Enimerotiko.gr
Gossip

Ελένη Καλογεροπούλου για υιοθεσία του γιου της: «Έδωσε νόημα στη ζωή μου. Είναι ο,τι σοφότερο έκανα ποτέ»

Ελένη Καλογεροπούλου: Η γνωστή δημοσιογράφος παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το να μιλήσει για τη νέα ζωή της, με τον θετό γιο της, Μύρωνα. Αναλυτικότερα, τα όσα ανέφερε η Ελληνίδα δημοσιογράφος στη συνέντευξή της:

Ερώτηση δημοσιογράφου: Πότε σκέφτηκες πρώτη φορά να υιοθετήσεις ένα παιδί;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Πάντα τα τελευταία χρόνια, όταν πήγαινα σε πολέμους και έβλεπα παιδάκια ορφανά, τραυματισμένα, το σκεφτόμουν. Κάποια στιγμή μάλιστα προσπάθησα να υιοθετήσω ένα παιδάκι από την Παλαιστίνη, αλλά οι διαδικασίες ήταν πολύπλοκες.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Κι εδώ δεν είναι δύσκολες οι διαδικασίες;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Όχι όσο νομίζουμε. Κι εγώ το φοβόμουν. Πού θα πάω, τι θα πω; Κάποια στιγμή έμαθα ότι ένας φίλος μας, δημοσιογράφος, είχε και αυτός υιοθετήσει ένα παιδάκι. Αυτό μου έδωσε θάρρος.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Και πώς έφτασες στον Μύρωνα;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Το συζήτησα με τις φίλες μου και αρχίσαμε να ψάχνουμε. Έτσι μάθαμε ότι το «Μητέρα» σκόπευε να βάλει μια αγγελία για τον Μύρωνα.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Ήταν μεγάλος και έπρεπε να φύγει από το ίδρυμα;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Ναι, ήταν στο όριο. Ήταν 5 χρόνων. Άρχισα δειλά δειλά να ρωτάω. Δεν ήξερα αν ήθελα να υιοθετήσω ένα τόσο μεγάλο παιδί. Και μαθαίνω ότι είχε πρόβλημα υγείας. Τώρα μου φαίνεται φυσιολογικό, να έρχεται ο Μύρωνας και να μου λέει «μαμά την κορτιζόνη μου», αλλά τότε τρόμαξα.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Η πρώτη φορά που είδες τον Μύρωνα, ποια ήταν;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Πέρυσι, τέτοιες μέρες. Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που έκανε το «Μητέρα». Είχα πάει μαζί με τη γυναίκα τού αδελφού μου, την Ειρήνη. Καθόμασταν πίσω πίσω, φοβόμουν. Ακούω μια φωνή «Μύρωνα, Μύρωνα» και βλέπουμε ένα μαύρο ζουζούνι να γυρνάει γύρω γύρω, να ανεβαίνει πάνω στις καρέκλες, να τρέχει.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Κάποιο σκετς ήταν αυτό;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Όχι, ήταν ο πιο άτακτος. Τον πλησίασα, αλλά δε μου έδωσε καμία σημασία. Η κοινωνική λειτουργός μού είπε πάντως ότι ήμουν πολύ τυχερή, γιατί δεν με είχε φτύσει ή δεν με είχε κλωτσήσει. Συνήθως, όποιος τον πλησίαζε, έτρωγε κλωτσιά.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Είναι σοβαρό πρόβλημα, το πρόβλημα της υγείας του;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Έχει ένα ορμονικό πρόβλημα που θα το έχει σε όλη του τη ζωή. Θυμάμαι την ημέρα που πήγαν να μου μιλήσουν για το πρόβλημα υγείας. Η κ. Κοντοπούλου, η γιατρός του, ήθελε τόσο πολύ να με πείσει ότι αυτό το παιδί αξίζει να έχει μια οικογένεια, που την έπιασε νευρικός βήχας και δεν μπορούσε να μιλήσει.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Θα παίρνει φάρμακα όλη του τη ζωή;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Ναι. Όταν το άκουσα για πρώτη φορά, ομολογώ ότι αναρωτήθηκα γιατί να μπω σε μια τέτοια περιπέτεια. Πήγα παρ’ όλα αυτά να δω τον διευθυντή του Ορμονικού Τμήματος του «Αγλαΐα Κυριακού», τον κ. Χατζηαθανασίου. Μου είπε «έχω 3 παιδιά. Σας λέω ανεπιφύλαχτα ότι αν δεν τα είχα, θα έπαιρνα τον Μύρωνα». Όσο για το πρόβλημα της υγείας, «μη φοβάσαι, έχεις κάνει δυσκολότερα πράγματα στη ζωή σου».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Έχεις αρχίσει να το αποφασίζεις…

