Enimerotiko.gr
Gossip

Σάκης Ρουβάς: Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη

Σάκης Ρουβάς: Ο Έλληνας τραγουδιστής έστειλε εξώδικο στον Παύλο Πολάκη. Με αυτό ζητά να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς του. Σύμφωνα με αυτούς, ο γνωστός καλλιτέχνης συνέπλευσε με τη Χρυσή Αυγή. Ο Σάκης Ρουβάς απάντησε με εξώδικο σε όσα είπε για αυτόν ο Παύλος Πολάκης και μάλιστα, από το βήμα της Βουλής!

Ο πρώην υπουργός, θυμίζουμε, ενέταξε τον τραγουδιστή στους καλλιτέχνες που προσέφεραν στήριξη στη Χρυσή Αυγή. Ο Ρουβάς ζητάει, δε, από τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει. Επιπλέον, επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Σάκης Ρουβάς: Τι ανέφερε αρχικά στο εξώδικό του

«Πραγματικά έκπληκτος πληροφορήθηκα χθες, 7.10.2020, τις δηλώσεις σας. Εκείνες έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, στις 6.10.2020. Ήταν σχετικά με την πολύκροτη και πολυαναμενόμενη δικαστική απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Κατά τη διάρκειά τους αναφερθήκατε ονομαστικά σε σειρά καλλιτεχνών. Μεταξύ αυτών και σε εμένα, ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δήθεν παρείχα «ξέπλυμα» στη Χρυσή Αυγή. Επιπλέον, πως συνέβαλα προκειμένου η Χρυσή Αυγή να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου», ανέφερε αρχικά ο Σάκης Ρουβάς.

Έπειτα, τόνισε: «Μάλιστα, προς επίρρωση των ισχυρισμών σας, επικαλεστήκατε δηλώσεις μου στην εκπομπή ΟΛΑ του Θέμου Αναστασιάδη, το έτος 2012. Με το γνωστό σας ύφος αναρωτηθήκατε, σε ποια τρύπα ψάχνω τώρα να κρυφτώ ενόψει της έκδοσης της απόφασης. Αρκεί μία απλή ανάγνωση των δηλώσεών μου, τις οποίες επικαλεστήκατε, προκειμένου να αντιληφθεί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος ότι ουδεμία στήριξη παρείχα στην Χρυσή Αυγή. Αυτό, διότι είναι γνωστά τόσο τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η απόλυτη προσήλωσή μου στους δημοκρατικούς θεσμούς της Πολιτείας μας, αλλά και η απερίφραστη και κατηγορηματική μου αντίθεση σε κάθε είδους βία και τους θιασώτες της. Από όπου κι αν προέρχονται».

Σάκης Ρουβάς: Τι έγραψε στη συνέχεια στο εξώδικό του

«Ήταν δε απολύτως προφανές από τις δηλώσεις μου ότι η Χρυσή Αυγή δεν με τρόμαξε. Δεν με τρομάζει. Όχι, βεβαίως επειδή την υποστηρίζω, αλλά γιατί, κατά την γνώμη μου, οφείλουμε να μην στεκόμαστε με φόβο απέναντι σε τέτοιου είδους μορφώματα. Αυτό, διότι μόνον έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Όπως είπα δε και τότε στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, η άνοδος της Χρυσής Αυγής ήταν απόρροια της οικονομικής κρίσης. Εκείνης που βίωνε η χώρα μας τότε. Η ιστορία θα δείξει, όπως και έδειξε, την πορεία της», επεσήμανε στη συνέχεια, ο Σάκης Ρουβάς.

«Μετά την μη εκλογή της στο Ελληνικό κοινοβούλιο το 2019, εύχομαι ειλικρινά η δικαστική απόφαση που μόλις χθες εκδόθηκε να σημάνει και το τέλος της οργάνωσης αυτής. Παρά το γεγονός ότι το ύφος και το νόημα των λεγομένων μου ήταν απολύτως σαφές. Εσείς, λαϊκίζοντας και υποκινούμενος από εμπάθεια και προφανή εκδικητικότητα προς το πρόσωπό μου, που εικάζω ότι οφείλεται στη δημόσια τοποθέτηση μου υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα του 2015.

Επίσης, προκειμένου να αποκομίσετε, μέσω της δικής μου αναγνωρισιμότητας και της προσοχής που προσελκύει κάθε αναφορά στο όνομά μου, δημοσιότητα προς όφελος της πολιτικής σας περσόνας και κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία την οποία σας παρέχει το αξίωμά σας ως βουλευτής, με «τσουβαλιάσατε», με αήθη τρόπο, συλλήβδην με άλλους καλλιτέχνες και τις δικές τους -τελείως διαφορετικού ύφους και περιεχομένου σε σχέση με τις δικές μου- τοποθετήσεις», ανέφερε ακολούθως, ο Σάκης Ρουβάς.

Σ. Ρουβάς: Πώς έκλεισε το εξώδικό του

«Διαστρεβλώσατε χυδαία και με προφανή διάθεση λαϊκισμού τα λεγόμενά μου. Αυτό, προκειμένου να δημιουργήσετε το δικό σας αφήγημα για το πρόσωπό μου και την πορεία μου. Εν τέλει με συνδέσατε με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, πλήττοντας την προσωπικότητα και το όνομά μου. Όχι, μόνο ως καλλιτέχνη, αλλά κυρίως ως άνθρωπο και πολίτη με βαθιά δημοκρατικές πεποιθήσεις. Με τις δηλώσεις σας ξεπεράσατε πραγματικά κάθε θεμιτό όριο.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι οι ίδιες οι ενέργειές σας -και όχι οι δικές μου τοποθετήσεις- δοκιμάζουν τις δημοκρατικές αρχές της χώρας μας. Ήδη με την παρούσα επιστολή μου διαμαρτύρομαι έντονα για την ως άνω περιγραφείσα παράνομη, κακόβουλη, αήθη και προσβλητική συμπεριφορά σας, για τις ως άνω ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις σας, οι οποίες μάλιστα αναπαρήχθησαν από πλήθος μέσων, για την προσπάθειά σας να με ταυτίσετε με το ναζιστικών αντιλήψεων μόρφωμα της Χρυσής Αυγής αλλά και με καλλιτέχνες που πιθανόν να ενστερνίζονται τα ιδεώδη της και σας δηλώνω ότι οι ενέργειές σας μου έχουν προκαλέσει τεράστια ηθική βλάβη.

Ως εκ τούτου, ΣΑΣ ΚΑΛΩ διά της παρούσας, να αποκαταστήσετε την εις βάρος μου προσβολή και να ανακαλέσετε άμεσα τα όσα προσβλητικά, ψευδή και συκοφαντικά αναφέρατε για το πρόσωπό μου. Περιττό να λεχθεί ότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα προβώ στην άσκηση κάθε δικαιώματός μου για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News