά κοινωνικά θέματα, ο Γιώργος Καπουτζίδης τόνισε “εγώ όταν καταλάβαινα ότι κάτι που πάει να γίνει δεν είναι σωστό και δίκαιο αντιδρούσα. Έμενα αυτό που με άλλαξε και ίσως να με σόκαρε είναι όταν στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, άρχισαν να βγαίνουν στο φως προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Εγώ πριν ζούσα σε ένα σύννεφο. Είδαμε μια άνοδο του φασισμού, έντονες ρατσιστικές τάσεις, την άνοδο της Χρυσής Αυγής, με σόκαρε αυτό αλλά και η αντίδραση που δεν είχαμε σε όλα αυτά. Εμένα με σόκαρε όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στους ανθρώπους που συναναστρεφόμουν. Δεν ήταν μόνο εκείνοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό που δεν καταλάβαινε ότι αυτό είναι πρόβλημα. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν λέμε τίποτα και το περνάμε έτσι χαλαρά. Δεν κατηγορώ κανέναν αλλά βλέπαμε ανθρώπους που τώρα είναι στη φυλακή και τους παρουσιάζαμε ως επιτυχημένους τραγουδιστές”.

Advertisement

Για τη συγγραφή της πετυχημένης σειράς Εθνικής Ελλάδος είπε “την Εθνική Ελλάδος εγώ ξεκίνησα να τη γράφω το 2012 και δεν ξεκίνησα με το θάρρος και την τόλμη που είχε. Όταν ξεκίνησα να τη γράφω ήμουν πιο μαζεμένος. Όσο πήγαινα γινόμουν πιο τολμηρός. Όσο παρατηρούσα ότι γινόντουσαν διάφορα και κανείς δεν αντιδρούσε, γινόμουν ακόμα πιο τολμηρός. Φοβόμουν και ο ίδιος από το πόσο τολμηρός γινόμουν. Με δικαίωσε ο χρόνος. Πλέον, διαμαρτύρεται το twitter για εμένα”.

Για το φόβο που ένιωθε κατά τη διάρκεια προβολής της σειράς, ο Γιώργος Καπουτζίδης συμπλήρωσε “δεν δέχτηκα ποτέ επιθέσεις. Φοβόμουν όταν έγραφα την Εθνική Ελλάδος. Τότε δεν το έλεγα γιατί δεν ήθελα να δείξω ότι φοβάμαι. Γυρνούσα αργά το βράδυ στο σπίτι και σκεφτόμουν να τσεκάρω πίσω μου ότι δεν είναι κανείς. Δεν ήξερα τι αντίκτυπο μπορεί να έχει γιατί δείχναμε σκληρά πράγματα. Αλλά όσο φοβόμουν, μετά έλεγα “όχι, θα πω και αυτό”. Ίσως γι’ αυτό μπορεί να βγήκαν κάποια πράγματα με πολλή ορμή, ακατέργαστα και άγουρα. Δεν έχω παράπονο, γιατί όταν την έγραφα θεωρούσα ότι θα πάμε από το μισό του Παρά-πέντε και κάτω. Ήξερα ότι θα αποχαιρετήσω ένα πολύ μεγάλο μέρος του κοινού του Παρά-πέντε. Αλλά ήμουν έτοιμος γι’ αυτό. Επίσης, έχω δείξει ότι κάνω ό,τι έχω στην καρδούλα μου. Θέλω το κοινό να ακούσει τον παλμό μου”.

Για την καινούργια σειρά που γράφει, αλλά και τις επαναλήψεις του Παρά-πέντε, εξομολογήθηκε “γράφω μια πολύ ευχάριστη κωμωδία που θα σας συγκινήσει και θα σας κάνει να γελάσετε. Αυτό που γράφω τώρα είναι μόνο δέκα επεισόδια, γιατί με το Παρά-πέντε έχω περάσει πολύ δύσκολα και εσείς έχετε περάσει, γιατί βλέπατε επεισόδια κάθε 15 ημέρες. Δεν με ενοχλεί που παίζεται σε επανάληψη το Παρά-πέντε. Μου αρέσει να το βλέπει ο κόσμος, ειδικά τώρα με την καραντίνα του έκανε παρέα. Σκεφτόμουν ότι το βλέπει ο κόσμος και κάτι που κάναμε τότε είναι χρήσιμο”.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης υπέρ της αναγνώρισης της οικογένειας από ομόφυλα ζευγάρια

Τέλος, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, καταλήγοντας ο Γιώργος Καπουτζίδης “η πολιτεία θα πρέπει να προσέξει τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τις γυναίκες, που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη καταπίεση διαχρονικά, τους ομοφυλόφιλους. Για παράδειγμα, τα ομόφυλα ζευγάρια… Η πολιτεία αρνείται να τους δώσει το προφανές, το δικαίωμα να λέγονται γονείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ένας εκ των δύο γονέων είναι βιολογικός πατέρας ή μητέρα του παιδιού. Και με το υπάρχον πλαίσιο, αν χτύπα ξύλο πάθει κάτι, το παιδί κινδυνεύει να καταλήξει σε ένα ίδρυμα μόνο και μόνο γιατί ο άλλος δεν αναγνωρίζεται από το κράτος ως γονέας. Το κράτος αρνείται να τους δώσει το δικαίωμα να είναι γονείς… Αυτό θα αλλάξει μόνο όταν θα βγει κάποιος και θα πει “αναγνωρίζω τις οικογένειες από ομόφυλα ζευγάρια και τον πολιτικό γάμο για ομόφυλα ζευγάρια”.

Λίγο πριν από το τέλος της κουβέντας τους, Γρηγόρης Αρναούτογλου και Γιώργος Καπουτζίδης ζήτησαν συγγνώμη ο ένας στον άλλον για κάποια γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν, χωρίς όμως να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.