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Πρόσεξε. Βγαίνω από τον γιατρό και από μια μοιραία σύμπτωση έχουν φέρει τον Μύρωνα για εξετάσεις. Κάθε τόσο σηκώνει το πόδι του και ρίχνει τα άλλα παιδάκια κάτω. Προσπαθώ να τον πλησιάσω. Κοίταγε με ανοιχτό το στόμα έναν πατέρα που είχε στους ώμους του τον γιο του. Και στη συνέχεια πήγε μπροστά στο ενυδρείο. Του λέω: «Ξέρεις τι είναι αυτό Μύρωνα». Μου λέει «θάλασσα». «Τα ψαράκια έχουν μαμά και μπαμπά;», με ρωτάει. Του λέω «έχουν» και τον ρωτάω αν του αρέσει η θάλασσα. «Δεν ξέρω πώς είναι η θάλασσα, δεν έχω πάει ποτέ». Εκεί… έλειωσα.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Πας λοιπόν στο «Μητέρα». Θέλω να μου τα πεις αναλυτικά.

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Την ημέρα που πήγαινα να κάνω την αίτηση, σταμάτησα έξω από την πύλη και είπα: «Αν μπεις, δεν θα μπορείς να γυρίσεις πίσω. Έχεις ένα λεπτό να σκεφτείς». Μπήκα και δεν το μετάνιωσα ούτε ένα λεπτό.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Το ότι δεν είσαι παντρεμένη, δεν ήταν ένα εμπόδιο για να σου εμπιστευθούν τον Μύρωνα;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Το «Μητέρα» δεν έκανε καμία έκπτωση. Είδαν τους δικούς μου, τη μητέρα μου. Έκανα πολλές συνεδρίες με την κοινωνιολόγο, με είδε και ψυχολόγος. Το ότι δεν είμαι παντρεμένη, δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Έχουμε ευτυχώς εκσυγχρονιστεί. Ο μόνος που είχε αντίρρηση που δεν είμαι παντρεμένη ήταν ο Μύρωνας. Όταν του είπαν «βρήκες μαμά», αυτός απάντησε: «Ναι, αλλά εγώ θέλω και μπαμπά».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Τώρα που ζείτε μαζί, συνεχίζει να θέλει και μπαμπά;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Συνεχώς ο Μύρωνας ψάχνει να βρει μπαμπά, να μου βρει άντρα. Ήμασταν σε ένα πλοίο, εμφανίζεται ένας κύριος, μεγάλης ηλικίας και μου λέει «κ. Καλογεροπούλου, σας βλέπω στην τηλεόραση, σας θαυμάζω» και ακούγεται δίπλα ο Μύρωνας: «Μπαμπά». Όποιο φίλο μου γνώριζε στην αρχή, είτε ήταν παντρεμένος, είτε χωρισμένος, είτε straight, είτε gay μου έλεγε: «Ο μπαμπάς».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Τι έχεις μάθει για τη ζωή του Μύρωνα πριν από το «Μητέρα»;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Η μητέρα του τον άφησε 2 μηνών. Πήγε η γυναίκα και είπε: «Δεν μπορώ να τον μεγαλώσω, χρειάζεται φάρμακα».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Τσιγγάνα;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Ναι. Και από τότε δεν ξανάδωσε σημεία ζωής.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Περίπτωση να εμφανιστεί η μητέρα του Μύρωνα, υπάρχει;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Όχι. Έγινε το δικαστήριο τον προηγούμενο μήνα και δεν εμφανίστηκε. Έτσι θα πάρει και επίσημα το όνομά μου.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Ξέρει ότι δεν είσαι η φυσική του μητέρα;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Ναι, με είχε ρωτήσει «μαμά, τι είναι το «Μητέρα»;». Του λέω «το «Μητέρα» είναι ένα σπιτάκι που πάνε τα φτωχά παιδάκια». «Και ποια είναι αυτή η γυναίκα που με γέννησε;». Λέω «δεν την ξέρω, αλλά επειδή εσύ έχεις μαύρα μάτια, μαύρα μαλλιά και μαύρο δέρμα, φαντάζομαι ότι και αυτή θα έχει τα ίδια». Και μου απαντάει «κι εσύ έχεις μαύρα μάτια, μαύρα μαλλιά και μαύρο δέρμα, κι εσύ και ο θείος και η θεία και η γιαγιά και ο Πάνος».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Η ζωή του στο ίδρυμα αυτά τα χρόνια, δεν του έχει αφήσει σημάδια;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Ο Μύρωνας είναι από τα τυχερά παιδιά. Δεν έχει κακοποιηθεί από τους γονείς του, δεν έχει ζητιανέψει στον δρόμο, δεν τον έχουν χτυπήσει. Έχει όλα τα καλά και όλα τα κακά που έχουν τα παιδιά του ιδρύματος. Ήταν τόσο εξαρτημένος από το ίδρυμα, που του έδινα «Τα 3 Γουρουνάκια» και «διάβαζε»: «Μαρία Μαυροειδή 8-11». Όπως η βρεφοκόμος του, η «μάνα» του στο ίδρυμα διάβαζε τις βάρδιές της. Βέβαια, η Μαρία η βρεφοκόμος τον έπαιρνε τα Χριστούγεννα στο σπίτι της – μαζί με τον άντρα της και τα παιδιά της – και ο Μύρωνας είχε γνωρίσει πώς ζει μια οικογένεια.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Πες μου για την ημέρα που τον παίρνεις οριστικά από το ίδρυμα.

