Enimerotiko.gr
Gossip

Γιάννης Ζουγανέλης: «Έπαιρνα το επεισόδιο όσα βγάζει κάποιος το μήνα και έλεγα αν πετύχει το θέλω επί πέντε»

Γιάννης Ζουγανέλης

Ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδοποιός Γιάννης Ζουγανέλης παραχώρησε συνέντευξη σε περιοδικό και μίλησε για το Mega αλλά και τη νέα του σειρά. Ο Γιάννης Ζουγανέλης  ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και εξομολογητικός! Μίλησε για τα χρήματα και για τις παλιές καλές εποχές της τηλεόρασης.

Θα είστε και στο νέο σήριαλ του Mega το «Κομάντα και δράκοι». Τι θα δούμε σε αυτή τη σειρά;

Είμαι πολύ τυχερός που θα παίξω σε μια τόσο σύνθετη δουλειά. Γυρίζεται όλη στα Χανιά, σε εξαιρετικούς χώρους, από το φοβερό σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη που έχει κάνει το «Νησί» αλλά και τρομερές ταινίες. Εγώ υποδύομαι έναν γκουρού που είχε πάει στις Ινδίες και επιστρέφει στην Κρήτη. Αδερφός μου είναι ένας παπάς ο Γιάννης Αναστασάκης ενώ ο εξαιρετικός ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης υποδύεται έναν αστυνομικό. Συνεργάζομαι πολύ στενά με την Μαρίνα Καλογήρου η οποία είναι συγκινητική στον τρόπο που ερμηνεύει. Το σήριαλ έχει μεταφυσικά στοιχεία, μιλά για τις βεντέτες για την κοινωνία, για τον ερωτά.

Πιστεύετε στο μεταφυσικό στοιχείο; Έχετε ζήσει κάποια μεταφυσική εμπειρία ;

Πιστεύω απολύτωςς στη μεταφυσική. Γιατί τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα αντιλαμβανόμαστε στην πεζότητα της καθημερινότητας. Μου έχουν συμβεί πολλά μεταφυσικά πράγματα. Είχα δυο γονείς κωφούς αλλά ήταν τρομερά διορατικοί και προέβλεπαν κάποια γεγονότα. Ο πατέρας μου διαισθανόταν τους σεισμούς πριν καν γίνουν. Κάποτε, βρέθηκα στο Άγιον Όρος και συνάντησα έναν πνευματικό ο οποίος με την εσωτερική του δύναμη άνοιξε μια πολύ βαριά πόρτα! Βλέποντας το αυτό έμεινα έκθαμβος και ανατρίχιασα! Δεν υπήρχε κάποιο τρικ, ήταν μόνο η δύναμη του πνεύματος του. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ενημερωμένος για τη μεταφυσική αλλά έχω νιώσει κάποια πράγματα. Ο Πυθαγόρας έλεγε πως οτιδήποτε φαντάζεται ο άνθρωπος υπάρχει. Δεν μπορεί να φανταστεί ο άνθρωπος κάτι που δεν υπάρχει.

Γιάννης Ζουγανέλης για Mega

Είστε από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν το παλιό Mega και βρίσκεστε πάλι, στην έναρξη του.

Πράγματι, ήμουν στην αρχή του παλιού Mega, με βαρύ φορτίο, πολύ συναίσθημα αλλά και ρίσκο. Δεν μπορώ να πω ότι με πίστευαν πολύ, παρότι είχα ήδη κάνει καριέρα στην τηλεόραση. Εγώ τότε, χρησιμοποιούσα και το συσχετισμό που έχω με τον κόσμο. Μου έδιναν ένα ποσό και έλεγα «ωραία, αν πετύχει θέλω το ποσό αυτό, επί πέντε. Και όχι μόνο…». Έζησα πολυτελώς, συνεργάστηκα με τον μεγάλο συγγραφέα Δημήτρη Νόλλα στο πρόγραμμα, πρότεινα πολλούς ανθρώπους που έγιναν μετά γνωστοί, έκανα πολλές εκπομπές, το «Απίστευτα και όμως ελληνικά», το «Δικό μας άνθρωπο», το «Γεια χαρά Ζούγα». Έπαιξα σε πάρα πολλά σήριαλ και έκανα και το δικό μου σήριαλ, το «Ιερή Οικογένεια».

Στην «Ιερή Οικογένεια» πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Τζέσυ Παπουτσή.

Ζητούσατε επί πέντε φορές το αρχικό ποσό… Μιλάμε για ποσά εκατομμυρίων;

Ήταν καλά χρήματα. Έπαιρνα σε ένα επεισόδιο όσα χρήματα βγάζει ένας εργαζόμενος σε ένα μήνα. Εγώ, δεν είμαι άνθρωπος της αποταμίευσης. Ήθελα όμως να μπορώ να φροντίσω την κόρη μου, να φροντίσω, και τον εαυτό μου. Να έχω την άνεση να πάρω ένα βιβλίο, για παράδειγμα. Ναι, έχω κάνει περιουσία και χαίρομαι γι’ αυτό, όχι επειδή είμαι ιδιοκτήτης περιουσίας αλλά επειδή υπάρχει μια παρακαταθήκη στην ύλη.

Τηλεοπτική εκπομπή θα ξανακάνατε;

Από τότε που σταμάτησα το «Φόρτσα Πατρίδα» είχα αρκετές προτάσεις αλλά δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με αυτά που ζητούσαν. Ξέρετε, εγώ δεν είχα ποτέ σχέσεις με έκδοτες κανείς τους δεν με υποστήριξε. Και μερικές φόρες όταν κάποιοι μιλούν για πρωτιές στην τηλεόραση, αισθάνομαι άβολα. Γιατί με έχουν μιμηθεί πάρα πολλοί στο χιούμορ… όποιος έχει μυαλό μπορεί να καταλάβει ποιοι είναι αυτοί. Είμαι ο πρώτος που έκανε σάτιρα στην τηλεόραση. Δημιούργησα σχολή. Ξεκινήσαμε τα «Κουφώματα» μας μιμήθηκαν όλοι, έκανα τα «Απίστευτα και όμως ελληνικά» και ακολούθησαν πολλές εκπομπές. Ναι, εγώ έχω «παρθενογεννήσει» και ακόμα «παρθενογεννώ» και όσο μυστήριο και αν ακούγεται σε κάποιους, εγώ θα το λέω. Πλέον, δε με ενδιαφέρει καθόλου τι λένε, εγώ εισπράττω τρομερή αγάπη. Έχω στα σόσιαλ πάνω από 500 μηνύματα την ημέρα και στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News