Enimerotiko.gr

8 άγνωστες τραγικές ιστορίες διάσημων Ελλήνων και τα οικογενειακά δράματα που έχουν ζήσει

Tags:

Τραγικές ιστορίες: Οι διάσημοι Έλληνες της εγχώριας showbiz, δεν έχουν όλοι μία ζωή στρωμένη, με ροδοπέταλα. Ορισμένοι από αυτούς περνούν το δικό τους δράμα. Πίσω από το χαμόγελο και την ευτυχία τους, μπορεί να έχουν να διηγηθούν μία ιστορία. Μία δραματική ιστορία, που ανήκει στους ίδιους. Ακολουθεί, η σχετική λίστα τραγικών ιστοριών. Αναλυτικότερα:

Τραγικές ιστορίες: Ακολουθούν οκτώ ιστορίες διάσημων Ελλήνων

– Νίκος Κούρκουλος: Ο Νίκος Κούρκουλος έχασε τα δύο από τα τρία αδέλφια του και δεν μιλούσε ποτέ για αυτή την οικογενειακή τραγωδία. Το 1952 ο μεγάλος του αδερφός, Σπύρος, ταξίδευε με ένα γκαζάδικο σαν τρίτος πλοίαρχος, όταν το πλοίο χτυπήθηκε από τυφώνα ανοιχτά της Βενεζουέλας και κόπηκε στα δύο. Ο αδελφός του ηθοποιού δε βρέθηκε ποτέ. Λίγα χρόνια αργότερα ο άλλος του αδερφός σκοτώθηκε πέφτοντας από την ταράτσα της οικοδομής που δούλευε.

– Χρήστος Βασιλόπουλος: Ο ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για τον πατέρα του ο οποίος έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος του μέσα στην φυλακή. «Ο μπαμπάς μου ανήκε σε κάποια παράνομα κυκλώματα, τα οποία ενεργούσαν και είχαν να κάνουν πιο πολύ με κλοπές, με διακίνηση ναρκωτικών. Τον συνέλαβαν πολλές φορές, κι εγώ τον έβλεπα όταν ήταν έξω. Εκείνος μου έδωσε το παράδειγμα για το τι δεν πρέπει να γίνω στη ζωή μου. Ήταν το τέλειο παράδειγμα προς αποφυγήν. Αισθανόμουν θυμό, γιατί δεν ήταν μαζί μου. Με έχει πάρει μία φορά τηλέφωνο στη ζωή μου και δεν ήξερα πώς ήταν η φωνή του, νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα» έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν.

Τραγικές ιστορίες: Κι άλλες ιστορίες διάσημων Ελλήνων

– Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η εθνική μας σταρ έμεινε ορφανή σε ηλικία μόλις 9 ετών. Ο Ιωάννης Βουγιουκλάκης, πρώην Νομάρχης Αρκαδίας και νομικός, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής δολοφονήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1943 από τον ΕΛΑΣ. Η μητέρα της μεγάλωσε εκείνη και τα άλλα δυο αδέρφια της.

– Χρύσα Ρώπα: Η ιστορία της έγινε ακόμα και βιβλίο. Η ηθοποιός έμαθε στα 12 ότι είναι. Όσο για τη βιολογική της μητέρα έχει πει: «Ήταν μία γυναίκα που είχε μείνει για 15η φορά έγκυος και ο παπάς αρνήθηκε να την κοινωνήσει γιατί είχε κάνει αμβλώσεις. Έτσι, η γυναίκα αυτή έφερε στον κόσμο δίδυμα κοριτσάκια. Μία άλλη γυναίκα ήρθε τότε , έκοψε μια κλωστή από τον ποδόγυρό της και το έδεσε στο χεράκι του ενός κοριτσιού. Επέλεξε δηλαδή αυτό που ήθελε να υιοθετήσει».

Ήταν η έμπνευσή της: Η ανάρτηση της Αναστασίας που είχε δει η Έμμα και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της

– Έλλη Λαμπέτη: Η σπουδαία ηθοποιός το 1944 έχασε τη μητέρα της, στα Δεκεμβριανά. Το 1941 είχε χάσει τον δίδυμο αδελφό της από φυματίωση. Επίσης, η Λαμπέτη είχε χάσει και τις αδελφές της από καρκίνο του μαστού. Η ηθοποιός είχε και μια δικαστική περιπέτεια με την κόρη που είχε υιοθετήσει καθώς μια δικαστική απόφαση την υποχρέωσε να επιστρέψει το παιδί, μετά από παρέλευση 4 χρόνων, στους φυσικούς γονείς του.

Τραγικές ιστορίες: Οι υπόλοιπες ιστορίες διάσημων Ελλήνων

– Θανάσης Βισκαδουράκης: «Ήμουν 4-5 όταν πέθανε η μητέρα του, αλλά το έμαθα αργότερα. Δεν έχω πει ποτέ τις λέξεις μαμά, μπαμπά,αδέλφια Με το θάνατο της διαμελίστηκε όλη η οικογένεια. Το μεγαλύτερο σοκ για εμένα ήταν όταν ο πατέρας μου με έδιωξε για δεύτερη φορά από το σπίτι. Όταν ήμουν μωρό και δραπέτευσα από τις καλόγριες στη Θήβα για μια καλύτερη ζωή» έχει πει ο ηθοποιός.

– Παντελής Ζερβός: Ο ηθοποιός έχασε τη μητέρα του σε ηλικία 4 ετών και τον πατέρα του σε ηλικία 8. Ωστόσο το μεγαλύτερο οικογενειακό δράμα ήρθε στον μεγάλο σεισμό της Σαντορίνης το 1956 όταν το σπίτι που ήταν η γυναίκα του και τα παιδιά γκρεμίστηκε και όλοι βγήκαν από εκεί εκτός από την 12χρονη κόρη του. Δεν σταματάει εκεί όμως το δράμα αφού 3 χρόνια μετά στην εκταφή της διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι είχε θαφτεί ζωντανό. Γεγονός που κράτησε κρυφό ο ηθοποιός και αποκάλυψε λίγο πριν πεθάνει.

– Δημήτρης Μακαλιάς: Ο Δημήτρης Μακαλιάς πριν μερικά χρόνια εντελώς ξαφνικά έχασε τον αδερφό του σε ηλικία 30 ετών. «Το έπαθε έτσι ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, μέσα στο αυτοκίνητο, κάτω από το σπίτι. Μόλις είχε γυρίσει από τη δουλειά του – ήταν ιδιωτικός υπάλληλος σε μια εταιρεία. Δεν πρόλαβε καν να βγει από το αμάξι, τόσο απρόσμενα. Με τον αδελφό μου μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο, τις ίδιες ανησυχίες για τη ζωή. Ήμασταν πολύ δεμένοι. Όταν συνέβη αυτό ήταν συνταρακτικό όπως θα ήταν άλλωστε και για κάθε οικογένεια».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News