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Είναι Πρωτομαγιά. Έχω φοβερή αγωνία, τον πάω σε όλες τις παιδικές χαρές που ξέρω, προσπαθώ να τον εξαντλήσω, τον πάω στη μαμά μου, τον πάω στον ανιψιό μου, παίζει, παίζει, γιατί το άγχος μου είναι πώς θα κοιμηθεί το παιδί σε έναν ξένο χώρο. Γυρίσαμε στο σπίτι και ο Μύρωνας στις 10 έπεσε ξερός στο κρεβάτι. Εγώ όλο το βράδυ ήμουν πάνω από τον Μύρωνα και τον κοιτούσα να δω, αναπνέει, κοιμάται; Το πρωί, ο Μύρωνας ήταν ορεξάτος κι εγώ κουρέλι.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Φαντάζομαι ότι θα είχε συνέχεια απορίες.

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Ναι. Μια μέρα είχαν έρθει τα ξαδέλφια του στο σπίτι και προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι υπάρχουν «και ξαδέλφια», και ο Μύρωνας έπεσε το βράδυ στο κρεβάτι χαμογελαστός και μουρμούραγε: «Είμαι ξάδελφος, είμαι ξάδελφος, είμαι ξάδελφος».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Μερικά πράγματα δεν θα τα είχε ξαναζήσει.

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Όταν γυρίσαμε την πρώτη φορά από το σουπερμάρκετ, μέτρησε τις σακούλες και μου είπε: «Κι αυτή δική μας είναι; Κι αυτή δική μας; Κι αυτή; Είμαι πλούσιος»!

Ερώτηση δημοσιογράφου: Η πρώτη φορά που είδε θάλασσα;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Περνάγαμε με το αυτοκίνητο από το Φάληρο και ρωτούσε «είναι η θάλασσα;». Και μετά «και αυτή θάλασσα είναι; Κι αυτή;». Αλλά όταν πήγα να τον βάλω μέσα στο νερό, αντέδρασε, έκλαιγε, χτυπιόταν. Στο τέλος του καλοκαιριού όμως έκανε μακροβούτια στα βαθιά.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Προβλήματα έχει η συνύπαρξή σας;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Οι 20 πρώτες μέρες ήταν περίεργες, ήθελε να είναι διαρκώς με κόσμο, του φαίνονταν περίεργο ότι ήμασταν οι δυο μας. Αν δεν του έκανα το χατίρι, κατέβαζε ρολά, δεν μπορούσες να τον προσεγγίσεις. Συμβουλεύτηκα ψυχολόγο και μου είπε να κάνω ό,τι κάνει και αυτός. Δηλαδή χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο, το χτυπούσα κι εγώ. Ε, στο τέλος γελούσε με αυτό που έβλεπε και το σταμάτησε.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Νέους φίλους έκανε εύκολα;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Ήμουν τυχερή γιατί τον πήγα στον «Μαγικό Αυλό», στο Χαλάνδρι. Όλοι οι νηπιαγωγοί έπεσαν πάνω του. Ένιωσε ασφάλεια και αγάπη. Έκανε φίλους και γυρνούσε ευτυχισμένος στο σπίτι. Το σημαντικό είναι ότι έχω πολλή βοήθεια από την οικογένειά μου. Ο ανιψιός μου, που μέχρι τότε μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, λατρεύει τον Μύρωνα, του μαθαίνει πράγματα. Η δε μαμά μου, μπορεί να είναι μια μεγάλη γυναίκα, έχει ξανανιώσει. Μαθαίνει ποιες είναι οι σοκολάτες τής μόδας για να τον δελεάζει.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Έτσι πάντως κινδυνεύει να γίνει ένα κακομαθημένο παιδί.

