Enimerotiko.gr

Σάκης Ρουβάς: Το προσωπικό φάουλ με το παρκάρισμα στο Ηρώδειο και η απάντησή του

Tags:

Σάκης Ρουβάς: Σάλος ξέσπασε για τη φωτογραφία του γνωστού τραγουδιστή. Αυτό, διότι η φωτογραφία που αναρτήθηκε, παρέπεμπε απευθείας σε διαφήμιση. Ήταν εκείνη που τραβήχτηκε από συνεργάτη του κατά την άφιξή του στο Ηρώδειο. Εκεί είχε προγραμματισμένη πρόβα για τη συναυλία του με τη Σόνια Θεοδωρίδου.

Σάκης Ρουβάς: «Ζητώ συγγνώμη»

Ο ίδιος, πάντως, στην απάντησή του αναλαμβάνει όλη την ευθύνη της άστοχης κίνησής του και ζητά «συγγνώμη»: « Η συναυλία μου με την Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου. Eίμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να τραγουδήσω στον εμβληματικό αυτό χώρο. Λυπάμαι που αυτή η στιγμή μου συνδέθηκε, δυστυχώς, και με μια άστοχη προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετικά με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε. Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε. Αυτό, διότι ο σεβασμός στα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι προβλέπει, ο νόμος

Ο Σάκης Ρουβάς πάρκαρε, με το νέο μοντέλο γνωστής μάρκας αυτοκινήτου στον προαύλιο χώρο του Ηρωδείου. Ήταν κάτι που άναψε «φωτιές». Εκείνος μπορεί να ήταν «έτοιμος για βόλτα», όπως χαρακτηριστικά έγραφε στην λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβηκε στα social media, ντυμένος στα λευκά και χαμογελώντας πλατιά. Η είσοδος, ωστόσο, σε αρχαιολογικούς χώρους ειδικά δε όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς, προϋποθέτει μία διαδικασία η οποία δεν τηρήθηκε.

Τα Μερομήνια μίλησαν: Έρχονται «λευκά» Χριστούγεννα - Που θα το στρώσει - Τότε έρχεται ψύχος σε όλη τη χώρα

Συγκεκριμένα για να γίνει οποιαδήποτε φωτογράφηση, γύρισμα ή άλλη χρήση του συγκεκριμένου χώρου, επιβάλλεται, σε πρώτη φάση, να καταθέσει σχετικό αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Εκείνο είναι αρμόδιο για την αδειοδότηση όλων των αρχαιολογικών χώρων της Ακρόπολης. Αυτό, διότι πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ακόμη κι αν γίνει θετική γνωμοδότηση, όμως, ορίζονται οι ακριβείς όροι της χρήσης. Ορίζεται επίσης και το προβλεπόμενο από το νόμο τέλος. Δηλαδή, η αμοιβή που θα πρέπει να καταβάλει ο χρήστης.

Σάκης Ρουβάς: Η ανακοίνωση του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε το απόγευμα, μέσω ανακοίνωσής του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η εταιρεία δεν είχε προβεί σε καμία από τις παραπάνω προβλεπόμενες κινήσεις. Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος πως λίγες μόλις ώρες μετά την ανάρτησή τους και αφού είχαν ήδη εκδηλωθεί οι πρώτες αντιδράσεις, οι επίμαχες φωτογραφίες εξαφανίστηκαν από τα social media.

Την υπόθεση θα χειριστεί, από δω και στο εξής, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών. Εκείνη θα διερευνήσει τα στοιχεία της και αν κριθεί απαραίτητο θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Να σημειώσουμε εδώ πως από την πλαϊνή πλευρά του Ηρωδείου υπάρχει ένας μικρός δρόμος που οδηγεί στην είσοδό του η οποία, όμως, χρησιμοποιείται, αποκλειστικά, για τις ανάγκες των παραστάσεων που χρησιμοποιεί όπως η μεταφορά σκηνικών, μηχανημάτων κ.α. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έπρεπε να υπάρχει φύλαξη στο συγκεκριμένο σημείο έτσι ώστε να απαγορεύεται η πρόσβαση οχημάτων.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News