Enimerotiko.gr
Gossip

Μαργαρίτα Παπανδρέου: «Μετά από 5 χειρουργεία, δεν μπορώ να αποκτήσω παιδί» – Συγκλονίζει η πρώην Μις Ελλάς

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Το πρώην μοντέλο παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστή εφημερίδα. Μεταξύ άλλων, η ίδια αναφέρθηκε στις δηλώσεις της για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει , τα χειρουργεία, τα λάθη των ιατρών, καθώς και για το κεφάλαιο παιδί.

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Τι ανέφερε στην αρχή

«Πριν από δύο χρόνια ανακάλυψα ότι πάσχω από ενδομητρίωση. Είναι μια ασθένεια που αφορά πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών. Δηλαδή μία στις δέκα γυναίκες πάσχουν από αυτό. Όμως, πολλές δεν έχουν ακούσει ούτε καν τη λέξη στη ζωή τους. Εγώ ήξερα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με την περίοδό μου. Είχα από μικρή κάποια θέματα και από την πρώτη φορά που ουσιαστικά επισκέφτηκα γυναικολόγο άρχισε και η περιπέτειά μου με τα χειρουργεία. Έκανα το πρώτο όταν ήμουν περίπου 15 χρόνων. Μέχρι σήμερα έχω κάνει 5», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Και συνέχισε: «Πέραν του πόσες φορές έχω νοσηλευτεί για υποτίθεται κύστες στις ωοθήκες και διάφορα άλλα σχετικά, μέχρι να ανακαλύψει τελικά ο τελευταίος μου γυναικολόγος που με παρακολουθεί ότι έχω ενδομητρίωση. Κάναμε ακόμα ένα χειρουργείο σχετικά με αυτό. Η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη ασθένεια. Είναι σαν ένα αυτοάνοσο νόσημα. Εγώ δεν είμαι γιατρός. Απλά έχω μεγάλη εμπειρία. Έχω κάνει μεγάλη έρευνα γιατί ετοιμάζω και κάτι δικό μου. Ένα προσωπικό έργο για αυτό επί τη ευκαιρία που ολοκληρώνω και τις σπουδές μου στην Ψυχολογία».

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Τι δήλωσε μετά

Μιλώντας για το πώς βίωσε εκείνη αυτήν τη δύσκολη περίοδο είπε: «Θα γράψω ένα μικρό βιβλιαράκι που θα έχει να κάνει με κάποιες οδηγίες κυρίως για τις ίδιες τις γυναίκες και για το περιβάλλον τους, πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν μια γυναίκα που βιώνει μια τέτοια κατάσταση, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχει και σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα. Πυρετούς, αφόρητους πόνους ακατάσχετη αιμορραγία, προβλήματα σε άλλα όργανα, γιατί μπορεί να φτάσει στους πνεύμονες ή στον εγκέφαλο. Μετά άγχος, ανησυχία, κατάθλιψη. Καταρχάς οι γυναίκες με βαριά μορφή ενδομητρίωσης δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και είμαι και εγώ μία εξ αυτών».

Για τα λάθη των γιατρών που επιδείνωσαν την κατάστασή της, η Μαργαρίτα Παπανδρέου είπε: «Έγιναν λάθη κυρίως στην αρχή. Θα σου πω ένα αστείο. Στο πρώτο μου χειρουργείο πονούσα έναν ολόκληρο μήνα και είχα και την κολίτιδά μου ταυτόχρονα και ο γιατρός έλεγε στη μητέρα μου το κάνω για να γλιτώσω το σχολείο. Και έφτασα σχεδόν να πεθαίνω στο κρεβάτι του χειρουργείου όταν ήταν η μέρα της επέμβασης. Μετά με κάποιες αγωγές, πήρα πολλά χρόνια αντισυλληπτικά τα οποία έχουν παρενέργειες, μου δημιούργησαν και μένα παρενέργειες στην κυκλοφορία του αίματος, είχα πρόβλημα με το βάρος μου, κάποια εποχή πήρα επιπλέον 16 κιλά που δεν μπορούσα να δουλέψω καθόλου σαν μοντέλο πια.

Έγιναν πολλά λάθη. Σε μια περίπτωση ο γιατρός αποφάσισε ότι έπρεπε να αφαιρεθεί ολόκληρο το όργανο, οπότε είμαι με μία ωοθήκη εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το οποίο έχει επιβαρύνει την κατάσταση», ανέφερε η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Μ. Παπανδρέου: Τι είπε στο τέλος της συνέντευξής της

Τέλος, το μήνυμα που στέλνει στα κορίτσια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας με εκείνη είπε: «Θέλω να τους πω να μη φοβούνται να μιλήσουν στο γιατρό τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εγώ δηλαδή ρώτησα διεξοδικά τα πάντα και βρήκα το γιατρό που θα είναι πρόθυμος να μου απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις, αν ο γιατρός κρίνουμε ότι δεν μας κάνει, αλλάζουμε. Δεν φοβόμαστε επειδή τον έχει η μητέρα, η γιαγιά μας.

Να είμαστε απόλυτα επίσης ειλικρινής με το περιβάλλον μας. Δηλαδή όταν θα έρθει κάποιος εμένα να μου πει «να κάνεις ένα παιδάκι» ή «γιατί δεν κάνεις ένα παιδάκι», θα του πω απλά γιατί δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Ενώ παλιότερα θα έσκυβα το κεφάλι και θα έλεγα «ναι, ναι κάποια μέρα θα έρθει και αυτό, θα δούμε τι θα γίνει».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News