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Εγώ δεν πήρα ένα παιδί για να το κάνω κακομαθημένο. Εγώ θέλω να είμαι μια μάνα κανονική. Σκύλα όταν χρειάζεται. Ο Μύρωνας θα μπει τιμωρία όταν κάνει αταξίες και ας λέω μέσα μου «δεν είναι δυνατόν, τώρα τι κάνω;». Θέλω να κρατήσω μόνο τα καλά που του έδωσε το «Μητέρα». Την πειθαρχία, την τάξη, την αίσθηση της αλληλεγγύης.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Υπάρχουν μέρες που νοσταλγεί την παλιά του ζωή στο «Μητέρα»;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: Πριν από 10 μέρες μού ζήτησε να πάμε στο «Μητέρα». Ο καλύτερός του φίλος όμως, ο Γιαννάκης, δεν ήθελε ούτε καν να τον χαιρετήσει. Μάλλον αισθάνθηκε προδομένος γιατί ο Μύρωνας έφυγε και τον άφησε. Φεύγοντας, λοιπόν από το ίδρυμα μου λέει: «Μαμά, το καινούργιο μου σχολείο είναι ακόμα ανοιχτό;». Λέω «ναι». «Η Άλκηστις θα είναι εκεί, μπορείς να περνάς τα κόκκινα να φτάσουμε γρήγορα;».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Τι άλλαξες στην ζωή σου για να «χωρέσει» ο Μύρωνας;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: «Τα πάντα. Ζούσα σε ένα σπίτι με θέα την Ακρόπολη, διαβάζοντας βιβλία, σκεπτόμενη τους άνδρες και την δουλειά. Γκρίνιαζα, έκανα την τρίχα τριχιά. Και άλλαξα σπίτι, ήρθα στον Χολαργό, εδώ που έχω μεγαλώσει, στους παιδικούς μου φίλους. Για τον μόνο που αγωνιώ είναι για τον Μύρωνα, δεν έχω πια υστερίες. Ο Μύρωνας έκανε ένα ανθρωπάκι στο Νηπιαγωγείο! Αυτό είναι ζωή Σταύρο μου, δεν είναι ζωή να κάθεσαι να μιζεριάζεις και να λες: «Γιατί δεν με αξιοποιούν στη δουλειά;», «Γιατί δεν με καταλαβαίνουν οι άνδρες;». Ξέρω πολλές γυναίκες που είναι στην ίδια κατάσταση με μένα. Είναι μόνες τους, «αυτάρκεις» και ζουν μια ψευδαίσθηση. Τη ζωή όμως τη ζεις μέσα από την οικογένεια. Μπορεί να μην έχω άνδρα, έχω οικογένεια».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Τον έχεις αφήσει καθόλου όλο αυτό το διάστημα;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: «Ναι, έχω τα επαγγελματικά μου ταξίδια. Λιγότερα, αλλά πρέπει να πάω».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Φοβάται όταν φεύγεις;

Ελένη Καλογεροπούλου – Απάντηση: «Καθόλου, γιατί του εξηγώ δύο ημέρες πριν ότι έχω δουλειά, του δείχνω στον χάρτη πού πάω. Πήγα στη Φινλανδία· ε, του είπα κι ένα ψεματάκι, ότι συνάντησα τον Άγιο Βασίλη και μου είπε ότι περιμένει το γράμμα που θα του γράψει ο Μύρωνας».

ΠΗΓΗ:
[singleparent.gr]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News