Enimerotiko.gr
Gossip

Καρέζη – Καζάκος: Τα 25 χρόνια ευτυχισμένου γάμου και το σχέδιο που κατέστρωσαν στη γέννηση του γιου τους

Έρωτας Καρέζη και Καζάκου: Η Τζένη και ο Κώστας υπήρξαν ένα ταλαντούχο και πολύ ερωτευμένο ζευγάρι. Μάλιστα, οι δυο τους δημιούργησαν τη δική τους πανέμορφη οικογένεια. Επιπλέον, ο γάμος τους κράτησε σχεδόν τρεις δεκαετίες (σ.σ. είκοσι πέντε χρόνια). Είναι βέβαιο πως θα κρατούσε παραπάνω. Όμως, η Τζένη «έφυγε» από τη ζωή.

Ο Κώστας Καζάκος ήταν ο δεύτερος γάμος της γνωστής ηθοποιού. Στον πρώτο της γάμο, υπήρχε ερωτάς και ενθουσιασμός. Όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα τους οδήγησαν στην απόφαση να παντρευτούν γρήγορα. Η ζωή τους ήταν πολύ κοσμική αλλά από ένα σημείο και μετά ο γάμος τους ξεκίνησε να φθείρεται με τις κακές γλώσσες να λένε, ότι ο πρώην άντρας της, απατούσε την ηθοποιό.

Έτσι, κεραυνοβόλα, βιαστικά, αμερικάνικα αν θέλετε, το συναποφασίσαμε να χορέψουμε στη Φιλοθέη» συνήθιζε να λέει η αξέχαστη ηθοποιός για τον πρώτο της γάμο. Το ζευγάρι χώρισε και στη συνέχεια ήρθε αυτός που έμελλε να γίνει ο άντρας της για μια ολόκληρη ζωή.

Έρωτας Καρέζη και Καζάκου – Αληθινή ιστορία: Η γνωριμία τους

Το φθινόπωρο του 1966 ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας, «Κοντσέρτο για πολυβόλα», μια μεγάλη και δαπανηρή παραγωγή της Finos Film. Τότε για τη χώρα ήταν μία κρίσιμη πολιτικά περίοδο, με την απειλή της δικτατορίας να πλανάται «βαριά». Το σενάριο της ταινίας ήταν του Νίκου Φώσκολου, ο οποίος εμπιστεύθηκε τη σκηνοθεσία στο Ντίνο Δημόπουλο, ενώ στο πρόσωπο της Τζένης Καρέζη είχαν βρει την ιδανική πρωταγωνίστρια.

Η ηρωίδα, η Νίκη είναι μια πολιτική υπάλληλος του ΓΕΣ, που -παραμονές του πολέμου του ’40- παραδίδει στρατιωτικά έγγραφα στους Ιταλούς, καθώς οι τελευταίοι την εκβιάζουν, κρατώντας όμηρο τον αδελφό της. Η πράξη της αποκαλύπτεται και κινδυνεύει να εκτελεστεί.

Μέχρι που ο στρατηγός, με το ψευδώνυμο «Δαρείος» (Μάνος Κατράκης) της προτείνει να συνεχίσει να προμηθεύει τους Ιταλούς με πλαστά αυτή τη φορά έγγραφα. Μαζί της, μπλέκει κι ένας νεαρός λοχαγός που είναι ερωτευμένος μαζί της.

Κι εδώ υπήρξε αρχικά τα πρόβλημα, αφού δεν ήταν εύκολο να βρεθεί ο ηθοποιός που θα υποδυόταν το νεαρό λοχαγό. Γιατί μπορεί ο Δημόπουλος να ήθελε τον Καζάκο για το ρόλο, όμως, του Φίνου δεν του «γέμιζε» το μάτι. Και χρειάστηκε να καταφύγει ο σκηνοθέτης σε «πονηριά» προκειμένου να αλλάξει τη γνώμη του ισχυρού κινηματογραφικού άνδρα.

Ο ένστολος Καζακος δεν θάμπωσε μόνο τον σκηνοθέτη ο οποίος διατηρούσε τις επιφυλάξεις του, αλλά και την ίδια την Τζένη Καρέζη. Ο έρωτας τους ξεκίνησε σε εκείνη την ταινία όταν στα διαλείμματα της ξεκίνησαν να παίζουν τάβλι κάτω από μια ελιά. Είχαν συναντηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν αλλά εκείνη τη φορά τα πράγματα έμελλε να ήταν διαφορετικά.

Έρωτας Καρέζη και Καζάκου – Αληθινή ιστορία: Η εξομολόγηση της Τζένης

Τον έρωτα της για τον Καζάκο τον εξομολογήθηκε πρώτη φορά μελαγχολική στον Δημόπουλο. Ο γάμος δεν άργησε να έρθει και ήταν πολύ διαφορετικός από τον πρώτο. Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, ενώ στη συνέχεια δεν ακολούθησε δεξίωση αλλά ένα τραπέζι με λίγους φίλους και συγγενείς στη βεράντα τους στα Ιλίσια.

Την σχέση τους ήρθε να δέσει ακόμη πιο γερά ο ερχομός του γιου τους Κωνσταντίνου. Μάλιστα, υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να γεννιόταν στις 21 Απριλίου, κάτι που σήμαινε πως θα τον βάπτιζε ένας από τους συνταγματάρχες της Χούντας. Και όπως λέγεται Καρέζη και Καζάκος είχαν καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο σε περίπτωση που το μωρό γεννιόταν εκείνη την ημέρα, προκειμένου να αποφύγουν την ανεπιθύμητη κουμπαριά.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News